• 1
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 111
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:? Ако се отвори вратата може и да спре ,работейки не съм засичал спиране .
trunski - специалист
чет дек 20, 2018 2:26 pmSvezar написа:
чет дек 20, 2018 10:51 amtrunski написа:
Здравейте, вчера докато си ръчках по настройките на горелката /исках да намаля малко въздуха на t10 и t12/шнека изведнъж спря са пуска пелети, наличните в горелката изгоряха, вентилатора продуха горелката, шнека пусна първоначална доза пелети и горелката запали отново.
Имал съм такива случаи понякога,когато е по-студено,горелката е на ниска степен /тя моята винаги е на възможния минимум/ и работи много време без да достигне зададената температура ,тогава според мен спира по някакъв зададен алгоритъм предполагам с цел да си почине и да не прегрее ,но това си е само мое мнение !
Благодаря ти за бързия отговор. Бях решил, че ме предава фотодатчика или датчика за налягане. И аз я карам на ниска мощност.
trunski - специалист
чет дек 20, 2018 5:11 pmfilmatoplo написа:
:? Ако се отвори вратата може и да спре ,работейки не съм засичал спиране .
Имаш предвид датчика да не отчете тяга, като се отвори вратата?
NEUSPEED - помощник
чет дек 20, 2018 2:06 pmFlameff написа:
ср дек 19, 2018 8:30 pmNEUSPEED написа:
пон дек 17, 2018 6:02 pmFlameff написа:
Здравейте колеги,

От 6 години се отоплявам с Фероли Р7. Искам да споделя следният проблем и да помоля за съвет и мнение.

След 3 години експлоатация се наложи да сменя оригиналната запалака, защото спря да работи. Казах си нормално, все пак три отоплителни сезона, плюс топлене на вода веднъж дневно през лятото, няма как да не си доволен. Втората, която ми дадоха изкара година и половина. След това купих япоснаска кермаична, която издържа 6 месеца. После взех уж оригинална - 3 - месеца и след нея още две заминаха като по часовник за три месеца. Самата горелка е вързана зад стабилизатор, така че проблемите с тока отпадат. Запалките просто горят в произволен момент без да е имало токови удари или спиране на тока преди това.

Според вас нормално ли е на три месеца да заминава по една запалка? Вносителят ми каза, че са консуматив и нямат гаранция. На въпрос колко време е нормалния експлоатационен период на този консуматив - отговорът е същият като гаранцията - няма.

Сега купих запалка произведена в Стара Загора, за която дават 2 г. гаранция. Търговеца беше честен и ми каза, че е въпрос на късмет- може да изгара месец, може и година, но пък няма проблеми с гаранционната подмяна. Някой ползвал ли е от тези запалки и какво ви е мнението за тях?

Също така имате ли наблюдения/идеи как може да се удължи живота на запалката?

Благодаря предварително.
Здравей колега. Преди пет години когато купих горелката (ferroli p7) имах същия, даже може да се каже по-голям проблем със запалката. За първата зима изгоряха три запалки. Съответно не ми ги признаха гаранционно, защото се водели консуматив. Рециклирах две от тях в Стара Загора, едната от които ползвам до ден днешен, а другата ми стои за резерва. Проблема с изгарянето на запалките ми го реши мой съсед който се занимава с елекроники и съответно и той има такава горелка. Направи ми устройство (платка), което се монтира точно преди запалката. Неговата функция е да подава тока към запалката "плавно" - от 0 до 220 волта за около 15 - 20 секунди. От както сложихме този регулатор не съм изгорил нито една запалка.
Мерси за отговора и идеята. Може ли да се поръча изработката на такъв регулатор при съседа ти? Сега ще гледам как се държи със старозагорската запалака, но ако продължават тези драми ще се ориентирам към твоето решение.
Ще го попитам. По принцип се занимава с ремонти на GSM-и , компютри и прочие и незнам дали му се занимава и дали му остава време. Направи регулатора, защото и той изгори 2-3 запалки на неговото фероли.
NEUSPEED - помощник
ср дек 19, 2018 9:51 pmfilmatoplo написа:
:? Покажи го туй чудо -прави ли ги по поръчка :) .
Опитах да кача снимка, но не ми позволява поради големината на файла. То и да кача няма да се разбере много. Устройството е една пластмасова кутия (разклонителна за открит монтаж) с някаква платка вътре и охладител (радиатор) - скаран съм с електрониките, така че незнам точно какви елементи съдържа.
filmatoplo - майстор
Каква му беше функцията :? да пуска забавено напрежението през нагревателя за около 15 секунди да го захрани от нула 0 до 220 волта -така ли . :)
NEUSPEED - помощник
чет дек 20, 2018 9:57 pmfilmatoplo написа:
Каква му беше функцията :? да пуска забавено напрежението през нагревателя за около 15 секунди да го захрани от нула 0 до 220 волта -така ли . :)
Да.
filmatoplo - майстор
:-D шега .Албанците да подадат жалба в Страсбург за това че цял свят ги обиждаше че -Реотаните им загряват бавно :lol: .Ааа :wink: знаели са те .
ники_ник - специалист
чет дек 20, 2018 10:51 amtrunski написа:
Здравейте,
вчера докато си ръчках по настройките на горелката /исках да намаля малко въздуха на t10 и t12/шнека изведнъж спря са пуска пелети, наличните в горелката изгоряха, вентилатора продуха горелката, шнека пусна първоначална доза пелети и горелката запали отново. Преди да се случи това горелката работеше на трета степен и до достигане на зададената температура оставаха поне 6-7 градуса. Първоначално реших, че е изгубила пламък, но тъй като бях в менюто веднага погледнах параметъра t20 и показваше 18, което изключва възможността горелката да е изгаснала поради липса на пламък.
Преди също съм забелязвал да се рестартира така по-време на работа, когато горях слънчогледови пелети, но бях решил, че прахта от пелетите задръства отвора срещу фоторезистора и пламъка не се вижда.

Някой имал ли е подобен проблем?
Същия проблем го имам поне два пъти в месеца,и то само когато съм около котела.Нямам обяснение защо се случва.Всичко друго си е нормално.Проблема при мен се появява без значение на каква темп. е системата :?
Svezar - специалист
пет дек 21, 2018 3:08 pmники_ник написа:
Същия проблем го имам поне два пъти в месеца,и то само когато съм около котела.Нямам обяснение защо се случва.Всичко друго си е нормално.Проблема при мен се появява без значение на каква темп. е системата :?
Ти ако не си около котела няма как да разбереш за "проблема" понеже горелката просто се рестартира, а не угасва за постоянно със записана грешка,така че ако не си там точно в това време няма как да разбереш че се е случило,а то може да се е случвало много пъти без да знаеш :wink: Вчера го напарави пред мен докато наблюдавах горенето след малки промени в настройките,но тогава бях сигурен че е от загуба на пламък понеже дозите бяха много намалени !
  • 1
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 111

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: