Най - вълнуващия въпрос зимно време.
parbaliev - напреднал
Ми изолация бе майна, по 2-3 теми на ден вървят за кондензи по комина, четете :)
[/quote]

Комина от керемидите нагоре е изолиран с 2,5 см стъклена вата отвън и шпакловка.
От керемидите до плочата е само измазан с вар , там също няма да има проблем да се изолира външно с вата.
А участъка от комина, които минава през етажите няма как да ги изолирам външно, защото стайте са на 2-я етаж са оправени и шпакловани и не
върви да лепя по комина изолация. Да разбирам, че варианта е да сложа тръба в комина или някаква коминна вложка, но тогава пък комина да не стане тесен?!? :? :? По настройките на котела мисля, че няма какво да се промени за да се подобри или премахне това нещо с конденза нали така? :?
На колко градуса си караш котела и да него трипътен вентил има ли?
parbaliev - напреднал
нед дек 16, 2018 11:15 pmТрифон П.Трифонов написа:
На колко градуса си караш котела и да него трипътен вентил има ли?
Да има трипътен винтил.
В момента котела работи със стаен термостат,
като съм му задал максимална температура на водата 67 градуса.
LazarGanev - "Велик майстор"
Задай му веднага 80*С
Лазаре, дали не бъркам с тес пусти турболатори? Вчера нарязах ламарините, ма с тия теми за кондензи, дали няма да пусна и аз една!!!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон дек 17, 2018 1:01 am, променено общо 1 път.
bmahob - майстор
пон дек 17, 2018 12:59 amТрифон П.Трифонов написа:
Лазаре, дали не бъркам с тес пусти турболатори? Вчера нарязах ламарините, ма с тия теми за кондензи, дали няма да пусна и аз една!!!
Човвк като пичели не знае кво губи :-D Конденз има ама кат се сгрее и тениската не помага :-D
пон дек 17, 2018 8:47 ambmahob написа:
пон дек 17, 2018 12:59 amТрифон П.Трифонов написа:
Човвк като пичели не знае кво губи :-D Конденз има ама кат се сгрее и тениската не помага :-D
Максимата от по горе съм я изпитвал на гърбината си достатъчно.
И турболатори ще си направя и конденз може да си отимам. Да видим на де ши избий.
gnt69 - майстор
пон дек 17, 2018 9:34 amТрифон П.Трифонов написа:
Максимата от по горе съм я изпитвал на гърбината си достатъчно.
И турболатори ще си направя и конденз може да си отимам. Да видим на де ши избий.
Няма страшно слагай ги нали си състезател все на трета с пълна газ караш. Да му мислят туристите които се чудят на първа или по инерция да карат.
:partyman:
lektora - специалист
нед дек 16, 2018 8:55 pm6osi6 написа:
За камина 10 кВ можеш да сложиш ф 100-130, ако е с камера. Ф 180 е за котли над 40 кВ.
Малко не по темата, но ...
Всяка камина си има изисквания към комина (т.е. тягата в Па) дадени от производителя.
Не е хубаво така да се дават съвети на сляпо. Моята камина е 7кв и изисква мин 12 Па тяга на комина, като производителя посочва минимална височина 5м и сечение ф180. Извинявам се за отклонението, но човека с право има притеснения при евентуално стесняване на комина.

Тема "Конденз в основата на комина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: