Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Varnap5 - специалист
Не ми се дават пари за поредното което ще ползвам само единпът и от там нататък ще го прехвърлям от място на място за да не ми пречи.Ще потрая докато излезе моя.
чет дек 13, 2018 7:15 pmVarnap5 написа:
Не ми се дават пари за поредното което ще ползвам само единпът и от там нататък ще го прехвърлям от място на място за да не ми пречи.Ще потрая докато излезе моя.
Ко речи?
Varnap5 - специалист
Искам да кажа че имам термометър но немога да го намеря и е безмислено да вземам друг
blago74 - напреднал
вт дек 11, 2018 11:08 amblago74 написа:
пон дек 10, 2018 7:47 amfilmatoplo написа:
Виждал съм ги ,но не съм монтирал от тях ,разкажи ни ти нещо .
Здравей, поставиха ми тази горелка преди три години. Засега няма никакви проблеми , но без турболатори
не става.ще кача снимки.

Прикачен файл

IMG_20181211_204032.jpg Това са турболаторите,който поставих.

Прикачен файл

IMG_20181213_201519.jpg
чет дек 13, 2018 8:12 pmVarnap5 написа:
Искам да кажа че имам термометър но немога да го намеря и е безмислено да вземам друг
Не "звучиш" сериозно, на фона на темите, дето подкара. !0 лева!!!
Термометър, на фукса на Виадрус, е задължителен. Особено ако се стремиш да го оптимизираш.
Освен ако бизнеса не е по важен от някъф си термометър. Ма инак пишем в отопление.......
Varnap5 - специалист
Просто разходите по изграждане на една такава инсталация не са никак малко а заедно с това правя и ремонт на помещенията.Ако нямах ограничения в парите нямаше да се мъча да правя всичко това а щях да сложа примерно климатици.
blago74 - напреднал
чет дек 13, 2018 5:34 pmblago74 написа:
ср дек 12, 2018 9:32 amventzi48 написа:
Благо. На стр. 69 има снимки на подобна ламарина с напречни прегради която е поставена над горните плочи. Аз съм поставил такъв лабиринт и на долната плоча. Получава се двоен S за димните газове.
Благодаря, утре ще направя този S. И ще пиша за ефекта.
Здравей, поставих този S върху чугунените плочи. Ефекта е поразителен вдигна се температурата и се намали разхода на пилети.
пет дек 14, 2018 8:40 amVarnap5 написа:
Просто разходите по изграждане на една такава инсталация не са никак малко а заедно с това правя и ремонт на помещенията.Ако нямах ограничения в парите нямаше да се мъча да правя всичко това а щях да сложа примерно климатици.
Варненец, тоя термометър, дето уж го имаш, както са оказа(?!?), струва 10 пари, а е толкова важен за посоката на отоплението ти, че е срамота да пишеш такива глупости.
Пари и решения си имаш свои.
Varnap5 - специалист
Трифон П.Трифонов -Ако имаш да казваш нещо направо го казвай.С това уш разбирам че искаш да кажеш че съм лъжец.Няма как да премълча това "правейки се че не съм разбрал".
andro440 - майстор
Н а Виадруса не му трябват такива спирали в горната част във отворите -те и без това се задръстват бързо ,номера е, да се постави една ламарина /или плочи / ребрата в секциите имат зъбчета ,на които тези плочи лягат -дърпате клапата на почти затворено и бой -никога няма да си сменя Виадруса с ламаринен котел -винаги мога да демонстрирам ,как си държа ръката ,минути наред ,на изхода на котела при температура на водата 70 градуса , Ако си мислите ,че със турболатори нещата ще се оправят-грешите ,най мн на втория ден да се издушите .Само плочи и голям виадрус -поне 8 секции ,влвзе ли в режим става икономичен . горелката ми е ръчна -подобна на РБ 20 но с доста по малък размер

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: