пон дек 10, 2018 7:47 amfilmatoplo написа: Виждал съм ги ,но не съм монтирал от тях ,разкажи ни ти нещо .Здравей, поставиха ми тази горелка преди три години. Засега няма никакви проблеми , но без турболатори
не става.ще кача снимки.
пон дек 10, 2018 7:47 amfilmatoplo написа: Виждал съм ги ,но не съм монтирал от тях ,разкажи ни ти нещо .Здравей, поставиха ми тази горелка преди три години. Засега няма никакви проблеми , но без турболатори
вт дек 11, 2018 6:56 pmventzi48 написа: Ламарината под оригиналните плочи/чугунени/ е поставена така, че задния край да опира в задната стена на котела като съм изрязал ъглите по формата на задната стена. Представи си как топлите газове минават през скарата, отиват вертикално нагоре, срещат тази ламарина и тръгват към задната стена между двете оформени нива. След това тръгват напред над оригиналните плочи , правят обратен завой към димните ребра между които има турбулатори / и излизат към комина. За да завихря съм поставил перпендикулярни прегради като лабиринт. Доколко е ефективно не мога да преценя но мисля, че и колегата Шоп е поставил подобна преграда. Мисля, че всичко е въпрос на занимавка и проби. Така нареченият отражател ламарина във формата на V / основата трябва да бъде 5-7 см./ лежи върху скарата с основата си и топлите газове се отклоняват към страничните ребра. Ъгълът според мен трябва да бъде около 45 гр.Благодаря, ще пробвам тези дни и ще видя ефекта. Сигурно разликата ще е голяма.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: