• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Varnap5 - специалист
Извинявам се :lol:
Изображение
Varnap5 - специалист
Искам да предупредя хората които са се замислили да си купят пелети от тези-слънчогледовите.
Преди 1-2 седмици минах да взема с колате пелети от там(колкото събира колата). За отговорник беше някакъв нов за мен човек.Когато разбра че като крайни килограми трябва да взема около 4-5 тона ми предложи да ми донесе 4 тона от друг негов клиент на когото ги занесъл 4т. но той бил недоволен и искал да ги върне.Цената на въпросните беше 180 за тон при 190 за тон при тях.Транспорта го поема той.Обясни ми че пелетите били още по-добри и с още по-малко прах в тях.
Съгласих се и на следващата седмица след обяд пристигнаха първите 2 тона.
-Чувалите нямаха нищо общо с тези които са в базата.
-Голяма част от тях са пробити а други вързани от горният край със сезалче като видимо нямат 20 кг.
-Съдържанието на прахоляк не е по-малко а тъкмо обратното.
-Уговорката беше транспорта да е за негова сметка а при вторият курс шофиорат ми обяснява как същият този отговорник му казал да ме пита (ако можело да поемем единият курс).
-Пелетите които взех от склада горяха перфектно,докато тези сега правят топки и никакво увеличение на въздуха не помага.
LazarGanev - "Велик майстор"
Това е всичко друго, но не и слънчогледови пелети. В тях има слама, стебла и какво ли не. Миналата година много по-зле, не искаха да горят дори и в Грейко. хората връщаха с камионите, който можеше де. Една жена от Виница обаче нямаше тая възможност, мъжа и моряк, пелетите вкарани в мазата 4 тона. Та купуваше по малко дървестни и правихме настройки за миксове, само и само да ги избута.
Varnap5 - специалист
Ами аз май съм взел техните.Човекът на когото са били продадени е точно от Виница. :-D Сега искам или не аз ще ги изгоря.
gnt69 - майстор
нед дек 09, 2018 12:20 pmVarnap5 написа:
Ами аз май съм взел техните.Човекът на когото са били продадени е точно от Виница. :-D Сега искам или не аз ще ги изгоря.
Напишете им телефоните и имената на мошениците да ги знаят хората. Като пише че са слънчогледова люспа трябва да са такива.
нед дек 09, 2018 12:30 pmgnt69 написа:
...
Напишете им телефоните и имената на мошениците да ги знаят хората. Като пише че са слънчогледова люспа трябва да са такива.
Ако са от Домостроителния, аз миналата година говорих с някого и ми бе казано да ида да ги видя.
На място, човек също държеше да ги видя.
Видях и довиждане. Знаят си стоката, та не мисля, че са некоректни.
Грешка е да се поръчва без да се види, а понякога и пробва.
Специално слънчогледовите ги познавам само с поглед.
Дървесните ги пробвах, преди да мина на слънчак. Яко шлака, освен първите чамови.
Късметлия съм с купуваните, но не са евтини.
Varnap5 - специалист
Номерат го написах във първата си публикация.Те пак искаха да ги видя,и чак след това ми продаваха но не и тези от недоволният клиент.Написах всичко това за да знаят хората какво могат да очакват. :)
нед дек 09, 2018 10:12 pmVarnap5 написа:
Номерат го написах във първата си публикация.Те пак искаха да ги видя,и чак след това ми продаваха но не и тези от недоволният клиент.Написах всичко това за да знаят хората какво могат да очакват. :)
Ясно, почти съм сигурен, че е същият търговец.
filmatoplo - майстор
Вчера чух по радиуто :wink: -че господата политици анатемосват пелетите и ги вкарват в графа -Твърдо гориво :wink: което значи ,че ще има санкции .С една дума до 10 години ще се толерира само -ток и газ :wink: .Пелетите са в графа -замърсител на въздуха -а уж бяха в графа -Еко :wink: .
fbr - майстор
Анатемосват го, щото им бърка сметките. Къде по-изгодно им е, всичко да е под контрол, електромер дебитомер, на горивото акциз , върху акциза ДДС. На твърдото гориво, куче влачи рейс. Легендата че се грижат за въздуха ми, тук #-o корабче плува ли.
Последна промяна от fbr на вт дек 11, 2018 11:03 am, променено общо 3 пъти.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "Ефтино гориво за пелетни горелки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: