Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не, че и твоя разход е нещо супер, ама неговия е направо невъзможен :shock: . Туй би трябвало да са над 100 кила бе, тая камина може ли да изгори толкова? :?
burner - специалист
Не знам какво топлят хората, но е коректно да се казва колко време в денонощието работят отоплителните устройства. Кога се палят и кога се гасят.
Аз днес запалих в 06,30 и ще угася към 20 или 21 часа. И веднага включвам климатиците на 20 градуса. Сутрин тръгвам от добре темперирани стаи. И после ще ви обясня, колко малко ми гори камината.:)
Относно белия цвят на горелката.. Това може да няма значение, защото ако камината отоплява голям обем и работи на високи степени е едно, а при ниски - съвсем друго. При мен 30 минути след запалването достигам 45 градуса и после цял ден първа - втора, първа - втора... А за тези, които имат Бърнит ще напиша: десетсекунден цикъл, на втора подаване на пелети 1,16, на първа - 0,68.
bmahob - майстор
Аз тая година смених цилъла на отопление, тая година работи сега от 15,30-23,30 , в дневната 27-28гр, в спалнята 24-25гр, 65-70м2 харч около чувал, заран като стана за работа т по стаите 21гр като -6гр, 23-22гр когато около 0та
burner - специалист
Не знам с какъв термометър мериш, но аз през лятото при 26 градуса си пускам климатика. Сега при температура над 24 градуса вече става трудно за дишане. И никак не се чувствам добре, когато изляза от 25 на минус 5. Но всеки си знае. Особено ако си се намръзнал през деня, вечер имаш нужда от по-топло.
bmahob - майстор
ср дек 12, 2018 8:42 amburner написа:
Не знам с какъв термометър мериш, но аз през лятото при 26 градуса си пускам климатика. Сега при температура над 24 градуса вече става трудно за дишане. И никак не се чувствам добре, когато изляза от 25 на минус 5. Но всеки си знае. Особено ако си се намръзнал през деня, вечер имаш нужда от по-топло.
През деня бачкам на комп в голямо помещение на има няма 16-18гр :-D ама жената е виновна тя ме направи такъв, ама седа си по тениска и чат пат се припотвам :cool:
filmatoplo - майстор
:lol: Моята се разкарва гола постоянно .
all4all - специалист
ср дек 12, 2018 1:52 amLazarGanev написа:
Не, че и твоя разход е нещо супер, ама неговия е направо невъзможен :shock: . Туй би трябвало да са над 100 кила бе, тая камина може ли да изгори толкова? :?
Бункера му ловел чувал и нещо си там а той го приспособил да лови 7 каза че секи ден го чисти :-D и зарежда :mrgreen:
Комшията ми от съседната улица пък миналата зима изгори 9 тона дървестни :-D и той отоплява 160 кв къща
filmatoplo - майстор
Кажи му да минава на ток -по евтино ще му излиза :wink: .
nelim - специалист
ср дек 12, 2018 10:29 amall4all написа:
ср дек 12, 2018 1:52 amLazarGanev написа:
Бункера му ловел чувал и нещо си там а той го приспособил да лови 7 каза че секи ден го чисти :-D и зарежда :mrgreen:
Комшията ми от съседната улица пък миналата зима изгори 9 тона дървестни :-D и той отоплява 160 кв къща
Я го питай какво е приспособил на тоя ЕкоСпар, ако може снимка..
че моята Алба хваща 1 чувал, ама вечерта като гори си прави фуния и половината остава по стените, ако не се набута камината към 4ч е загаснала.
по темата за разхода:
Аз топля към 80квадрата, горя около чувал и половина на денонощие, жена и 2 малки деца вкъщи, камината работи нон стоп - гаси се рядко по стаен термостат - държим около 22.5 градуса на долния етаж и 20 горе в спалнята.
(пс тва на 28 градуса ми е трудно да си го представя как издържат хората...)
all4all - специалист
ср дек 12, 2018 10:38 amfilmatoplo написа:
Кажи му да минава на ток -по евтино ще му излиза :wink: .
Той го знае преди тва беше на климатици :-D ама не му докарваха 26 градуса сега оди по потник щот са поти дока сипе 6 чувала :-D :partyman: Не знам кво са му правили но каза че котела гори 24 часа нон стоп

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: