Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
пет дек 14, 2018 8:53 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет дек 14, 2018 8:49 pmbmahob написа:
пет дек 14, 2018 8:45 pmТрифон П.Трифонов написа:

Нье!!! Комин се топли с температура, балтона ееееевентуално да я задържи, ма он го кара кондензно. Нье тъй!
Пръсни още хиляда (примерна цифра) за иноксов комин, тръба в тръба, с изолация, кондензно казанче, шапки-мапки, тинтири-минтири и си карай камината на ниски градуси (ма само да не е проблем и за нея).
Карате нещата повърхностно, мислите че ше начатите набързо от живота, ма после он ви сипва с шепите.
Карайте полячка, четете повечко, мислете....!

Колеегаа, не се лъжи ,че ще закърпиш нещата! Направи го веднъж и за последно!
Камината ми е в центъра на стаята как ще стане с иноксов комин с казанче, ако има външна стена наблизо добре ама в средта на къщата
Твоя работа е да измислиш. До одеве де ти бе акъла? Казвам как се решава такъв проблем. Конкретното решение е твое.
Яйцата на моя гъз, аз съм си ги....мислил.
Кофти е ама готино.

Сори, че юбилейното ми мнение е по такъв повод и точно към теб!

Сега са сещам, че питае и умуваше за турболатори, май.
Като губиш, ни знайш ко пичелиш.
.....или обратното май беши.
Га праих камината хабер нищо не знаех за камините на пелети или пък от парно, .....
Мазе имам но съм на втори етаж и комина дето ползвам почва от моя етаж :?
пет дек 14, 2018 8:57 pmbmahob написа:
...
Га праих камината хабер нищо не знаех за камините на пелети или пък от парно, .....
Мазе имам но съм на втори етаж и комина дето ползвам почва от моя етаж :?
Добре деее, махай веднага турболаторите, а до утрото има време.
Не бързай сега, ще има доста утрини, та ще ти дойде!
gnt69 - майстор
Бре имаме ЮБИЛЯР. И на мене ми се промъкваха едни мисли да сложа в почистващите пружини по една усукана шина, чак купих шината и я занесох да я навият ама не отидох да я взема. Сега са 120 градуса ама за 3-4 часа на ден докато зареди буфера. :partyman:
bmahob - майстор
Абе то и да искам не мога ги махнаааа треа да разглабям достааа..... Най лесното еда пробвам с вата или да се боцна в съседни и там имам резервна дупка, той е среден и има само една външна част+вата??? :?
пет дек 14, 2018 9:02 pmgnt69 написа:
Бре имаме ЮБИЛЯР. И на мене ми се промъкваха едни мисли да сложа в почистващите пружини по една усукана шина, чак купих шината и я занесох да я навият ама не отидох да я взема. Сега са 120 градуса ама за 3-4 часа на ден докато зареди буфера. :partyman:
Русе Гого, ако съм на линия да дойда на Орлова чука пак, ша почерпя за юбилея.
При мен е подобно 110-120 и са надявам да няма конденз, щото са канех, ама не съм изолирал и педя от комина, а е най изразено при зиданите с единичка, щото поемат много топлина.
Дано и при теб няма!

bmahob, спокойно! Ще преспиш, ще помислиш и решението ще дойде само.
Не може да няма начин.
bmahob - майстор
Ха жив и здрав , иначентавана ми е смо керимида.... Яка студ и ветър за суджук става за комин злееее
gnt69 - майстор
пет дек 14, 2018 9:04 pmbmahob написа:
Абе то и да искам не мога ги махнаааа треа да разглабям достааа..... Най лесното еда пробвам с вата или да се боцна в съседни и там имам резервна дупка, той е среден и има само една външна част+вата??? :?
В къщи се случи подобно но с комина на тъста. Гори Екоспар Солара въздушна 6кв. По комина се появиха същите петна макар че камината гори на 150-160 градуса димни. Просто комина е огромен и това ф80 дето влиза в него не може да го стопли. Според мен ако коригираш диаметъра и налепиш вата ще се оправи положението. При мен го няма тоя проблем ама Грейкото е ф160 и макар че имам по ниска температура и по висок комин долепен за къщата външно с три външни но облицовани с каменна вата пресована 5 сантиметра стени проблем нямам. :partyman:
пет дек 14, 2018 9:12 pmbmahob написа:
Ха жив и здрав , иначентавана ми е смо керимида.... Яка студ и ветър за суджук става за комин злееее
Офффф, .....
– Загазих го със суджукааааааа!!!!
Късно ли го провесих, шибания варненски климат ли ми е виновеееенннннн???

Русе дава надежди с каменната вата.
Такава я мислех и аз, за моя комин.
bmahob - майстор
Ми от опит глава не боли..... А ако не първак :-D нямам друг вариант за сега, дали ще стане с теракол без дюбели.....

Прикачен файл

IMG_20181214_212110.jpg
gnt69 - майстор
пет дек 14, 2018 9:19 pmТрифон П.Трифонов написа:
Русе дава надежди с каменната вата.
Такава я мислех и аз.
Аз едно време я сложих като изолация от пожар щото къщата цялата е със стиропор само комина и 50 санта около него са с каменна вата пресована твърда.
Пък сега таман за пещерата вътре е 14 градуса топло и уютно. :partyman:

Тема "Загазих го с комина...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: