N.ganev какво става с тебе ? Как е разхода ,с какви пелети си,какви настройки си направил и на колко гр.държиш водата?
Здравейте колеги,
От 6 години се отоплявам с Фероли Р7. Искам да споделя следният проблем и да помоля за съвет и мнение.
След 3 години експлоатация се наложи да сменя оригиналната запалака, защото спря да работи. Казах си нормално, все пак три отоплителни сезона, плюс топлене на вода веднъж дневно през лятото, няма как да не си доволен. Втората, която ми дадоха изкара година и половина. След това купих япоснаска кермаична, която издържа 6 месеца. После взех уж оригинална - 3 - месеца и след нея още две заминаха като по часовник за три месеца. Самата горелка е вързана зад стабилизатор, така че проблемите с тока отпадат. Запалките просто горят в произволен момент без да е имало токови удари или спиране на тока преди това.
Според вас нормално ли е на три месеца да заминава по една запалка? Вносителят ми каза, че са консуматив и нямат гаранция. На въпрос колко време е нормалния експлоатационен период на този консуматив - отговорът е същият като гаранцията - няма.
Сега купих запалка произведена в Стара Загора, за която дават 2 г. гаранция. Търговеца беше честен и ми каза, че е въпрос на късмет- може да изгара месец, може и година, но пък няма проблеми с гаранционната подмяна. Някой ползвал ли е от тези запалки и какво ви е мнението за тях?
Също така имате ли наблюдения/идеи как може да се удължи живота на запалката?
Благодаря предварително.