Когато загасне котела и изстине инсталацията -там от където капе -от там е дърпало въздух 

ср сеп 05, 2018 8:52 amventzi48 написа: Аз поставих още една плоскост под оригиналните плочи за удължаване пътя на димните газове/ по идея на колегата Шоп/. Над скарата поставих две плочи под наклон към страничните ребра на камерата за насочване на горещите газове. Имам идея да подавам въздух който ще затопля с топлообменник закрепен на задната стена на котела. Повдигането на котела с камера е с положителен ефект като се намали разхода на пелети.Здравей, може ли снимки на вътрешните прегради.
нед дек 09, 2018 1:44 pmfilmatoplo написа:Здравей, поставиха на моя Виадрус горелка Биотех. Дали имаш инфо за тези горелки.Оня ден ме извика един човек да му погледна котела У22 -Виадрус 5 секции с горелка Ерато 2 поколение без модулация .Та тази комбинация въобще не можеше да топли , помпата беше нагласена на 60 градуса да включи -котела 5 градуса ги набира бавно за 5-8 минути и включва помпата ,работи около 10-20 секунди и температурата пада и помпата пак изключва ,после пак набира 5-8 минути за да завърти само няколко секунди .През това време горелката си работи незнайно на колко киловата но разхода бил 6-7 чувала , има плочи в котела ,топли 2 етажа общо 120 -130 кв м .Какъв е тоя Виадрус -всичко отива в комина
уж бил почистен -пелетите са дървесни . Предложих му да подменим котела с Грейко и да му сложа управление Натурела на горелката -остана да си мисли човека
![]()
нед дек 09, 2018 1:44 pmfilmatoplo написа:Здравей, Фил! Не може ли на тая Ерато2 да се присади платка на Натурела? Моят Виадрус (на кутия) топли 110м2 с 2 чувала иглолистни на ден.Оня ден ме извика един човек да му погледна котела У22 -Виадрус 5 секции с горелка Ерато 2 поколение без модулация .Та тази комбинация въобще не можеше да топли , помпата беше нагласена на 60 градуса да включи -котела 5 градуса ги набира бавно за 5-8 минути и включва помпата ,работи около 10-20 секунди и температурата пада и помпата пак изключва ,после пак набира 5-8 минути за да завърти само няколко секунди .През това време горелката си работи незнайно на колко киловата но разхода бил 6-7 чувала , има плочи в котела ,топли 2 етажа общо 120 -130 кв м .Какъв е тоя Виадрус -всичко отива в комина
уж бил почистен -пелетите са дървесни . Предложих му да подменим котела с Грейко и да му сложа управление Натурела на горелката -остана да си мисли човека
![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: