Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dane78 - помощник
Уви има и продължение на сагата . Следващата неделя решавам пак да запаля камината през телефона и да ходя да довърша един лек ремонт който бях започнал .
Отивам аз на вилата влизам вътре - СТУДЕНО , и познатия сигнал за проблем от камината . Пак неуспешно палене гледам шнека не помръдва на ръчно зареждане а двигателя пак си се чува че върти . Тоз път бях сам и реших да не ги разкарвам пак в неделния ден и се рзбрахме за през седмицата да донесат нов мотор и шнек да ги сменим . Дойдоха в сряда вечерта смениха и софтуера на камината свалиха шнека и мотора че имахме съмение дали не превърта някое зъбно колело на мотора , тествахме го един държи мотора аз се оптивам да задържа шнека - не превърта , по скоро аз ще се завъртя около шнека . Значи проблема остава само и единствено от захващането на шнека към мотора и като загледахме оста на мотора се оказа че болта който са монтирали за затягане на шнека хваща на 1 мм преди края на оста и в даден момент като се натовари от някоя по дълга пелета просто превърта този мм напред и започва оста да си се върти във шнека а той да не помръдва . Решиха да вкарат шнека максимално към мотора и да сложат на резбата на болта някакъв вид лепило да не се саморазвива от вибрацията при въртенето . Сглобиха камината пуснахме я ок . Поседях още час и и си тръгнах . В събота отиваме с приятели на вилата и камината пак пищи , а шнека пак не се върти . Бяхме с малки деца и реших че няма смисъл да чакам момчета от фирмата , а и те какво са виновни че в Грейко са си оставили ръцете при захващането на шнека . Свалих мотора и шнека разгледах ги , споменах майките на Грейковци и реших да ъпгрейдна захвата .
Забелязах два начина за ъпгрейд . Първият , който според мен трябва да стане част от производството е да се направи отвора на шнека квадрат а не кръг и така дори да изпусне болта от оста на мотора ще продължи да върти шнека . Уви нямах наличен струг , нито пък си носех електрожена с мен че да капна няколко капки от вътре и да му придам по квдратен вид .
Вторият който ми хрумна е и който направих . Болта е с коносовидна глава дълга около 3мм , ,ако беше малко по навътре на оста ще да разпробия и да навия резба , така че направя стабилна твърда връзка , но не става . Така че пробих с една 3мм бургийка един плитък отвор около 3 мм , колкото да влезне върхът на болта , след което намазах с боя 3в1 самия болт и го стегнах здраво за шнека вкарвйки върхът на болта в отвора на оста на мотора , който направих .
Сглобих всичко запалих камината и два дни работи без проблем.Да се надяваме че проблема със шнека е решен , но ше се разбере идните празници.
Така че Скъпи ми ГРЕЙКОВЦИ , ще ви помоля да си оправите грешката със шнека за да не ви споменават майките и не само тях !!!
martolk - специалист
Иии..., джакпот! Това е проблема с шнековете на тези камини, за който настоявах да се коментира от инсталаторите тук. Уви, във форум "намери си клиент" не могат да се коментират такива неща и всички мълчаха. Чаках да видя, кога някой ще изреве. Както казах, по-назад в темата, проблема е признат и обикновено е достатъчно да се намаже с лепило за болтове и да се стегне добре. В случая е неприятно, че това не е свършило работа.
Софтуера го ъпдейтнах и аз, но грешките, които изчиства, при мен са избегнати с настройки от самото начало. Въпрос на познаване на логиката на контролера.
tsvetanm - помощник
А какви са грешките в софтуера и коя версия е най-добре да се ползва?
filmatoplo - майстор
:wink: Да- конструктивните грешки трябва да се поправят моментално от завода .
kalin72 - майстор
Имате ли проблем с оставащи по стените на бункера пелети? И защо не побира 3 чувала, ами само 2 и половина?
ср дек 26, 2018 2:39 pmkalin72 написа:
Имате ли проблем с оставащи по стените на бункера пелети? И защо не побира 3 чувала, ами само 2 и половина?
Отговорна е плътността на пелетите.
Тези, от чам, са по леки от дървесните, съответно обемът им, в чувалче от 15 кила е по голаям.
За полепването нямам идея, както и камина де.
шоп - майстор
ср дек 26, 2018 3:02 pmТрифон П.Трифонов написа:

Тези, от чам, са по леки от дървесните
:? :? :?
ср дек 26, 2018 3:20 pmшоп написа:
ср дек 26, 2018 3:02 pmТрифон П.Трифонов написа:

Тези, от чам, са по леки от дървесните
:? :? :?
Оффф, ти пък!!!
От букови примерно.
Мека дървесина–твърда дървесина....ма още ми мека главата.
ср дек 26, 2018 2:39 pmkalin72 написа:
Когато слагам пелети на Волф-70%широколистни 30%иглолистни ги събира спокойно.Когато слагам 100% иглолистни немога.Както ти е обяснил колегата по-горе плътността е причината.Не съм забелязъл да ми полепват пелети.
dane78 - помощник
Относно полепването , по стените на пелети , взех от един цех за дъски в Белчин 4 чувала тяхно си производство пелети от остатъчния материал и наистина полепват , но пък не правят никакъв шлака , единствено пепел остава от тях . Докато Гоце Делчевските които заредих есента за горене , на два дни направо запушват със шлака. Тествах ги във чаша с вода , Белчинските се разтвориха за под 2 мин и в тях не видах почти никаква тъмна дървесина . Гоце Делчевските се разтвориха след 10 мин , като половинаа материал беше кора от дърво или поне така изглеждаше .И двата се водят иглолистни

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: