• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
sasooooooooo - "специалист"
:lol: :lol: :lol:
Виж това за прозорците не бях се сетил!
:lol: :lol: :lol:

"Спомени нещо и за въпросният конденз и аз..... бих се заинтересувал от членството!! "

И аз се боря до известна степен... :wink:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Подпрозоречен перваз с водобранна лайсна отдолу. Не знам да има вътрешни первази с вграден водобран. Продават ги в магазините за мебелен обков. Монтират се на кухненските плотове. И си измисляте начин да събирате водата. Да се оттича някъде. Няма нужда от рекламираните (и не вършещи работа) влагокондензатори. Студеното стъкло на прозореца върши тази работа. Само трябва да я отведете.
С нагласяне на наклона на лайсната...
rulom - модератор
n_a написа:
Подпрозоречен перваз с водобранна лайсна отдолу. Не знам да има вътрешни первази с вграден водобран. Продават ги в магазините за мебелен обков. Монтират се на кухненските плотове. И си измисляте начин да събирате водата. Да се оттича някъде. Няма нужда от рекламираните (и не вършещи работа) влагокондензатори. Студеното стъкло на прозореца върши тази работа. Само трябва да я отведете.
С нагласяне на наклона на лайсната...
:lol: :lol: :lol: След лайсната се слага дренажна тръба...оттам в улуците...после в канализацията и ........ готовоооо, няма конденз, отведен е там където му е мястото...... :lol: :lol: :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Или под лайсната е саксията.....кръговрат. Екология.
rulom - модератор
:jg: :2thumbs: Яко, за саксията не се сетих, а в краен случай може и така :drinkers:

А сега малко сериозно.Според мен лошото и некачествено отопление създава предпоставка за конденз.Т.е. затопляме леко помещението с цел икономия, а всъщност се набутваме с други разходи.
Конденза може и да е от газова печка или газов готварски котлон.....
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Къде е Рая?
Master_Kenobi - V.I.P.
aldebaran,
Това се отнася за първия ти пост:

Пуснато на: Вто Окт 28, 2008 8:28 pm Заглавие: Идея за конденза от прозореците?
....
....
....
--------------------------------------------------------------------------------
Последната промяна е направена от aldebaran на Чет Окт 30, 2008 4:27 pm; мнението е било променяно общо 1 път

Не пишеше ли там, че зимата вече идва, а ти вече си се обзавел с конденз? Или нещо такова? Кво е тва ново 5 сега - 15 дни в годината... Само в една стая ли е? За какво готвене говориш тогава, ако е само в стаята на кучетата. (Те колко са всъщност?) При мен например няма конденз при готвене, а дори нямам и абсорбатор. Най-много леко запотяване на стъклото, (което е най-близо до печката) което веднага изчезва докато отвориш вратата. Нали се сещаш и че не ходим да се къпем, перем и простираме по приятели и комшии. Куче също има - 1бр., 30 кг. Но конденз НЯМА. Така, че приятелю, не намирам конденза за нормален при каквито и да било обстоятелства.

Но всъщност, тема ти напрактика е "Улуци за конденз", що ли се бъркам и аз... Сори.
egx - специалист
в каква постройка живееш master ?!
Master_Kenobi - V.I.P.
Жилището, за което говоря е панел (стар и хубав), без изолация.
aldebaran - напреднал
Master_Kenobi написа:
aldebaran,
Това се отнася за първия ти пост:

Пуснато на: Вто Окт 28, 2008 8:28 pm Заглавие: Идея за конденза от прозореците?
....
....
....
--------------------------------------------------------------------------------
Последната промяна е направена от aldebaran на Чет Окт 30, 2008 4:27 pm; мнението е било променяно общо 1 път

Не пишеше ли там, че зимата вече идва, а ти вече си се обзавел с конденз? Или нещо такова? Кво е тва ново 5 сега - 15 дни в годината... Само в една стая ли е? За какво готвене говориш тогава, ако е само в стаята на кучетата. (Те колко са всъщност?) При мен например няма конденз при готвене, а дори нямам и абсорбатор. Най-много леко запотяване на стъклото, (което е най-близо до печката) което веднага изчезва докато отвориш вратата. Нали се сещаш и че не ходим да се къпем, перем и простираме по приятели и комшии. Куче също има - 1бр., 30 кг. Но конденз НЯМА. Така, че приятелю, не намирам конденза за нормален при каквито и да било обстоятелства.

Но всъщност, тема ти напрактика е "Улуци за конденз", що ли се бъркам и аз... Сори.
Промяната, която ти цитираш е свързана само със заглавието на темата. Нищо в самият пост не е променяно.Първоначално заглавието беше : `Идея за конденз от прозорец`, а след това реших да обобщя заглавието по начина, по който изглежда сега, тъй като първоначалната формулировка навежда на мисълта, че около точно този `прозорец` и само около него има някакви екстремни условия, които едва ли не не довеждат до серьозен теч.
Това че зимата `чука на вратата` и твърдението ми, че примерно в 15 много студени дни потичат няколко изключително малки струйки от прозореца по никакъв начин не си противоречат, защото само изпотяване на прозореца не е достатъчно, за да прокапе от него надолу, а прокапването дори и 5 пъти да стане само, то до земята дори и не достига, защото попива в стената още около прозореца, но дори и това е достатъчно да съсипе латекса. Именно предотвратяването на това е въпрос на темата, която съм поставил.
Излишно е да обсъждаме битовите ни навици, защото това е предмет на друга тема.
Само като офф да вметна, че моите кучета са 5 пъти повече от твоето и нито едно от тях не е под 30 кг. Това налага ежедневно готвене в немалки количества. Варене, при което има доста пари, както споменах малко дете, поддържането на хигиена налага и ежедневно пране, което не се събира на терасата, а стои и в банята, на която вратата е отворена, защото иначе няма да съхне и за седмица и легена и непрекъснатото миене на кучетата след разходка...
Нали се сещаш, че колкото и да проветрявам, когато е студено все пак не може прозореца да е само отворен. Трябва и да го затварям от време на време :wink:
Също така не виждам защо си мислиш, че след като нощем в някоя стая стои куче не може в тази стая да се готви и да се стои. Ми това ми е трапезарията приятелю, кухня с трапезария.
Описвам това, за да не остане някой с впечатлението, че има нещо нереално в поставеният проблем. :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Идея за конденза от прозорците" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: