• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 17
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
tuninghuman - специалист
astrata1 написа:
Да полимерните са на 1 месец .Доста са здрави скачах отгоре им мятах ги много здрави се оказаха,ще снимам още и самата керемида смятам да снимам както е срязана ,ще има още снимки
super. плс даи още малко инфо - цени, от къде ги купи? някакви проблеми при нареждането?
tuninghuman - специалист
полимерните май засега клоня към тях ама пустите гръцки гледжосани много ми хващат окото мама му ... оба4е от няколко места ве4е 4увам 4е
проблема с тях е 4е се 4упели след време .... някой може ли да каже какви са цените на двете?

Остават и Тондах - но там не мога да харесам формите сякаш ...
pipbel - майстор
Заложи на Тондах. Забрави за гръцките, чувал съм същото и аз.
Аз сложих модела Винеам, доволен съм, естетични и здрави.
Полимерните също изглеждат добри, но :? ..... отскоро са на пазара и трябва да минат поне 15-20 години да се разбере дали е така, устойчивостта на покритието най-вече е под въпрос.
само времето ще покаже мисля
PIP - майстор
Аз също се спрях на tondach (по естетически причини отначало). Никаква фира, добра геометрия, здрави са. Ще видим след някоя и друга година дали са истински.

Прикачен файл

IMG_1768.jpg
tondach
IMG_1768.jpg (230.91 KиБ) Видяна 10018 пъти
astrata1 - напреднал
Полимерните във варна са 1.95 лв за брой във Дулово са 1.85 ,но като си сметна нафтата за вземането им , идват на същата цена.определено съм доволен от тях.Има двама представителя за Варна единия е Топливо но там все неполучават.другия е на околовръсното преди моста на вятърната мелница.
piteriv - специалист
Здравеите.Искам да помоля PIP,а и всички с опит с покривите за становище за двойната скара,не остават ли керемидите много във въздуха,няма ли проблем при ходене.Много ми се иска да си го направя така,но малко ме е страх,няма и много писано по темата :sad: дали е сигурен този начин :?
PIP - майстор
Здрасти. Не мога да кажа дали това е начина за правене, защото за първи път правих покрив, но от това което съм се интересувал и виждал за мен лично е по-добрият вариант. По принцип където се използва дърво е препоръчително (леко казано) да има проветрение и циркулация на въздух.
Относно чупенето при ходене на двойна скара - за други керемиди не знам, но с тези които ползвах нямах абсолютно никакви проблеми с ходенето по тях. Счупил съм всичко на всичко една керемида и то по моя вина.
stanetzz - специалист
pipbel написа:
......Полимерните също изглеждат добри, но :? ..... отскоро са на пазара и трябва да минат поне 15-20 години да се разбере дали е така, устойчивостта на покритието най-вече е под въпрос.
само времето ще покаже мисля......
Добре, че в моята професия не чакаме по 15-20 години за въвеждане на новите технологии- в противен случай хората още шяха да си правят само метални коронки... :wink:
Иначе за полимерните керемиди- в събота и неделя си направих навес за колата, покрих го с такива. 21м2 покрив, 210 керемиди разход, по 1,8кг всяка(за сравнение: 4,5-5 кг за обикновените). 0(нула)броя фира.
Наредих ги за отрицателно време- с идеална геометрия са, просто ги хвърляш, те сами се редят :-D
tuninghuman - специалист
PIP и stanetzz - мога ли да ви помоля за още снимки бе момчета - 1 снимк а= 1000 думи. мерси и поздрави. Аз още не съм решил и не съм купил керемидите.
n.nikoloff - специалист
Скоро, търсейки керемиди, които да са здрави и леки, заради леката конструкция попаднах на един приятел, който между другото внася полипропиленови керемиди. Не знам дали тях имахте в предвид, като казвахте полимерни? Направих им проба (с моите 150 кила скачах като малоумен върху тях) и се оказаха издържливи и без проблем. Обаче как ли ще се държат във времето - един Господ знае...
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 17

Тема "Керемиди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: