Ами ако ги сложиш от двете противоположни страни на сегашната греда, ще имат възможност да стъпят и по на 25 см. от зида. Един вид да се припокрият в средата.
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Stefan2000
- специалист
48 мнения в "Премахнати напречни греди на гредоред"
nautilus33
- майстор
Да, може, но ми се иска да са от тази страна, защото от другата ще е нещо като жилищна площ и тези греди ще са над нивото на пода, т.е. подовото пространство ще се стесни. Та, за това ми се искаше да е от тази страна, а и от страната, от която съм снимал се пада средното сечение на гредореда. Проблемът е, че не мога да си спомня старите греди как са стъпвали върху въпросния зид, защото бяха на същите места, на които искам да сложа тези.
Stefan2000
- специалист
Опаа, ново 20 
Жилищна площ на горното ниво.
Това значително променя заданието, защото натоварването няма да е само от покрива.
Сега вече казвам, че е задължително да хванеш всяка напречна греда от гредореда, към тези надлъжни греди. Моят съвет е да е с Кръстосани скоби както е било. Ако искаш слагай ъгли, но винтовете ще са натоверани на опън, и трябва да са яки.

Жилищна площ на горното ниво.
Това значително променя заданието, защото натоварването няма да е само от покрива.
Сега вече казвам, че е задължително да хванеш всяка напречна греда от гредореда, към тези надлъжни греди. Моят съвет е да е с Кръстосани скоби както е било. Ако искаш слагай ъгли, но винтовете ще са натоверани на опън, и трябва да са яки.
nautilus33
- майстор
Да, решил съм върдо всяка греда от гредореда да я хвана към тези нови греди, които в двата си края стъпват на зид. като гледам отвора на старите в зида, стъпват с широчината на една тухла, т.е. 12см, та знам ли. Иначе съм решил да ги хвана с черни шпилки, понеже издържат на по-голям опън. МОже и за застраховка да ковна и кривите ковани скоби, които запазих от старите греди, стига да мога да ги забия в гредорета.
Какво ще кажете за такава връзка между двете греди(под 45 градуса предполагам)? На стария покрив доста от мертците и някои греди бяха хванати по този начин, като връзката беше укрепена само с пирони. Евнтуално да ги хвана с ковани скоби или планки странично и ако успея да завия 1-2 винта М8х220мм
Какво ще кажете за такава връзка между двете греди(под 45 градуса предполагам)? На стария покрив доста от мертците и някои греди бяха хванати по този начин, като връзката беше укрепена само с пирони. Евнтуално да ги хвана с ковани скоби или планки странично и ако успея да завия 1-2 винта М8х220мм
Прикачен файл
връзка.jpg (16.16 KиБ) Видяна 2239 пъти
Stefan2000
- специалист
Ако ги хванеш с шпилки вертикално, да, става здраво. Ще се наложи да криеш гайките отдолу, които ще са фактически на тавана.
За скобите нямаш проблем да ги забиваш и в твърдо дърво. Само бележиш къде се пада върхът и', и дупчиш с мако свредло, за да подведе по-лесно.
За снадката на тази греда, нямаш кой знае какъв избор. Аз бих сложил този диагонален срез вертикално. Тогава двете греди ще стъпят абсолютно равностойно на зида. Но и така става.
За скобите нямаш проблем да ги забиваш и в твърдо дърво. Само бележиш къде се пада върхът и', и дупчиш с мако свредло, за да подведе по-лесно.
За снадката на тази греда, нямаш кой знае какъв избор. Аз бих сложил този диагонален срез вертикално. Тогава двете греди ще стъпят абсолютно равностойно на зида. Но и така става.
nautilus33
- майстор
Ами при варианта с верикален срез ще стъпят максимум по 12см върху зида. При другия вариант си мисля, че по голяма площ ще легне на зида, но само така си мисля. Ако някой може да каже със сигурност ще се радвам. А относно гайките отдолу на тавана ще слагам гипскартон, та ще ги скрия под скарата на картона.
Stefan2000
- специалист
Вертикален, но диагонален. 

nautilus33
- майстор
Т.е. както съм го начертал, но да завъртя гредите да легнат на страните си.
Stefan2000
- специалист
Да, мисля че по този начин и двете греди ще легнат на малко по-голяма и еднаква площ.
Стената от половинка тухла 12см ли е, или от цяла 24, и делиш на 2?
Ако е второто, ще е по-добре.
Стената от половинка тухла 12см ли е, или от цяла 24, и делиш на 2?
Ако е второто, ще е по-добре.
nautilus33
- майстор
От цяла тухла си е, 25см. МИсля, че на снимката също се вижда, под късата греда част от последния ред тухли.
Тема "Премахнати напречни греди на гредоред" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература