Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
Качвам се аз тая вечер да окача 10тина суджика на герланд..... И какво да видя комина от лани се влошилллл кафявия конденз избил на повече места и тръгнал надолу.... Комина е зидан с есинички и измазан с хастар, страх ме е да не слезе в стаята да избие през гипсовата шпакловка ..... Че няма да има отърване, наскоро пръснах 25 000за ремонт още не съм ги узплатил част от тях, всичко идва от това че намалих Т на изгорелите газова от 78-80гр на първа до 120гр на 5та ...... Дайте акъл какво да права, изолация, шапка на комина+тръба за допълнителна тяга..... Не знам отчаян съм

Прикачен файл

IMG_20181214_201843.jpg

Прикачен файл

IMG_20181214_201653.jpg
gnt69 - майстор
пет дек 14, 2018 8:19 pmbmahob написа:
Дайте акъл какво да права, изолация, шапка на комина+тръба за допълнителна тяга..... Не знам отчаян съм
Налепи му каменна вата 3-5 сантима от твърдата пресована и ще се оправи. Другия вариант е да дадеш газ на камината и да махнеш пружините. :partyman:
bmahob - майстор
пет дек 14, 2018 8:27 pmgnt69 написа:
Дайте акъл какво да права, изолация, шапка на комина+тръба за допълнителна тяга..... Не знам отчаян съм
Налепи му каменна вата 3-5 сантима от твърдата пресована и ще се оправи. Другия вариант е да дадеш газ на камината и да махнеш пружините. :partyman:
Да бе аз толко се мъчих да ги правя, ще лепя вата тия дни, май имаше специална каменна за комин :? Дали ще се оправи с вата
maistora1965 - специалист
Според мен трябва да го затоплиш най лесно е с изолация както са те посъветвали другият начин по висока температура но тя води до по голям разход :? .Като в досиетата Х истината е някъде там.Сега се сетих в интернет намирах пускят еднао чудо та прави правилна дупка в комина след това набиват тръба неръждаема и после си свиркаш кво като има конденз.Но пък в друга тема прочетох на колега му изгорели неръждаемите тела от конденза вече знае ли човек.
Последна промяна от maistora1965 на пет дек 14, 2018 8:42 pm, променено общо 1 път.
gnt69 - майстор
пет дек 14, 2018 8:38 pmbmahob написа:
Да бе аз толко се мъчих да ги правя, ще лепя вата тия дни, май имаше специална каменна за комин :? Дали ще се оправи с вата
Другия вариант е да му монтираш тръба вътре ф80 колкото ти е изхода на камината, сигурно е голям отвора и топлината не стига да го затопли.
Нье!!! Комин се топли с температура, балтона ееееевентуално да я задържи, ма он го кара кондензно. Нье тъй!
Пръсни още хиляда (примерна цифра) за иноксов комин, тръба в тръба, с изолация, кондензно казанче, шапки-мапки, тинтири-минтири и си карай камината на ниски градуси (ма само да не е проблем и за нея).
Карате нещата повърхностно, мислите че ше начатите набързо от живота, ма после он ви сипва с шепите.
Карайте полячка, четете повечко, мислете....!

Колеегаа, не се лъжи ,че ще закърпиш нещата! Направи го веднъж и за последно!
bmahob, разочароваш.
Имаш не малък стаж тука и подобаваш брой мнения, а се оказва, че повече си писал и питал.
Чети!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет дек 14, 2018 8:49 pm, променено общо 1 път.
bmahob - майстор
Варианта с тръбите не ми гаресват че как ще ги чистя,,, и ако конденза се стече пак при мене ше дойде, иначе си е голям отвора поне 20х20 или 25х25, ако ще помогне ватата ще е с нея страх ме че с нея няма да наблюдавам до къде стига :?
bmahob - майстор
пет дек 14, 2018 8:45 pmТрифон П.Трифонов написа:
Нье!!! Комин се топли с температура, балтона ееееевентуално да я задържи, ма он го кара кондензно. Нье тъй!
Пръсни още хиляда (примерна цифра) за иноксов комин, тръба в тръба, с изолация, кондензно казанче, шапки-мапки, тинтири-минтири и си карай камината на ниски градуси (ма само да не е проблем и за нея).
Карате нещата повърхностно, мислите че ше начатите набързо от живота, ма после он ви сипва с шепите.

Камината ми е в центъра на стаята как ще стане с иноксов комин с казанче, ако има външна стена наблизо добре ама в средта на къщата
gnt69 - майстор
пет дек 14, 2018 8:49 pmbmahob написа:
Камината ми е в центъра на стаята как ще стане с иноксов комин с казанче, ако има външна стена наблизо добре ама в средта на къщата
Е маза няма ли. Казана може и в мазата.
пет дек 14, 2018 8:49 pmbmahob написа:
пет дек 14, 2018 8:45 pmТрифон П.Трифонов написа:

Твоя работа е да измислиш. До одеве де ти бе акъла? Казвам как се решава такъв проблем. Конкретното решение е твое.
Яйцата на моя гъз, аз съм си ги....мислил.
Кофти е ама готино.

Сори, че юбилейното ми мнение е по такъв повод и точно към теб!

Сега са сещам, че питаше и умуваше за турболатори, май.
Като губиш, ни знайш ко пичелиш.
.....или обратното май беши.
Е, да. Правилно са сещам. Прочетах ти подписа.
Веднага да ги махаш!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет дек 14, 2018 8:58 pm, променено общо 1 път.

Тема "Загазих го с комина...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: