Здравейте, малко теория да вкарам. При 1÷2мм дъга, 18÷20V напрежение. При 3÷4мм, 24÷25V. При 7÷8мм, 34÷36V. Това е при заваряване с обмазани електроди.

ср дек 05, 2018 12:00 amalien написа: би ли обяснил? защо да няма дросел?Защото двете общо правят 50 кила,заради това основно.Иначе, да има ползи,една от които е по лесното запалване на дъгата и не само това .
освен, че тежи и заема място, други минуси не знам да има, при заваряването дросела има само плюсове до колкото знам...
ср дек 05, 2018 9:56 pmАБВ потребител написа: Никой не пише.Аха...и как да пише като ти изчерпа цялата тема с изявлението че когато ШИМ-а разшири импулса, напрежението остава същото, пък тока се увеличава
вт дек 18, 2018 2:33 pmАБВ потребител написа: Да прав си ,голям пропускЗа да разбереш какво казва Нягулев трябва да имаш поне малка предварителна подготовка и да отбираш поне малко от електроникаНе е така разбира се.Не се оправдавам,но и самия Негуляев си противоречи.Казва че при възникването на резонанс инвертора ще загине, а при настройката посредством честотата търси резонанс.Ето това не го разбирам.
Принципа тук е съвсем друг ,а защо му казват резонансник не знам.Не съм мерил скоро напрежения на дъгата ,сега си блъскам главата с други работи.
![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: