Най - вълнуващия въпрос зимно време.
GreykoExp50RB50 - специалист
пет дек 07, 2018 4:01 pmТрифон П.Трифонов написа:
Пратих ти ЛС с номера си, ама що ли не го написах тука?
0888 585 289. Името отговаря на профила.

Маркони, Анди не е искал. Мир и любоф!
Здравей ,благодаря за номера малко по-късно днес ще се обадя!
markoscbr - специалист
пет дек 07, 2018 4:01 pmТрифон П.Трифонов написа:
Пратих ти ЛС с номера си, ама що ли не го написах тука?
0888 585 289. Името отговаря на профила.

Маркони, Анди не е искал. Мир и любоф!
МИР И ЛЮБОВ РЕЧЕНО СТОРЕНО :partyman:
Rumen89 - специалист
пет дек 07, 2018 10:37 amGreykoExp50RB50 написа:
6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg
Не е ли много слаб вентилатора на 2 и 1 степен за тази мощност?
andy_forresite - майстор
Колко е капацитетът на шнека?
Наблюдавано ли е горенето само на мощност 1 за устойчивост и доколко поддържа работещите радиатори?
При наличие на отговор по тези два въпроса може да се пристъпи към търсене на съчетание от ефективност и икономичност.
А, пелетите на кой производител са. Някой може да е с такива и да ти каже някакви жокери.
пет дек 07, 2018 8:10 pmandy_forresite написа:
Наблюдавано ли е горенето само на мощност 1 за устойчивост и доколко поддържа работещите радиатори?
При наличие на отговор по тези два въпроса може да се пристъпи към търсене на съчетание от ефективност и икономичност.
А, пелетите на кой производител са. Някой може да е с такива и да ти каже някакви жокери.

Не знам как да го изчисля капацитета.
Пелетите не пише на опаковката(чувала) производителя,но знам че са от Ракитово или Равногор(едно от двете е със сигурност) :)

Ами да наблюдавал съм го и според наблюдения съм променял настр..
на Р1 е устойчива да ,но минава и на Р2,а в момента топлината в къщата е супер,самоче навън да беше -25С :D
пет дек 07, 2018 8:21 pmGreykoExp50RB50 написа:
пет дек 07, 2018 8:10 pmandy_forresite написа:

Не знам как да го изчисля капацитета.
Пелетите не пише на опаковката(чувала) производителя,но знам че са от Ракитово или Равногор(едно от двете е със сигурност) :)

Ами да наблюдавал съм го и според наблюдения съм променял настр..
на Р1 е устойчива да ,но минава и на Р2,а в момента топлината в къщата е супер,самоче навън да беше -25С :D
Капацитета на шнека разбрах как се изчислява,благодарение на Трифон Трифонов,за което съм му много благодарен,както и му благодаря за разясненията ,които ми направи! Много отзивчив Човек!
andy_forresite - майстор
Вместо да се варите на бавен огън не става ли да ползваш трите таймера за деня :?
Например:
- от 7:30 до 11:00
- от 14:00 до 17:00
- от 19:00 до 22:30
Постигането на устойчива р1 е голямо постижение. Теоретично може да нагласиш р2 със стойностите на р1, а със самата р1 да се избазикаш - да зададеш пълнене 5 секунди през 2 минути колкото да има жарава и като падне темп. на водата ще минава р2 (сегашната р1).
LazarGanev - "Велик майстор"
пет дек 07, 2018 7:48 amGreykoExp50RB50 написа:
Здравей,относно бартера нямам против но ми кажи от колко време се експлоатират тези съоръжения(естествено че аз съм със зора де),но все пак има разлика от около 2000лв. и моят е работил около 10-ина дни!Ако е нов съм навит на чист бартер,с поемане на разхода по транспорта от моя страна! :) Поздрави!
Предлагам ти чисто нов котел + много малко ползвана горивна камера 20кВт, която да сложиш на твоята горелка. Освен това мисля, че бих могъл да ти намеря подходящ човек, който да подвърже правилно системата.
пет дек 07, 2018 9:47 pmLazarGanev написа:
пет дек 07, 2018 7:48 amGreykoExp50RB50 написа:
Здравей,относно бартера нямам против но ми кажи от колко време се експлоатират тези съоръжения(естествено че аз съм със зора де),но все пак има разлика от около 2000лв. и моят е работил около 10-ина дни!Ако е нов съм навит на чист бартер,с поемане на разхода по транспорта от моя страна! :) Поздрави!

Предлагам ти чисто нов котел + много малко ползвана горивна камера 20кВт, която да сложиш на твоята горелка. Освен това мисля, че бих могъл да ти намеря подходящ човек, който да подвърже правилно системата.
Благодаря ,за предложението но ще се въздържа за котела,искам да закупя/заменя само главата(горивната камера) с такава на 20кв.
Поздрави!
vrangelov - специалист
пет дек 07, 2018 1:22 pmТрифон П.Трифонов написа:
В. Рангелов, голям буфер, с голям котел, на малко жилище означава– Всяко палене ще е на изстинал котел и конденз, въпреки трипътния. Не го бъркайте с клишета, че вече се е набълбучил!
Котела трябва да изстива заедно с буфера и при палене, водата в него да не е по студена от 40-45 градуса.
@Трифон П.Трифонов, той каза, че няма място, иначе решението на проблема чрез буфер си е класика, клише е нещо съвсем различно.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: