Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Как ще охлажда с конвектори и газов котел?
Има ТП въздушни 5-6 киловатови при 7/35. Нагъвай подовото и оставете тръби за 2 водни конвектора. Може да се добавят когато има възможност.
Самоделка ТП от инверторен климатик ще е по изгодно. 18 btu което е 5 киловата трябва да стане.
Подовото ще 4 кръга като гледам. Има една хватка с предкондензатор за бойлерчето. Само не знам как точно се прави. Освен втори малек топлообменник сигурно отделна тръба, помпа, датчик, електроника... Не зная. Но топли бойлера и на охлаждане. Прави се.
bigshop - специалист
ср окт 03, 2018 9:53 pmandy_forresite написа:
Как ще охлажда с конвектори и газов котел?
С едно външно тяло и топлообменник. Но авторът още не е наясно дали ще му трябва. При южно изложение през лятото слънцето на напича :mrgreen: .
all4all - специалист
Ми и това е не е проблем не бързам с влизането в момента пода е оставен на сгуробетон височината е 2.70 даже и мазилката е останала на 50 % всичко е свалено до почти груб строеж :partyman: Мога да дигна нивото на пода но повече не ми се кърти че не остана :mrgreen:
all4all - специалист
Охлаждането също ще ми е важно ! Един ламерски въпрос... Коридора ми е 5.5 м в него имам вентилационен комин до покрива който е плосък 6 линейни метра външно тяло климатик на покрива и вътрешно в коридора ще се вържат ли нещата с циркулация от коридора към стайте?
iliya_i - майстор
ср окт 03, 2018 10:10 pmall4all написа:
...климатик на покрива и вътрешно в коридора ще се вържат ли нещата с циркулация от коридора към стайте?
Не. В коридора ще е студено, а в стаите жега. Хладното трудно минава през врата (дори и отворена). Ще се върти въздуха само в коридора.
speka_rs - майстор
Ами за термопомпата около 2800 със всичко ново, а останалата инсталация около 1800 като повечето части са втоа употреба. При мен нямаше височина за подово и за това добре преоразмерени радиатори.
all4all - специалист
Малко да си побутна тема а и някой съвет от Вас не е лошо да получа...
Остана вариянт газ окончателно днес бях в Овергаз предложиха ми два котела Бош и Висеман 26 KW разликата от единия до другия е 200 лв. първото питане кой от двата? Второ питане в кухнята която е 12 кв прозореца е с размери 3,60/1,60 какъв панелен радиатор производител марка също в спалнята 12 кв. прозореца е 3,60/1,40 ...
изолация на пода ще се прави 2 см фибран и замазка ... в допълнение на първия ми пост изолация се слага и на вътрешните стени :partyman: аха пропуснах да питам и термо глави какви
Въйййй!!!
Кви 26 киловата бре?
Най слабия котел ши ти е много.
Я почвай да четеш!
Закаченста тема горе и на Соколов, отопление нагаз от 0 до 100, нещо такова беше.
all4all - специалист
Абе то ясно че е така нали това съм написал Овергаз Стара загора офиса днес ги питам обяснявам че съм солидно опакован обяснявам че е 54 кв вече 50 след опаковката и това ми препоръчаха 26 Kw :? дву контурен кондензен боша за 2000 лв Висмана за 2200 лв
all4all - специалист
Сега ровя в нета за дву контурен и не намирам по малък :?

Тема "Газ климатик или термо помпа...?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: