Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте .
Искам да изградя локално парно на моята къща .
Имота няма изолация. Със сменени пвц дограма.
Представлява :
1ет. = Гаражно Помещение със маза - Отопляемост необходима около 50 кв .
2ет.= състоящ се от кухна със хол и трапезария (и трите са в едно помещение ) около 60кв , има малка таолента и стълбище към трети и 4етвърти етаж . Обща отопляемост необходима около 68 кв.
3 ет.= 3 спални - 14кв, 12кв и 11 кв , баня с таолет и стълбище към 4ти етаж.Обща отопляемост необходима около 68 кв.
4 ет.= 2 спални - 14 кв и 23кв , баня с таолет .Обща отопляемост необходима около 65 кв.
Ние ще използваме основно 2ри и 3ти етаж .4ти етаж ще трябва да отоплявам само когато имаме гости :partyman: .
Висо4ината между етажите е 265 см , а в гаража е около 320см .
Чух хубави мнения за грейко котли и горелки . Мисля да сложа стоманени радиатори ( заради цената)
Моля за мнения и препоръки ..
Предварително Благодаря .
шоп - майстор
Топик старетера е написал: "няма изолация"
Последна промяна от шоп на чет дек 13, 2018 11:46 am, променено общо 1 път.
Jacomo - специалист
Каква е дограмата и стъклопакета?

При тази квадратура без изолация, отоплението на пелети ще е дооооста скъпичко.
Точно.
Направи си първо цялостна топлоизолация! Така къщата ти ще придобие нов облик и много по лесно ще се отоплява.
няма възможност за изолация на този етап.
Щом мислиш, че локалното парно от нулата, до последния обезвъздушител е евтино.
И щом така смяташ. Единия ми стоманен радиатор е над 400 пари.
Аз казвам така:
Ако вложа 10 000 в топлоизолация, то вложението веднага започва да ми пести пари. Дори и през лятото, ако ползвам климатици. Сметките за отопление намаляват драстично.
Ако похарча 10 000 за "парно", още от първия сезон започвам и на него да робувам и да го храня.
Още няколко години ще се топля както досега, пък до тогава.....
Не че аз мисля така. Просто имота ми е къща близнак и за външна топлоизолация ще изчакам да направим такава заедно с комшиите. Пределно ми е ясно кое колко пари струва. Написах темата за съвети и мнения за какъв котел ,горелка , бойлер (система като цяло)...би трябвало да си сложа на този етап. А не за да ми се обясни ползата от топлоизолация ( Знам Каква Е) Така че моля ако някой има препоръки за самата система. нека сподели. А НЕ ЗА ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ!!! :axe:
LazarGanev - "Велик майстор"
А бе Каспаров, ти да не си шахматист?
filmatoplo - майстор
:) Щом си решил- Грейко ,вземи си .
пет дек 14, 2018 10:04 amkasparov написа:
Не че аз мисля така. Просто имота ми е къща близнак и за външна топлоизолация ще изчакам да направим такава заедно с комшиите. Пределно ми е ясно кое колко пари струва. Написах темата за съвети и мнения за какъв котел ,горелка , бойлер (система като цяло)...би трябвало да си сложа на този етап. А не за да ми се обясни ползата от топлоизолация ( Знам Каква Е) Така че моля ако някой има препоръки за самата система. нека сподели. А НЕ ЗА ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ!!! :axe:
Ми мненията вече си ги чел, препоръките са за Грейко.
Не щото сме се "набутали" с Грейко, а защото единствен, от българските и чисто пелетни котли, гори евтини пелети.
Ако си тръгнал сега да го правиш...ми той сезона почна, ама по добре късно...
И да знайш, много ма заболя.

Тема "Съвет при изграждането на парно с котел на пелети на къща ." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: