rulom написа: Конденза може и да е от газова печка или газов готварски котлон.....Доста интересно!

Би ли ми обяснил защо като се готви на газ се провокира по-голям конденз? Не мога да си го обясня....

rulom написа: Конденза може и да е от газова печка или газов готварски котлон.....Доста интересно!
aldebaran написа:Малко съм позабравил химията, но при горенето на пропан (C3H8) бутан (C4H10) се получава нещо такова:rulom написа: Конденза може и да е от газова печка или газов готварски котлон.....Доста интересно!При мен наистина се готви само на газ. Почти по цял ден понякога работи котлона, така че е възможно и това да подпомага процеса...
Би ли ми обяснил защо като се готви на газ се провокира по-голям конденз? Не мога да си го обясня....
Прикачен файл
n_a написа:Къде е Рая?Рая е на югоизток от мен-съседката Рая
velsi написа:На въпроса: сложи си подходящ подпрозоречен перваз. Конденза лесно се забърсва от него. Ако искаш да си съвсем спокоен дай му съвсем лек наклон навътре към прозореца. Така никога няма да се стече по стената. Фугата между касата на прозореца и перваза оформи със силикон.Точно това е и моята идея
Мислех си за монтиране на нещо като малко первазче или нещо от рода в най-долната част на дограмата, в което да се събира този конденз, но не ми идва идея как да го осъществя и то така, че да има и някакъв вид.Тоест, подпрозоречния перваз да се състои от нещо като малка пвц лайсна. Тя може да бъде прикрепена и само със силикон и дори, ако реша да я махам -> изчиствам силикона и готово!
Моля за идеи.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: