Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Timoti - специалист
ср дек 19, 2018 7:01 pmmarkoscbr написа:
Здрвейте момчета,предстои ми смяна на пелетите останали от миналата година 250кг сл.люспа с чамови пелети които почвам да горя до ден , някой който гори такива пелети да ми каже някакви ориентировачно настроки.Знам че за всеки си е индивидоалноно все пак да се хвана на някаква база сегашни настройки които ще си запиша в тефтера са
Мош.1/ 3,5-45ск-48%
Мош.2/ 5,5-45ск-52%
Мош3 /10,0-45ск-59%
с тези настройки отоплявам 130 кв по таймер но се отопляват тем.23-25гра.моля за отговори на хора които наистина горят чамови пелети с преблезително до мойта квадратура, А не някой който отоплява 2стаи а другите 5стаи главите са сложени на звезда и казва че изкарал сезона с 2 тон. благодаря
здравей моите наатройки от миналия сезон
със чамови от самоковските
p1 3.0/45sec./42%
p2 5.0 /45/48%
p3 8.5/45/55
аз топля и бойлер 120л.това е от голямо значение може би само той изисква 5-6kw мощност
вт дек 18, 2018 4:35 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт дек 18, 2018 4:29 pmkotarankat написа:
вт дек 18, 2018 4:23 pmВалтер Желязков написа:
kotarankat само с една помпа ли е системата?
С една е, да. По-скоро бих се разделил с трипътния, отколкото да слагам още една помпа, хидравлични изравнтели и т.н.
Трипътния ти е с пълно отделяне(10% просълзяване) и няма да има проблем да ти върти през всички радиатори. Не притваряй крана обаче.

Някой знае ли обявеното просълзяване за коя страна на трипътния се отнася?
Просълзява през студената част при затворен вентил (байпас- малък кръг)?
Просълзява през топлата част, при отворен вентил (голям кръг)?
Купих си такъв вентил на Херц 1776613 и го пробвах с надуване с уста и забелязах че от А към АВ пропуска много малко дори наливах и хладка вода в А и потичаше на повечко капки през АВ. Така ли трябва да е, да не дефектен вентила? Това ли е 10% просълзяване?
И още едно питане в момента съм с друг вентил BRV Modvlvs ето този http://www.water-technic.com/termoventi ... egc-p1674/. Обаче с този вентил имах проблем със студени радиатори в една стая, изобщо не стопляха и се наложи да му махна вътрешностите и сега работи като един обикновен трипътник. По този начин вече стоплят радиаторите в проблемната стая. Затова купих Херца, да очаквам ли положителна промяна след като го сложа или пак ще бъде същото? Изобщо каква е разликата между двата модела вентили освен KVS-a разбира се?
Последна промяна от acpa4o на ср дек 19, 2018 9:56 pm, променено общо 2 пъти.
markoscbr - специалист
ср дек 19, 2018 7:56 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср дек 19, 2018 7:01 pmmarkoscbr написа:
Здрвейте момчета,
Здрасти загорски,
Драго ми е да та "вида"
Ш'са родиш, да знайш. Туй упражнение го прайх някога, ма наобратно.
Може да се наложи само да намалиш въздуха малко.
....бе ти отде толкос пари за пелети, бре? А?!!!
ЗдрастиТрифончо и на мен ми е драго за отговора ти, това е идеята спокойно да изкараме зимата.Намерих ги на 300лв тона още в началото на май като копах градината и изкопах едно гърне жалтици и един пендар, заслепиха ме помислих че слънцето се е сктило в моята градина, да ама не жалтици та от там си купих пелетите иначе знаеш ли колко водопровод щях да направя за тези чамовки :yawinkle:
Timoti благодаря за отговора ще се възползвам и от твоите настройки, ако се наложи ще се правят корекции благодаря и на двамата =D>
mgogom - помощник
Здравейте,
Използвам тази зима за първи път RB20+Expert20. Чета, наблюдавам, обаче ми се случи нещо странно - термометъра от котела (аналогов) се разминава доста с дигиталният такъв на горелката. Дали е нещо нормално, макар че не ми се струва и дали има причина да възниква това отклонение?! Предполагам, че няма да ми се смеете много... :?

Прикачен файл

Gorelka_RB20.jpg

Прикачен файл

Kotel Expert_20.jpg
gnt69 - майстор
чет дек 20, 2018 2:50 pmmgogom написа:
Здравейте,
Използвам тази зима за първи път RB20+Expert20. Чета, наблюдавам, обаче ми се случи нещо странно - термометъра от котела (аналогов) се разминава доста с дигиталният такъв на горелката. Дали е нещо нормално, макар че не ми се струва и дали има причина да възниква това отклонение?! Предполагам, че няма да ми се смеете много... :?
Я поразбутай стъклото на аналоговия. Може и със почукване ама леко без чук.
mgogom - помощник
Не, остава без промяна... а иначе и двата си променят стойностите, но с разлика...
markoscbr - специалист
чет дек 20, 2018 3:43 pmmgogom написа:
Ще пробвам!
Колега ако не те дразни не го пипай и при мен е така,вземам за база на горелката.То винаги има разлика дигитален стрелкови ,обеден съм че фирмата са ги взели с котиите и не са минавли през лаборатория за измерване на уреди,ако са минавали трябва на стъклото да има стикер че е проверен
mgogom - помощник
Въобще не ме дразни, само ще наблюдавам дали има разлика в поведението на котела или горелката. Благодаря!:)
И при мене има разлика. Стрелката показва +8 от на горелката.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: