Най - вълнуващия въпрос зимно време.
нед дек 16, 2018 11:24 pmkotarankat написа:
Към Трифон, уж е с пълно отделяне трипътния, но пише максимално просълзяване 10 %. Тръбата на байпаса винаги пари. В нито един момент не съм съжалявал за Грейкото, даже напротив. Просто обичам да експирементирам, форума го чета всеки ден, да не кажа и час. Филма беше писал някъде, че собствениците на грейковците не експериментирали и така...
Evgeniy, настройките ми са:
Р1 3.0s/44 цикъл/40%
P2 4.7s/44 цикъл/45%
P3 5.5s/44 цикъл/52%
Единия клип е на първа, а другия на втора скорост. :drinkers:
Нищо, че пари тръбата на байпаса, отвори крана и после сподели!
Timoti - специалист
Към Трифон, уж е с пълно отделяне трипътния, но пише максимално просълзяване 10 %. Тръбата на байпаса винаги пари. В нито един момент не съм съжалявал за Грейкото, даже напротив. Просто обичам да експирементирам, форума го чета всеки ден, да не кажа и час. Филма беше писал някъде, че собствениците на грейковците не експериментирали и така...
Р1 3.0s/44 цикъл/40%
P2 4.7s/44 цикъл/45%
P3 5.5s/44 цикъл/52%
това слънчогледови ли са ?колко квадрата отопляваш ?
jolobg - специалист
Към Трифон, уж е с пълно отделяне трипътния, но пише максимално просълзяване 10 %. Тръбата на байпаса винаги пари. ...
Много пъти е писано по темата...
Със същия вентил съм. За да не влияе значително на основния поток (към радиаторите), байпасът трябва да не е > ~ 10% от общия дебит. При твоя случай съотношението е много повече
...До колекторите ми върви ф28 мед, а байпаса ще го направя с ф22...
Това означава, че докато затвори вентила (> 63 град.) основно потокът е през байпаса.
Предлагам ти:
1. Да поддържаш темп. на водата в котела > 63 град. Най-добре > 65. Лазар Ганев ще каже,
А бе ниски са тези температури, ама както и да е
:-D
2. Да сложиш кран на байпаса (ако нямаш). Няма да ти е излишен, дори само за почистване на филтрите (ако имаш). Притваряш крана докато почне да изстива байпаса и връщаш малко. Целта е да осигуриш поток достатъчен за подгряване на термостат. патрон на вентила. Ни повече, ни по-малко.
3. Да увеличиш дебита на помпата, след изпълнени 1 и 2, ако пак не си доволен.
kotarankat - специалист
пон дек 17, 2018 9:47 amTimoti написа:
Р1 3.0s/44 цикъл/40%
P2 4.7s/44 цикъл/45%
P3 5.5s/44 цикъл/52%
Да, слънчогледови са - 6 мм на Бау. микс. Отоплявам около 140 кв. м.+ 120 л бойлер+ 16 кв. м. За 2 уикенда в месеца. На 100 кв. м. имам изолация 10 см външна + картон и вата на таваните.
Температурата я държа на 65 градуса.
Интересно ми е защо отвреме на време ми прави проблем и каква е причината.
П. С. Това за 10% не го знаех, явно съм го пропуснал. Но пък нали затива имам кран. Ще пробвам с него както ми написаха по-горе.
Timoti - специалист
пон дек 17, 2018 1:16 pmkotarankat написа:
пон дек 17, 2018 9:47 amTimoti написа:
Р1 3.0s/44 цикъл/40%
P2 4.7s/44 цикъл/45%
P3 5.5s/44 цикъл/52%
Да, слънчогледови са - 6 мм на Бау. микс. Отоплявам около 140 кв. м.+ 120 л бойлер+ 16 кв. м. За 2 уикенда в месеца. На 100 кв. м. имам изолация 10 см външна + картон и вата на таваните.
Температурата я държа на 65 градуса.
Интересно ми е защо отвреме на време ми прави проблем и каква е причината.
П. С. Това за 10% не го знаех, явно съм го пропуснал. Но пък нали затива имам кран. Ще пробвам с него както ми написаха по-горе.
какъв разход имаш за 24 часа засичал ли си и по- голям ли е спрямо дървесните :?:
kotarankat - специалист
Последно засичах 30-32 кг, довечера в 21:00 пак ще направя засичане.
Спрямо дървесните на Т.рон няма съществена разлика, даже малко намалих дозите.
andy_forresite - майстор
Байпасът няма как да изстине при просълзяващ клапан, бил той и 5%, не 10. При напълно затварящ пак няма да изстива, тъй като никой не гони 80 градуса на трета че да върнат радиаторите над 60 и така да остане. Не е невъзможно. Ще се получи при опр. условия. Вярвам че при никой не се стига до пълно затваряне, 100%, на този антикондензен вентил. Винаги си взима гореща водичка, току що излязла от котела и я върти докато ѝ се завие свят.
Също си мисля че с тези кранове, дето ги слагате на байпаса (кранът е над вентила на отклонението от горещата в посока студената), намалявате скоростта на водата през цялата система като ги притваряте. Не виждам абсолютно нищо ненормално и нередно в това в малкия кръг да се връцкат 1000 л/час, а през големия 500-800 л/час.
Най-доброто, което може да направи, е да увеличи скоростта на помпата (става въпрос за греенето на лирата). С вентил на 60 и вода настроена на 65 няма да грее лирата, освен при много добре проходима тръбна разводка с фитинги и яка помпа.
Evgeniy - майстор
пон дек 17, 2018 1:16 pmkotarankat написа:
Р1 3.0s/44 цикъл/40%
P2 4.7s/44 цикъл/45%
P3 5.5s/44 цикъл/52%
На мен ми се струват много 52%, моите са 45%, котела е над 70 и димно газове около 150 и нагоре.
При теб пламъка чак се издухва хоризонтално напред, а трябва да е нагоре/напред за правилно горене и самоочистване.

Относно въртенето - ако от радиаторите идва много студена вода - например 15*, за да отива към котела на 60*, при изходяща 65*, смесването трябва да е 90% байпас и само 10% от радиаторите.
gnt69 - майстор
пон дек 17, 2018 3:44 pmEvgeniy написа:
На мен ми се струват много 52%, моите са 45%, котела е над 70 и димно газове около 150 и нагоре.
При теб пламъка чак се издухва хоризонтално напред, а трябва да е нагоре/напред за правилно горене и самоочистване.

Относно въртенето - ако от радиаторите идва много студена вода - например 15*, за да отива към котела на 60*, при изходяща 65*, смесването трябва да е 90% байпас и само 10% от радиаторите.
И аз съм на 50 вентилатор на 3-та с 4 кила пелети в час. Димните са 115-120, ламбдата е 1.6-1.7, и ми се струва че гори добре. Тока е слаб при мен, като почнат да готвят женурята и пада под 210в и съответно УПС коригира на 235 и тогава е много вече вятъра. Иначе нормално е около 215-220 волта и е добре с този вентилатор.
Анди, не изстива, ма може да не може са стопли. Кво значи просълзяващ, та това да влияе на неизстиването?
За теб мога да напрая едно показно, как при грешно врътнати кранчета, системата не мое превърти водата и камината да прегрее. Същата инсталация си пее при правилното положение на нещата.
95%, от списващите, едно "парно" не са напраили, а някои даже преподаватели са цанят.
Няма лошо. Учим се един от друг и продължаваме напред.
Не пипайте помпите! С увеличаване на дебита, само се маскират грешки.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: