• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 52
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pikelll - специалист
пет дек 14, 2018 11:00 pmGn.mitev написа:
вт дек 11, 2018 1:27 pmpikelll написа:
пон дек 10, 2018 7:16 pmGn.mitev написа:

Мерси :prayer: :prayer: :prayer:
Пак заповядай!
Колега нещо не се получават нещата,докато не стигне зададената tº на водата не спира каминката и когато tº на водата падне на 50ºпак се пали :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Вдигни температурата на водата до 65- 70 градуса. Стайната от камината е направи на 07. И ако не става пак значи си вързал фазата на приемника на обратно в платката на камината. Завърташ кабелите и пробваш пак. Това е! Успех и Весили Празници!
Последна промяна от pikelll на съб дек 22, 2018 6:15 pm, променено общо 1 път.
pikelll - специалист
нед дек 16, 2018 3:10 pmGn.mitev написа:
Здравейте група вашите камини цапат ли много стъклото на вратата?Моята за 24ч.немога да видя пламъка,нормално ли е това #-o #-o
Може да се каже, че е нормално.
Аз се боря с този проблем от както съм с камината. Настройките помагат до някъде да не зацапва бързо. Също така има значение и от пелетите.
Здраввйте колеги. От ноември се нанесох в ново жилище (приземен етаж). Направих изолация на тавани и на външни стени с минерална вата ,стените са от двоен зид.Имам един радиатор при печката в помежение от 30 кв.м 3 радиатора в другите стай и само един алуминиев в банятавсичките са с термо глави . Общата квадратура е около 100 кв.м.Птоблема мине ,че печката ми дава грешка номер 5 no lightening от както смених пелетите. Те са от лозница прозрачни чували.Преди това докато чаках да дойдат бях взел 20 чувалчета life pellets от който бях много доволен нямаше пепел гореше по 1 чувал на ден при външна темперетура от -10/15°.От както съм се нанесал температурите на печката са 25° в стаята 60° на водата. С новите пелети ми гори човалче и малко има супер много пепел и това е при външна плюсова температура .Майстора ми изпрати настройките и смених следните настройките п-9-6-04 - 1.1 п -9-6-05 - 1.1 преди това и двете бяха на 1.4. След като ги промених ми излезе пак 5 аларма но печката беше запалила?!?! Увеличих и времето за чистене на тавичката беше на 15 дадох я на 25. Някой има ли предположение кой настройки се бутват за този проблем?
Прикачен файл:
Screenshot_20190105-093222.png
Здраввйте колеги. От ноември се нанесох в ново жилище (приземен етаж). Направих изолация на тавани и на външни стени с минерална вата ,стените са от двоен зид.Имам един радиатор при печката в помежение от 30 кв.м 3 радиатора в другите стай и само един алуминиев в банятавсичките са с термо глави . Общата квадратура е около 100 кв.м.Птоблема мине ,че печката ми дава грешка номер 5 no lightening от както смених пелетите. Те са от лозница прозрачни чували.Преди това докато чаках да дойдат бях взел 20 чувалчета life pellets от който бях много доволен нямаше пепел гореше по 1 чувал на ден при външна темперетура от -10/15°.От както съм се нанесал температурите на печката са 25° в стаята 60° на водата. С новите пелети ми гори човалче и малко има супер много пепел и това е при външна плюсова температура .Майстора ми изпрати настройките и смених следните настройките п-9-6-04 - 1.1 п -9-6-05 - 1.1 преди това и двете бяха на 1.4. След като ги промених ми излезе пак 5 аларма но печката беше запалила?!?! Увеличих и времето за чистене на тавичката беше на 15 дадох я на 25. Някой има ли предположение кой настройки се бутват за този проблем?
нед яну 06, 2019 8:56 amДидотн написа:
Screenshot_20190105-093222.png Здраввйте колеги. От ноември се нанесох в ново жилище (приземен етаж). Направих изолация на тавани и на външни стени с минерална вата ,стените са от двоен зид.Имам един радиатор при печката в помежение от 30 кв.м 3 радиатора в другите стай и само един алуминиев в банятавсичките са с термо глави . Общата квадратура е около 100 кв.м.Птоблема мине ,че печката ми дава грешка номер 5 no lightening от както смених пелетите. Те са от лозница прозрачни чували.Преди това докато чаках да дойдат бях взел 20 чувалчета life pellets от който бях много доволен нямаше пепел гореше по 1 чувал на ден при външна темперетура от -10/15°.От както съм се нанесал температурите на печката са 25° в стаята 60° на водата. С новите пелети ми гори човалче и малко има супер много пепел и това е при външна плюсова температура .Майстора ми изпрати настройките и смених следните настройките п-9-6-04 - 1.1 п -9-6-05 - 1.1 преди това и двете бяха на 1.4. След като ги промених ми излезе пак 5 аларма но печката беше запалила?!?! Увеличих и времето за чистене на тавичката беше на 15 дадох я на 25. Някой има ли предположение кой настройки се бутват за този проблем?
първо за много години на всички
здравей колега можеш ли да ми пратиш настройките който ти едал инсталатора на имейл ahdrey70@gmail.com или да ги постнеш тук
благодаря предварително
Ивайло Аспарухов - напреднал
нед яну 06, 2019 8:54 amДидотн написа:
здравей колега можеш ли да ми пратиш настройките който ти едал инсталатора на имейл ivel_sport@mail.bg.Благодаря предварително.
Надявам се да съм бил полезен. Но някой може ли да ми помогне с моя проблем. Благодаря

Прикачен файл

Screenshot_20190105-093232.png

Прикачен файл

Screenshot_20190105-093222.png
pikelll - специалист
пон яну 07, 2019 10:20 pmДидотн написа:
Надявам се да съм бил полезен. Но някой може ли да ми помогне с моя проблем. Благодаря
Здравейте!

Споделям ти мойте настройки по време на запалване. И аз съм изпитвал подобни проблеми. Да знаеш, че всяко съоръжение си е само за себе си. Има фактори като тяга на комин, климат и т.н.
С опити, ще стане.
За сега пробвай с тези и виж как ще е.
Това са настройките по време на запалване.

9-6-01 12
9-6-02 10
9-6-4 1.8
9-6-05 2.0
9-6--16 1830
9-6-17 1850
Успех!
ср яну 09, 2019 8:27 pmpikelll написа:
Здравейте!

Споделям ти мойте настройки по време на запалване. И аз съм изпитвал подобни проблеми. Да знаеш, че всяко съоръжение си е само за себе си. Има фактори като тяга на комин, климат и т.н.
С опити, ще стане.

9-6-01 12
9-6-02 10
9-6-4 1.8
9-6-05 2.0
9-6--16 1830
9-6-17 1850
Успех!
Здравей благодаря,
Настройките ги промених и наподобяват твойте освен
9-6-4 1.0
9-6-5 1.0
Пали бързо за около 3 4 мин вече има пламък разгарянето е бурно и после на 1ва степен ми е 1.1 пелети и 16** (*не помня) духалка и си гори бавно някой път след запалването влиза в модулация направо. Преди това вчера по точно бях намалил 9-6-2 на 4 както си беше в началото преди да я базарам и днес към 6 се мъчеше да запали и изглежда че времето и е било малко и изписа пак ал5 и след 4 сек запали след като вентилатора/духалката се усили. И увеличих стартовото палене. Интересното е че не всеки път ми дава тая грешка а 1 път дневно по горе долу едно и също време.
pikelll - специалист
ср яну 09, 2019 9:28 pmДидотн написа:
ср яну 09, 2019 8:27 pmpikelll написа:
Здравейте!

С опити, ще стане.

9-6-01 12
9-6-02 10
9-6-4 1.8
9-6-05 2.0
9-6--16 1830
9-6-17 1850
Успех!
Здравей благодаря,
Настройките ги промених и наподобяват твойте освен
9-6-4 1.0
9-6-5 1.0
Пали бързо за около 3 4 мин вече има пламък разгарянето е бурно и после на 1ва степен ми е 1.1 пелети и 16** (*не помня) духалка и си гори бавно някой път след запалването влиза в модулация направо. Преди това вчера по точно бях намалил 9-6-2 на 4 както си беше в началото преди да я базарам и днес към 6 се мъчеше да запали и изглежда че времето и е било малко и изписа пак ал5 и след 4 сек запали след като вентилатора/духалката се усили. И увеличих стартовото палене. Интересното е че не всеки път ми дава тая грешка а 1 път дневно по горе долу едно и също време.
Здравей!

9-6-01 ти е настройката за запалване. Ако ще увеличаваш, увеличавай нея. А 9-6-02 ти е когато се е запалила колко време да ти гори докато влезне в режима който си избрал ти. От първа до пета мощност.
Не бих занижавал толкова, много 9-6-4 и 9-6-5
Експериментирай!
От личен опит ти споделям, че е нужно да се подават повече пелети в началото. Веднага се аргументирам.
Първо когато са повече пелетите по време на стартиране има по голяма възможност да се запалят от запалката. Втората е когато си подал повече пелети по време на запалване, ще се е загряла водата достатъчно, за да не работи на пълна мощност дълго време. И от там икономията.
Прецени си ти!
Виж заводските настройки и расъждавай над тях. Защо са толкова завишени?
Не е за да ни набутват с пелети!
Най добрата настройка която можеш да направиш е с газ анализатор. Без него гадаем само...
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 52

Тема "Пелетна камина, "Лили"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: