Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Dino - специалист
35 килограма на час . По около 10 гр на секунда .
andy_forresite - майстор
Имаш накъде да намалиш. Сложи 1 на 1.7 сек и намали въздуха с 2% на първо време. Ще гори и с 1.5 при този капацитет. Втора и трета също ми се виждат бая мощни. Ти си там и си знаеш де.
Rumen89 - специалист
Знам, че писано някъде по групите но искам мнение. Ако нямаш трипътен вентил важи ли правилото да се държи водата в котела между 65 и 80 градуса на системата? При мен се получава, че ако задам 80 градуса на горелката с модулация 10/5/0 горелката понякога преминава тези 80 градуса и загасва. Управлява се от термоглави.!
filmatoplo - майстор
Намали и малко подаванията .
мити-ви - помощник
bai_bradyra написа:
ср дек 05, 2018 5:08 pmDino написа:
Да точно така става. Въпреки че сега работата се пооправи ,.Вдигнах въздух ,сега съм на 2.5/45/48 , 4.5/45/52 и 6.5/45/56. Но не става да кара все на първа. Запълва топлината и стайния датчик спира процеса. Минават 30-40 мин. докато температурата падне с 4 десети и пак подаде сигнал .
Май малко височки дози... то зависи и колко ти пуска шнека за час де... :?
Здравейте.
Може ли да ми изпратите таблицата за настройка на дозите според дебита на шнека?Мойте ги правих по усет и на око, затова не съм убеден че са верни.Котел и горелка Грейко RB 30 Star. Дебит на шнек 19.2кг за час. P1 3,3\45\38, P2 5,4\45\42 , P3 8,8\45\45 Обороти на вентилатора приблизително 950\1050\1200.
Зададена t на котела 67, помпа отопление 53, БГВ 50 ,модулация 8\4\0. Управление със стаен термостат и термовентили.Отоплявам триетажна къща без изолация. Трети етаж радиаторите са спрени. Благодаря.
мити-ви - помощник
ср дек 05, 2018 10:57 pmмити-ви написа:
bai_bradyra написа:
ср дек 05, 2018 5:08 pmDino написа:
Да точно така става. Въпреки че сега работата се пооправи ,.Вдигнах въздух ,сега съм на 2.5/45/48 , 4.5/45/52 и 6.5/45/56. Но не става да кара все на първа. Запълва топлината и стайния датчик спира процеса. Минават 30-40 мин. докато температурата падне с 4 десети и пак подаде сигнал .
Май малко височки дози... то зависи и колко ти пуска шнека за час де... :?
Здравейте.
Може ли да ми изпратите таблицата за настройка на дозите според дебита на шнека?Мойте ги правих по усет и на око, затова не съм убеден че са верни.Котел и горелка Грейко RB 30 Star. Дебит на шнек 19.2кг за час. P1 3,3\45\38, P2 5,4\45\42 , P3 8,8\45\45 Обороти на вентилатора приблизително 950\1050\1200. Изгарям чамови пелети.
Зададена t на котела 67, помпа отопление 53, БГВ 50 ,модулация 8\4\0. Управление със стаен термостат и термовентили.Отоплявам триетажна къща без изолация. Трети етаж радиаторите са спрени. Благодаря.
Dino - специалист
ср дек 05, 2018 6:44 pmandy_forresite написа:
Имаш накъде да намалиш. Сложи 1 на 1.7 сек и намали въздуха с 2% на първо време. Ще гори и с 1.5 при този капацитет. Втора и трета също ми се виждат бая мощни. Ти си там и си знаеш де.

Да , ще пробвам и това тия дни. А на колко грасуса да карам котела ? До сега беше на 65 ,но от вчера го намалих на 60 с цел по бавно да затопля и да се удължи времето , а с това и по рядко да стига то проблемната ситуация. Или по- по добре е да намаля дозите както казваш ?
andy_forresite - майстор
Намалявайки температурата на водата от 65 на 60 за горелката е по-лесно да стигне до поддържане, защото по-лесно се постигат 60° отколкото 65.
Много отдавна не съм мерил шнека. Дозите са много различни, а и за мен е важно да постигна минимален устойчив пламък за ниската степен. Така че експериментирам и никакви таблици и сметки не могат да получат реалния ми разход при постоянна работа р1. Когато по таблица съм задавал 1,1 кг/ч то харчи над 1.6, понякога и до 2 кг/час. Затова гледах идващите пелети и всеки път са различни, като понякога идват като за трета, друг като за втора, друг път има 2-3 поредни нормално и четвърти път я се цопне нещо, я не. Та с шнек като твоя стигнах до 1.3 подаване през 45 секунди. Харчеше 1.6 на час, но пламъкът не беше стабилен. Като сложа на 1.3 пък харчи към 2 кг с по-стабилен пламък. Една десета с огромно отражение.
Според мен трябва да намалиш р1 както ти казах и да си я дооправиш в движение, защото нито знам пелетите, нито тягата, нито с колко въздух като обороти е при теб ... Ще стане и с по-малко. 64-65 е прилично задание за разлика от 60. Все пак гори преди зададената.
tihomir123 - специалист
Как го изчислявате незнам,ама при мен работи само на първа и ми дава разход под 30 кг. на денонощие без да спира по термостат,работи само на автоматичен режим!!!!!!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: