• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
felice - специалист
Здравейте. Въпросът е за дограма на прозорци. Сега я пребоядисвам и запълних неравностите с полиестерен кит "Body". Отгоре (с мече) минавам с алкидна боя "Практика" на Мегахим (търси се нискобюджетен вариант :sad:). Оставям кита да изсъхне добре (поне един ден), става идеално гладко, обаче боята не го покрива както трябва (вижда се разликата с бялото, под което няма кит). Образно казано - след първата ръка се скри почти на 80%, а при втората (и третата!) няма промяна.

Къде бъркам? Вида на боята, това, че не съм сложил грунд или има друго?
:x :x

P.S. Само не ме карайте да свалям всичко до основата... :xplode:
Последна промяна от felice на нед ное 30, 2008 5:46 pm, променено общо 1 път.
Gofuss - специалист
Може би в кита е проблема?! И аз наскоро пребоядисах дограмата и я китнах с кит на masterline(акрилен), готов за употреба.Само дето се поохарчих с боя и грунд на Levis и не съжалявам.При мене се получи една ръка грунд и една ръка боя, и боядисах дирекно с четка.Е има отенъци но трябва сериозно да се загледаш от близо.Комшиите отначало си помислиха ще съм сменил дограмата с нова алуминиева :wink: А боята разреждаш ли я? Мисля че щеше да е по добре да боядисваш директно с четка , ако боята е достатъчно добра и се разлива веднага след като минеш с четката няма да имаш проблеми..и щеше да имаш по добро покритие
felice - специалист
Gofuss написа:
А боята разреждаш ли я?
Първата и втората ръка не разреждах изобщо. С мечето стана чудесно покритие (с изключение на кита, естествено :x). На третата сложих около 40-50 мл разредител на 500 мл боя.
Gofuss написа:
Мисля че щеше да е по добре да боядисваш директно с четка..
Не ме бива с четката - преди 2 години се пробвах с четка и автоемайллак; имаше чудесен гланц и всичко стана на черти :xplode:
filbig написа:
Върху кита трябва да има задължително, някакъв грунд-фюлер.
Може би това е ключът. Ще потърся утре в работно време.
Gofuss написа:
Три ръце боя !Ако продължава така да трупа слоеве боя ми се струва че ще му изиграе доста лоша шега......
Последната ръка почти я свалих с водна шкурка №240. И аз се опасявам да не стане инфекция :x

Мисля си дали не е от боята. Смятам да използвам тази "Практика" за основа, а втората ръка да я направя например с мааалко по-скъпата боя на "Мегахим" (с идеята, че тя ще е и малко по-добра). Дали?
felice - специалист
Е как уж последния отговор отиде преди вашите три? На кого не е сверен часовника? :?
masterval - майстор
Давай нататък!
Тази марка е за работливи хора, цвета излиза след 5-7 ръце. Не се бъзикам, случи ми се веднъж...
velsi - Почетен майстор
Дървото попива боята, а китваните участъци - не. От там ти се появява проблема. Повече "ръце" боя и разликата ще се заличи. Оставяй боята да дръпне (да не лепне при пипане) между отделните боядисвания.
masterval - майстор
Часовника си го бива! Както си написах мислите и щрак! - изпреварих мислите на трима, които преди това прочетох.
Забавно е, нещо като "Утрешен вестник" :-D
felice - специалист
masterval написа:
Давай нататък!
Тази марка е за работливи хора, цвета излиза след 5-7 ръце. Не се бъзикам, случи ми се веднъж...
Абе то с моя късмет - или свирка без топче, или глуха акула.. :-D (или в случая - :cry:)
А и не каза какво стана след тези амнайсе ръце - олющвания и т.н.?

И за всеки случай - да минавам ли леко с водна шкурка (200 и нагоре), след като изсъхне всеки слой?
masterval - майстор
felice,
Искрени съболезнования за избора на боя!
Аз нямах проблеми с олющвания, но най-добронамерено те съветвам, купи си друга боя, мини една шкурка, но не 200, а 80 или 120 и пробвай тогава.
Последно си харесах една блажна Леко супер бяла (или нещо такова, кутията е от 650 гр :shock: ), има букетчета по кутията, цената й е около 5,50-6 лева.
filbig - специалист
Върху кита трябва да има задължително, някакъв грунд-фюлер. Има и еднокомпонентни в спрей на body.
  • 1
  • 2

Тема "3 ръце блажна боя не покриват кита - РЕШЕНО, от боята е!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: