вт дек 11, 2018 6:12 ampreslav написа: Според мен проблемът може да се реши с по-скъп манометър, от онези дето са пълни с течност, демек с успокоител. Предполагам пълначката е с невъзвратен клапан, който с времето е взел да пропуска обратно и от там тези трептения - автоматичната пълначка е за това да не се затваря в процеса на експлоатацията, а да допълва при нужда, но ми се струва, че за малки системи автоматичната пълначка е излишна, особено ако пълненето става с чешмяна вода.Опитът ми, с пълначките, е практически нулев, теоретически страшен.
Мнението ми е базирано на прочетени мнения, писани от майстори истински, малко обща култура и ...се пак манометри съм виждал и трептящи като на Москвич ампермера.
Тук два манометъра се държат по сходен начин.
Отначало стрелката е кротка, на 1 бар ли беше?
Печката топли, налягането нараства, а на колко е настроена и ли вече пропуска пълначката?
Според мен е повредена. Чуди се да бачка–да не бачка и ТРЕПТИ. Какво има в един редуцир вентил. Пружина? Щото по принцип логично е да работи, ако налягането е спаднало под зададеното, демек ниска и да спре, като се повиши.
Истинските майстори пишат, в темите за проблеми, с пълначките, че след ок 2 години се повреждат. Съветват да се монтира или да се затваря крана– не помня имат ли такъв пълначките.
Така мисля, а kaptagona ще каже дали правилно или съм сгрешил.
А тъй, Козлин! И ти си станал рано. Дубрутру!
bmahob, не веднъж съм препоръчвал Минимата, като единствено подходяща за отопляван обем.
И за Алфа плам чета–с Комо 21 беше, нали? Чета всички теми. И от GF има доволни, ко си мислиш?!! Просто повечето хора не могат да се справят с менюто. Дори и някои с натурелско.