Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jolobg - специалист
Пробвал съм със затворен кран (при темп. ~ 61-62) и след известно време вентилът почва прогресивно да затваря към радиаторите. Обяснявам си го с изстиването на патрона поради липса на поток през малкия кръг. А за почистване, крана е задължителен.
съб дек 08, 2018 10:55 amjolobg написа:
Пробвал съм със затворен кран (при темп. ~ 61-62) и след известно време вентилът почва прогресивно да затваря към радиаторите. Обяснявам си го с изстиването на патрона поради липса на поток през малкия кръг. А за почистване, крана е задължителен.
Аха, няма кой да го стопли, защото от радиаторите се връща под 50 градуса вода. Бил е частично отворен, смесвал е. Чел съм, че много рядко затваря напълно малкия кръг. Обяснимо е, щото рядко някой се топли на 80-90 градуса, та връщащата да е 60 и над 60.
На камината ми редовно връщащата е над 60. Пробвал съм да затворя крана и просто тръбата на малкия кръг изстива.
andy_forresite - майстор
Като заговорихте за големите водни съдове, бихте ли споделили колко градуса на водата се губят за 24 часа. Да речем съд 1000 литра с една серпентина, 70° в горната част, който е в помещение 20°. Взел съм мерки да не помисли котела за радиатор и въобще нищо не се връща по никоя тръба. След 24 часа на колко градуса ще го заваря?
vrangelov - специалист
съб дек 08, 2018 10:34 amТрифон П.Трифонов написа:
...
Явно гледаме нещата от различен ъгъл. Мен ме притеснява измъкването на два котела от мазите, защото то не е като да ги спускаш надолу, а теб кондензът. Кондензът при употребата на 3-пътен вентил, ако го има ще е само в началото и то за малко. След като погори малко ще изчезне. Не мисля, че е някакъв фактор, който да се взима под внимание. Лошо би било, ако котелът изобщо няма 3-пътен вентил.

Благодаря за съвета от благоверната ти. Старая се доколкото мога. Даже и от форума се отказвам понякога, за да може вниманието ми да е насочено в правилната посока.
съб дек 08, 2018 1:19 pmandy_forresite написа:
Като заговорихте за големите водни съдове, бихте ли споделили колко градуса на водата се губят за 24 часа. Да речем съд 1000 литра с една серпентина, 70° в горната част, който е в помещение 20°. Взел съм мерки да не помисли котела за радиатор и въобще нищо не се връща по никоя тръба. След 24 часа на колко градуса ще го заваря?
Само можем да предполагаме и да вярваме на данните от производител.
Никой не складира енергия за утре или за след 24 часа, поне от този вид.
Някой, който отговаря на условието, би могъл да го направи, но не сега, а когато може, резултата няма да кореспондира с причината за питането.
Моят отговор е– Инвестирай всяка свободна стотинка в топлоизолация!
Котелът ти е точен. После вече може и да му мислиш.
Пък и като минат години...

В Рангелов, различни хора сме, с различни виждания и занятия.
Важното е да приемаме, че всеки има право на лично мнение.
Аз не работя "парно". Слухар съм.
zig_77 - специалист
Привет на всички, от октомври месец съм горд собственик на котел и горелка на Грейко. Става дума за 20кв. горелка и комбиниран котел 20 или 30кв беше. Поради тази причина все още ми е малко мъгливо и затова имам два въпроса. 1- Поради това, че съм на 1-ят етаж и мазата ми е под хола поставих котела там, но нямах комин. На тавана в мазата има 3 запушени отвора и съответно пробих единият и си продължих комина до пода. Оказа се, че съм уцелил правият комин и сега тягата ми е бая голяма. След малко четене разбрах за клапата за регулиране на тягата и съответно я монтирах, но пак леко (когато е по ветровито) се чува свирене през горелката. Самата клапа има противотежест и мисля да я преместя да е най чувствителна за да спре това свирене през горелката. Най много се усеща когато е в модулация. Та въпроса е : така ли трябва да свири или... защото като отворя горната врата и пламъка се успокоява и като я затворя пак.. 2- Вторият въпрос е относно времето за модулация. Проблема ми беше описан по назад в темата( често гасене и палене съответно). Предполагам времето за модулация е фабрично 50 мин. Видях мнението на Лазар и ще пробвам. Идеята ми е да замеря като време колко ще стои в модулация и примерно да го намаля с 1-2 мин. или да го закова на 20мин.
vrangelov - специалист
съб дек 08, 2018 1:34 pmТрифон П.Трифонов написа:
...
...
Напълно съм съгласен с теб. Сега само чакаме @GreykoExp50RB50 много скоро да се пререгистрира като @GreykoExp20RB20 и да даде отзиви.
Днес измислих една нова марината /с лютеница/ и отивам да паля скарата, да видя какво съм направил.
tihomir123 - специалист
съб дек 08, 2018 6:10 pmvrangelov написа:
...
...
Напълно съм съгласен с теб. Сега само чакаме @GreykoExp50RB50 много скоро да се пререгистрира като @GreykoExp20RB20 и да даде отзиви.
Днес измислих една нова марината /с лютеница/ и отивам да паля скарата, да видя какво съм направил.
Ееееее най накрая след 7,8 страници само дрънканици някой да напише нещо интересно и практично
...
Стига бе! Пишеш ли в кулинарния? Хахаааа, шегувам се! Ма що пък не?! Филма съм го чел за едни валандъри....страшна тема.
Скарата да не е Грейко?
Ай наздраве, чи ши пак ши ма бият!
GreykoExp50RB50 - специалист
съб дек 08, 2018 6:13 pmtihomir123 написа:
...
...
Ееееее най накрая след 7,8 страници само дрънканици някой да напише нещо интересно и практично
:lol: :lol: :lol: Скоро!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: