• 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 165
Всичко за дърводелството
EDI - майстор
И да поемат влага, лятото пак ще изсъхнат и ще ги прогониш.Зимата влажността е ниска, ако е студено.
nautilus33 - майстор
Т.е. спокойно мога да сваля боята и да ги изшкуря и чак напролет март-април да ги лакирам?
А да стоят ли монтирани до тогава или е по добре да не ги изгама на прекомерна влага? Питам защото ако ги сваля в къщата става доста студено, т.е. колкот е навън, толкова ще е и вътре.
EDI - майстор
Сложени по местата им, иначе ще кривнат.
stridata - специалист
Ако ги свалиш до дърво сега и не ги обработиш с нищо до пролетта ще трябва пак да ги шлайфаш за лак! Ще си направиш двойна работа. По-добре си свърши работата на пролет на един път. Надявам се, че си осъзнал за колко трудоемка работа става на въпрос?
nautilus33 - майстор
Да, осъзнавам. За това исках да почна сега, защото в студеното време друго няма какво да правя. Шпакловката няма да съхне, ВиК и ел. инсталцията освен да почна. Все си мисля, че един месец ще ми е достатъчен за 8-те прозореца, които ще обработя, но знам ли. Едва след като започна ще разбера.
nikolson - майстор
Направи вътрешните крила, касите отвътре първо. Остави външното на пролет.
nautilus33 - майстор
Изцяло ли предлагаш да ги направя или само да ги подготвя за лакиране? Сетих се и още нещо- ако ги подготва и лакирам при тези температури, дали ще е вредно за лаковото покритие ако след нанасяне мина за малко с пистолет за горещ въздух на по-ниската степен, колкото да втвърдя горния слой така че да не полепва нищо по него.
mavryt4o - майстор
Като цяло в студеното всичко си е по-тегаво.
nautilus33 - майстор
Като цяло нагряването на лака с топъл въздух ще влоши ли качеството му по някакъв начин?
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 165

Тема "Тема за бързи въпроси и отговори в дърводелството" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: