чет дек 13, 2018 10:41 amIvovn1979 написа: Затова се чудя как да намаля тези амплитуда, но явно не се получава.Пишете, че имате помещение 50 кв м с 11 метра "френски" прозорци. Останалите помещения също ли са с голяма площ на прозорците.
пон дек 10, 2018 1:08 pmIvovn1979 написа: Няма врати етажа и може би бяга част от топлото през стълбищната клетка.Не прочетох внимателно цялата тема, ама или съм пропуснал някой отговор, или тука колегите толкова са се вглъбили в ТП, че не виждат цялата картинка.
Дайкин RX50 правена
Огромни прозорци - юг - К-Б-К стъклопакет.
Проблема идва изцяло от избора ти на стъклопакет. С това Ка стъкло, пекне ли слънцето, става парник. Да, ама пода е нагрят и отдава цял ден, заедно със слънцето, да ти стъжнят живота.
Аз имам 50кв.м. хол, с френски южни прозорци от край до край високи над 3 метра.
Реших си проблема със стъклопакет Енерджи-Бяло-Ка. Да, не печеля от слънчевите зимни дни, ама не ми и трябва. Подовото не се сработва с метеорологията на Минчо Празников.
+ Това с тея Ка стъкла, лятото не ти ли се стъжнява живота? Без климатик ще е 60 градуса сигурно. Тераси и дебели корони на дървета помагат, ама не достатъчно....