• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Каква е разликата в източването на буфера с и без еквитермичния контрол като всичкото радиатори е с термоглааве?
По-нагоре питането въобще не го разбрах. Ако го проумея, ще ти отговоря. Уважението преди всичко :)
Валтер Желязков - специалист
Трифон П. Трифонов, как управляваш задвижката, има ли някакви настройки?
Аз съм работил с управление и по стаен термостат, и няма много люлеене. Поддържа хистерезис от 0,1 градуса.
При мен има следните настройки:
- време за пълно отваряне в секунди
- степен на усилване, чувствителност
- минимална позиция в %
- максимална позиция в %
- стабилизация %/секунди
чет дек 13, 2018 5:32 pmВалтер Желязков написа:
Трифон П. Трифонов, как управляваш задвижката, има ли някакви настройки?
Аз съм работил с управление и по стаен термостат, и няма много люлеене. Поддържа хистерезис от 0,1 градуса.
При мен има следните настройки:
- време за пълно отваряне в секунди
- степен на усилване, чувствителност
- минимална позиция в %
- максимална позиция в %
- стабилизация %/секунди

С контролер на отоплителни кръгове на INTIEL.
Управлява пропорционална задвижка, с крайни изключватели, които за сега не ползвам.
Има настройка за реакция- от 15 до 180 секунди и начало на регулацията от 2 да 10 градуса преди и след зададената.
Общо взето, работата на задвижката е през зададеното време, подава сигнал и той е толкова по дългг, колкото зададената температура е по далеч от зададената. Сигналите стават по кратки, с доближаване ѝ.
Този сезон го започнах само с две отопляеми помещения. Вчера монтирах още 3 радиатора и задвижката почти заспа. Все пак, помагам ѝ в регулацията, като не затоплям с излишно висока температура буфера. С добавянето на радиатори, се наложе да променя настройката за типът къща и изискването за отоплителна вода падна от ок. 65 на 52 градуса.

Анди,
" Каква е разликата в източването на буфера с и без еквитермичния контрол като всичкото радиатори е с термоглааве?"
разликата е голяма и се изразява в комфорт.
Това първо трябва да се осмисли, после съвсем леко се стига до решение и се харчат пари.
Относно питането:
Ми ни та питам. Наистина и не само понякога, пишеш повече, отколкото трябва. Така мисля и тая констатация няма нищо общо с уважението.
  • 1
  • 2

Тема "Най-икономични настройки на пелетна горелка IVG S40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: