Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivanovhr - специалист
съб дек 15, 2018 12:36 amLazarGanev написа:
Не, че е фатално, но е препоръчително сортуера да се ъпдейтне до версия 49/23. Смяната на софтуер се прави от сервиза, не е препоръчително да се правят опити в стила на форума, че може да се получат нежелани резултати посред зима, пък и заради гаранцията.

Аз съм на 39/18, а хардуеърната версия е NPBC-V3C-G2, Митака от Хисаря ми я поставя, дали да го разкарвам заради този ъпдейт. Ако не е прекалено крив да се опитам аз.
Последна промяна от ivanovhr на съб дек 15, 2018 12:12 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
:? Друго се чудя -нови камини ще ги ъпдейтваме -аджеба правете ги с ко то и както трябва .
LazarGanev - "Велик майстор"
съб дек 15, 2018 12:07 pmivanovhr написа:
Аз съм на 39/18, а хардуеърната версия е NPBC-V3C-G2, Митака от Хисаря ми я поставя, дали да го разкарвам заради този ъпдейт. Ако не е прекалено крив да се опитам аз.
Викай го, ще комбинира с нещо друго пътя
LazarGanev - "Велик майстор"
съб дек 15, 2018 12:09 pmfilmatoplo написа:
:? Друго се чудя -нови камини ще ги ъпдейтваме -аджеба правете ги с ко то и както трябва .
Филме, знаеш че Грейко залага на българското и е първата и май все още единствената фирма, която се довери на Натурела за контролера на камината си. Доработката на софтуера и изчистване на детските болести става съвместно във времето. Вярно е, че от всичко това най-много страдат инсталаторите/сервиза, но какво да се прави.
krapchev_ - напреднал
Бижуто пак се самозапали. Ако прескоча два дни да почистя горната ревизия започва да вдига Т на димните и на 3-4 ден при самопочистване се запалва. Някой имали подобни ядове? Освен с постоянно чистене можели по друг начин да се реши проблема?
шоп - майстор
съб дек 15, 2018 1:33 pmkrapchev_ написа:
Бижуто пак се самозапали.
Колега имате сериозен проблем.
Може да си докарате пожар или още по-лошо. Отоплителен уред, който е в обема където живеят хора е смъртоносен.

Пожара в случая е малка беля. Предполагам имате солиден комин, който е изграден по всички правила и дори да се запали няма нито една горима строиттелна конструкция на по-малко от 10-15 см външно на комина и той е измазан двустранно.
krapchev_ - напреднал
съб дек 15, 2018 8:28 ambmahob написа:
Колеги не съм с бижу но може ли някой да ми каже каква ви е макс. И мин. Т на изгорелите газове и имате ли проблем с конденз в комина, мерси предварително
И аз питах по рано но уви никой нищо. Виждам че Т на гасене е 220 явно това е максимално допустимата. Моята съм я свалил на 120. По мои наблюдения между 80-95 е ОК. Може и да греша но никой непосочва други стойности.
krapchev_ - напреднал
съб дек 15, 2018 1:41 pmшоп написа:
съб дек 15, 2018 1:33 pmkrapchev_ написа:
Бижуто пак се самозапали.
Колега имате сериозен проблем.
Може да си докарате пожар или още по-лошо. Отоплителен уред, който е в обема където живеят хора е смъртоносен.

Пожара в случая е малка беля. Предполагам имате солиден комин, който е изграден по всички правила и дори да се запали няма нито една горима строиттелна конструкция на по-малко от 10-15 см външно на комина и той е измазан двустранно.
Знам че имам проблем но ненамирам решение. Инсталатора идва разглоби и провери всичко вкл. и датчика да неподава лъжлива информация. Всичко е наред. Затова се притеснявам и съм намалил Т на гасене. Комина е зидан с тухли единички доста широк но не е измазан. Към него на долния етаж е включена и печка на дърва. Камината си работи видимо добре и когато е почистена поддържа около 82-88 градуса на димните газове.
burner - специалист
Не разбирам какво се самозапалва в камината? И къде точно?

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: