Най - вълнуващия въпрос зимно време.
burner - специалист
Burnit is wonderful, fantastic, the best!
При 44 градуса на водата, Т на изх. газове 80 гр. И това на втора СКОРОСТ. На първа - падат до под 70, та ме е страх да не угасне. Там подаването е 0,7 с два минуса, още 4% по-ниско.
И топли. С тази Т снощи в 20.30 я угасих при 23,6 гр.
А вън е:
Прикачен файл:
DSCN1038.JPG
:rock: :drinkers:

Е, това е така, докато се позадръсти. Тогава съответно почва да качва градусите. Но почистването е много лесно, за няма 3 часа без да бързам се справих. :-D
Последна промяна от burner на съб дек 15, 2018 11:00 am, променено общо 1 път.
andy_forresite - майстор
Освен температурата на изходящите газове има значение количеството им (куб. м.), в какъв диаметър димоотвод се движат, скоростта им, температурата на околната среда и доколко вътрешната част на комина контактува с външната среда.
viewtopic.php?f=10&t=55424&start=10
Аз бих предприел следното: купувам препоръчваните дотук снаждащи се тръби ф120-130, пускам ги в широкия 200 мм комин, запълвам с перлит и не лепя абсолютно никаква вата с лепило и каквото и да е. Взимам си трипътен вентил на 50-55° и го ръгам преди входа за охладената вода към камината. Естествено кондензиране на пАри не може да няма въобще, така че трябва да им се остави местенце където да си капят.

А, ти вече си я купил. Много си б`ръз... Според мен ще кондензира по-малко и ще е към ватата. По някое време би следвало да се види вече върху ватата почти същото. Дано да не съм прав :)
bmahob - майстор
Колега 70гр при 40гр на водата не знам какво вий грейте при мене при 65гр на водата на първа е 78гр/след слагане на турболатори и шамотна плоча :-D
Идеята ми е да спася да не слезе чернилка към обитаемия етаж!!!! :?
съб дек 15, 2018 11:34 ambmahob написа:
Колега 70гр при 40гр на водата не знам какво вий грейте при мене при 65гр на водата на първа е 78гр/след слагане на турболатори и шамотна плоча :-D
Идеята ми е да спася да не слезе чернилка към обитаемия етаж!!!! :?
Харесва ли ти работата на камината, разхода и топлината в къщата?
bmahob - майстор
В момента съм я нагласил супер с подобренията, стопля бързо водата и се крепи на втора и първа. Самата камина отделя добра топлина.... не ми се иска да махам нищо тамън я нагласих с подобренията оправих и стъклото в средата стои чисто и колкото и да гори, чистая кошницата и пепелниците веднъж седмично на 6-7 чувала кошницата чак тогава понатрупва /а не съм с най перфектните пелети. Държа много топло в дневната и кухнята една стая 35м2 26-28гр, другите към 24-25гр и пак смогва да модулира, особено сега над нулата мога да я карам и с 1,2-1кг/час като се поотопли
filmatoplo - майстор
:wink: Сакън не посягай към виното :wink: ще ти стане още по горещо не за друго .
Монтирай си супер иноксов комин и си я карай в кондензен режим. Писах по назаде– комин със сичките му салтанати, кондензно казанче.....Бе ши са информираш. Може и в съществуващият да го пуснеш, както те посъветваха. Налепи си ватата- не е излишна и по добре импулсивен и "бърз", отколкото мърморко по форумите.
И не му се притеснявай чак толкова, щом е горе проблемът, значи все пак коминът до там е топъл.
Затопли то нагоре, първо с ватата. Може да се окаже, че е достатъчно, а сега е време да си налееш.
Опааа.... и шапка му тури ти, че да не го стори майстора!
Шегичка, ама за шапката сериозно.
шоп - майстор
съб дек 15, 2018 10:26 ambmahob написа:

Друго се сещам няма шапка на комина възможно ли е от дъждовните води да влошават също нещата?????
Със сигурност допринася за проблема, но не е първоизточника.
Изолирай комина и сложи шапка и тогава ако има нужда ще предприемеш и други мерки.
Hursa - майстор
При температура на изгорелите газове - 70-80 градуса и пелети като гориво - мисля, че конденза е неизбежен. (Освен, ако не изгарят при много голям "излишък" на въздух.)
(но може и да греша, трябва си разчет)
preslav - майстор
съб дек 15, 2018 10:26 ambmahob написа:
Купих каменна вата 3см 120кг/кубик и ще почвам утре пък ще видм ко ши стане, колега твоя бърнит е вълшебен :-D
Друго се сещам няма шапка на комина възможно ли е от дъждовните води да влошават също нещата?????
Ма нали Шоп ти каза 5 см. - май си падаш по двойните работи. За шапката не знам, моят комин няма, но не се и ползва, и все пак ако проблемът идваше от дъжда щеше да го има и при неработещи комини. Въпреки всичко, слагай си шапка, ако не за друго, ще е поне за фасон - имам едно сомбреро, но не е оригинално, нищо, че е купувано от Мексико.

Тема "Загазих го с комина...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: