• 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 165
Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Цветомире, потърси щрайх ДЕВАЛТ 735, при теб трябва да има.Специално този ХОЛЗМАН на живо не съм го виждал, но той е като повечето подобни - БЕРНАРДО имат същата машина, ШЕПАХ също.
bulhomes2 - майстор
Ма той само щрахймус...
EDI - майстор
Да, щрайх е само.Абрихт по-добре също отделно.Тези хобитата дето са 2 в 1, нещо не ги долюбвам, макар да пестят много място и за в къщи да са често единствено решение.Освен това щрайха може да работи като абрихт без проблеми, само една плоскост е необходима.
bulhomes2 - майстор
Може и да стане с една, ама трябва да залепиш нещо с точната дебелина след ножовете, че да се поеме дебелината на отнемания материал.
EDI - майстор
Само си нивелираш и захващащ детайла върху плоскостта с горещ силикон и клинове, правиш едната равна страна и после си пускаш другата.
mavryt4o - майстор
пон дек 17, 2018 4:34 pmEDI написа:
Само си нивелираш и захващащ детайла върху плоскостта с горещ силикон и клинове, правиш едната равна страна и после си пускаш другата.
Това е мазохизъм. :lol: Трябва бая да не си в час та първо до си купиш щрайхмус и после да се мъчиш така.
cvetomir_77 - специалист
пон дек 17, 2018 8:36 amEDI написа:
Цветомире, потърси щрайх ДЕВАЛТ 735, при теб трябва да има.Специално този ХОЛЗМАН на живо не съм го виждал, но той е като повечето подобни - БЕРНАРДО имат същата машина, ШЕПАХ също.
До колкото съм запознат марката Шепах е собственост на Холцман. Този Холцман ми хареса защото работи с обикновени ножове (без отвори по тях), които са евтини и се намират навсякъде! Освен това ми трябва комбинирана машина (абрихт + щрайхмус), тъй като нямам толкова много място.
ZEDYCUS - майстор
За тези пари ще си вземеш бг чугунена с две или 3 операции. Слага се на колела и местиш за мястото. :partyman:
EDI - майстор
Маврудчо, хич не е мъка, става за 2 минути.Като нямаш място, често щрайха е решението, не съм го измислил аз.
cvetomir_77 - специалист
пон дек 17, 2018 7:24 pmZEDYCUS написа:
За тези пари ще си вземеш бг чугунена с две или 3 операции. Слага се на колела и местиш за мястото. :partyman:
И да дойда от Германия до България за да си я взема :-D? И пак да се чудя къде да я сложа? Въпреки че имам два етажа по 50 квадратни метра, мястото ми е ограничено и почти всички машини ще са на колела.
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 165

Тема "Тема за бързи въпроси и отговори в дърводелството" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: