• 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 111
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ludoto_momche - специалист
N.ganev какво става с тебе ? Как е разхода ,с какви пелети си,какви настройки си направил и на колко гр.държиш водата?
Flameff - напреднал
Здравейте колеги,

От 6 години се отоплявам с Фероли Р7. Искам да споделя следният проблем и да помоля за съвет и мнение.

След 3 години експлоатация се наложи да сменя оригиналната запалака, защото спря да работи. Казах си нормално, все пак три отоплителни сезона, плюс топлене на вода веднъж дневно през лятото, няма как да не си доволен. Втората, която ми дадоха изкара година и половина. След това купих япоснаска кермаична, която издържа 6 месеца. После взех уж оригинална - 3 - месеца и след нея още две заминаха като по часовник за три месеца. Самата горелка е вързана зад стабилизатор, така че проблемите с тока отпадат. Запалките просто горят в произволен момент без да е имало токови удари или спиране на тока преди това.

Според вас нормално ли е на три месеца да заминава по една запалка? Вносителят ми каза, че са консуматив и нямат гаранция. На въпрос колко време е нормалния експлоатационен период на този консуматив - отговорът е същият като гаранцията - няма.

Сега купих запалка произведена в Стара Загора, за която дават 2 г. гаранция. Търговеца беше честен и ми каза, че е въпрос на късмет- може да изгара месец, може и година, но пък няма проблеми с гаранционната подмяна. Някой ползвал ли е от тези запалки и какво ви е мнението за тях?

Също така имате ли наблюдения/идеи как може да се удължи живота на запалката?

Благодаря предварително.
trunski - специалист
пон дек 17, 2018 6:02 pmFlameff написа:
Здравейте колеги,

От 6 години се отоплявам с Фероли Р7. Искам да споделя следният проблем и да помоля за съвет и мнение.

След 3 години експлоатация се наложи да сменя оригиналната запалака, защото спря да работи. Казах си нормално, все пак три отоплителни сезона, плюс топлене на вода веднъж дневно през лятото, няма как да не си доволен. Втората, която ми дадоха изкара година и половина. След това купих япоснаска кермаична, която издържа 6 месеца. После взех уж оригинална - 3 - месеца и след нея още две заминаха като по часовник за три месеца. Самата горелка е вързана зад стабилизатор, така че проблемите с тока отпадат. Запалките просто горят в произволен момент без да е имало токови удари или спиране на тока преди това.

Според вас нормално ли е на три месеца да заминава по една запалка? Вносителят ми каза, че са консуматив и нямат гаранция. На въпрос колко време е нормалния експлоатационен период на този консуматив - отговорът е същият като гаранцията - няма.

Сега купих запалка произведена в Стара Загора, за която дават 2 г. гаранция. Търговеца беше честен и ми каза, че е въпрос на късмет- може да изгара месец, може и година, но пък няма проблеми с гаранционната подмяна. Някой ползвал ли е от тези запалки и какво ви е мнението за тях?

Също така имате ли наблюдения/идеи как може да се удължи живота на запалката?

Благодаря предварително.
Здравей, колега. Може да настроиш горелката в режим модулация и да и намалиш мощността, така че да гасне по температура по-рядко.
Flameff - напреднал
Мерси за бързия отговор.
Горелката е на модулация от години. Честно казано малко ми е странна тази модулация на Фероли. Аз предполагах че идеята й е да не гасне горелката, а като наближи зададената температура да мине на по-малка мощност, но уви. При мен на 10 градуса от зададената t (т.е. при всеки с Фероли с фабрично управление) минава от втора на 1 степен, но и така достига температурата и гасне. Доста време без успех съм си играл да намалявам мощността, за да не се случва това, но така и не улучих ваксата :)
Задоволих се да спра с настройките когато постигнах оптимален разход.

Тук четох за великата Натурела, ама здраво управление не ми се сменя :) , въпреки че динстанционното контролиране е доста блазнещо, но все пак проблема ми е друг.
filmatoplo - майстор
Днес поръчах една запалка от старозагорчанина :wink: значи ползвателя на Феролито дано има късмет :) .
brassSob - специалист
Аз за мен и по- близки съм скътал оригинални на ламборджини. Имам все още работещи такива от преди 7 8 години.
Flameff - напреднал
Тия ламборджинита всеки ги споменава с добро. Интересно защо ги няма вече.

Така като гледам май проблема е от запалките, не от горелките..
filmatoplo - майстор
Лека нескопосана версийка ,нещо вентилатора им ли са го променили конструктивно често даваха грешка за тягата ,а запалките горят като крушки .Да напише някой който е доволен от керамична или кварцова запалка и особености ако има при монтажа :wink:
brassSob - специалист
Ламборджини беше временно явление на нашия пазар със всякаква разцветка - червена, синя, черна. Виждал съм дори зелен капак. Първите партиди имаха генерален проблем с вентилатора и почти нямаше оправия. Фероли SUN P7 и SUN P12 са с еднакъв вентилатор.Вентилаторите на Lamborghini са различни от тези на FERROLI. Освен това малката и голямата горелка на Lamborghini отново имат разлика във вентилаторите. Горивната камера има един отвор повече и други разлики са подредбата в карантията вътре в кутията. Ще стане весело след време със смяна на вентилаторите, че са кът.
filmatoplo - майстор
:wink: Ще стане весело и който сменя горивната тръба на Ламбурджинито с такава на Фероли -защото отворчето през което фотоклетката гледа огъня е обратно :wink:
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 111

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: