• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 25
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Hursa - майстор
Отвори въздушника :) , предполагам това "казва" и filmatoplo.
пс въздушника - т. е. "обезвъздушителя"
Последна промяна от Hursa на ср дек 19, 2018 7:09 pm, променено общо 1 път.
Айде спрете се вече!
Няколко пъти намеквам, че РС е изпуснал.
Простено ми е ако греша, но не е простено ако поне не се провери това.
Достатъчно печки гръмнаха.
Аман от умници и писатели!
Hursa - майстор
Въпрос към знаещите - след като разширителния съд е 10 литров и "напомпен" на 1 бар - съдържа ли вода или мембраната изтласква практически всичката вода, ако се свали налягането в системата? (Просто ми е любопитно, не му знам "конструкцията".)
ср дек 19, 2018 7:43 pmHursa написа:
Въпрос към знаещите - след като разширителния съд е 10 литров и "напомпен" на 1 бар - съдържа ли вода или мембраната изтласква практически всичката вода, ако се свали налягането в системата? (Просто ми е любопитно, не му знам "конструкцията".)
Не "след като", а АКО. Понятно? Просто може да се провери. Просто е, повярвай ми!
Hursa - майстор
Ами самото изпразване свидетелства, че мембраната е цяла (но ако конструкцията е такава, каквато предполагам). Ако знаем налягането в системата преди отварянето и за "източване" (но така, както я е отворил питащия), и ако е било над 1 бар, по количеството изтекла вода можем да разберем налягането в разширителния съд.
ср дек 19, 2018 7:57 pmHursa написа:
Ами самото изпразване свидетелства, че мембраната е цяла (но ако конструкцията е такава, каквато предполагам). Ако знаем и налягането в системата преди източването и ако е било над 1 бар, по количеството изтекла вода можем да разберем налягането в разширителния съд.
Говориш някак настрани, се едно не на мен. Не ме цитираш.... Ни ма кефи, ма ни сми тука да са харесвами.
Самото изпразване нищо не свидетелства. Още повече, че е източил половинка вода. Пръц и толкос.
Пък и ако беше здрав и напомпен 10 литров съд нали.....
Hursa - майстор
Ако изпускаше мембраната, щеше да се разбере - 10 литра въздух щяха да "излязат" пръскайки и вода (е това, ако не е "загубен" въздуха от "зареждането на съда с въздух" - според инструкцията "Factory setting of the pressure in the tank is 1 bar").
(Няма нужда да се цитира - ако няма "цитат" - репликата обикновено е към последната реплика, до нея е "стигнала беседата". :) Макар, че специално за конструкцията - въпроса бе най-вече към filmatoplo - защото мисля, че е добре запознат с конструкцията на такива съдове.)
Така ти е удобно, тертип някакъф, нищо че няма какво да ми подскаже, ако специално не преглеждам темата. Особено ако няколко души пишат след мен.
Ученолюбивите са запознати с видовете РС. Няколко са и много си приличат, но са за различни приложения.
Ясно е, че не ти е ясна конструкцията, та твърдението отпада.
След като не излязоха литри вода и въздух, това ко ши риче?
Hursa - майстор
В системата има 10 литра газ със свръх налягане една атмосфера (до колкото разбирам) - като го поставим при налягане една атмосфера, ако няма какво да го задържи - газа ще се разшири и или ще излезе (частично), или ще "изхвърли" такова количество вода от системата та да се свали налягането му до една атмосфера. Така мисля и така ще продължавам да мисля докато някой не се смили и не ми покаже конструкцията на разширителния съд :) . Не задължително въпросния на тази камина.
Последна промяна от Hursa на ср дек 19, 2018 9:02 pm, променено общо 1 път.
ср дек 19, 2018 8:54 pmHursa написа:
В системата има 10 литра газ със свръх налягане една атмосфера (до колкото разбирам) - като го поставим при налягане една атмосфера, ако няма какво да го задържи - газа ще се разшири и или ще излезе, или ще "изхвърли" такова количество вода от системата. Така мисля и така ще продължавам да мисля докато някой не се смили и не ми покаже конструкцията на разширителния съд :) . Не задължително въпросния на тази камина.
Кратък си нещо тоя път.
Темата не е образователна, а интернет е пълен и с глупости дори.
Целта на темата е да помогнем за стрлката.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 25

Тема "Манометър за налягане на вода в затворена система." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: