• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 35
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sokolov.91 - майстор
чет дек 20, 2018 11:59 amseikon написа:
Здравейте, на всички! И аз съм с въпросният котел от 2 седмици, та имам и аз един въпрос. Генерира ми грешка стайното управление CR100 - A01 811. Разбрах, че е заради неуспешна дезинфекция - но немога да изтрия грешката от сервизното меню и така ми я изписва през определен период. Дразни ме това и моля за идеи.
За какво ти е тая дезинфекция? Настрой си температурата на бойлера на 50 градуса и изключи дезинфекцията. От котела натисни копчето ECO, така че на дисплея на котела да излезе надпис ECO. От менюто за топла вода на регулатора настрой работния режим на ВКЛ. И пробвай да изтриеш грешката.
idealist - специалист
Функцията "Дезинфекция" се използва с цел предотвратяване развитието на легионела. Силно препоръчителна е.
sokolov.91 - майстор
съб дек 22, 2018 11:07 amidealist написа:
Функцията "Дезинфекция" се използва с цел предотвратяване развитието на легионела. Силно препоръчителна е.
Аз не случайно му казах да си настрои БГВто на 50 градуса и тогава да махне дезинфекциа. Легионела първо над 50градуса не вирее, второ в пряснаа вода не вирее, а в застояла, трето ако при датчика водата в бойлера е 50 градуса, то на душа е поне 65. Та в тоя случай не само, че не е силно препоръчителна дезинфекцията, ами е направо ненужна.
zhzh - напреднал
Здравейте колеги!
Мои близки имат същия котел. Вечерта котелът си е работел нормално. Къпане, миене на чинии и т.н. Сутринта, като стават котела не работи. Изписвал някакъв код за грешка. Системата празна. Манометърът на 0. Оглеждат за течове, но никакви видими признаци за влага по пода и стените. Инсталацията им е правена лятото. Напълват системата и котелът си пали. Бойлерът им стар, 80 л ползван преди това с камина. Това се получавало за втори път. Питам защото след прочетените мнения във форумите и дъщеря ми по моя препоръка е със едноконтурен котел и бойлер със серпентина, но не е пуснат в експлоатация. Възможно ли е при пробив на серпентината и след къпане да се получи това?
zhzh - напреднал
съб дек 22, 2018 12:42 pmLazarGanev написа:
Не
Странно! За една нощ да изчезне водата. А какви биха могли да са възможните причини?
filmatoplo - майстор
Предполагам тя се крие в разширителния мембранен съд :wink:
zhzh - напреднал
съб дек 22, 2018 1:00 pmfilmatoplo написа:
Предполагам тя се крие в разширителния мембранен съд :wink:
Възможно ли е при нов котел, работил 2 месеца?
LazarGanev - "Велик майстор"
Много често съм срещал подвързване на серпентината на бойлера директно с тръбите, без кранове, холендри, обезвъздушители... При такова подвързване много често серпентината не може да се обезвъздуши, работи частично, но в нея има въздух, който по някое време намира начин да излезе.
zhzh - напреднал
съб дек 22, 2018 1:36 pmLazarGanev написа:
Много често съм срещал подвързване на серпентината на бойлера директно с тръбите, без кранове, холендри, обезвъздушители... При такова подвързване много често серпентината не може да се обезвъздуши, работи частично, но в нея има въздух, който по някое време намира начин да излезе.
Спирателни кранове имали, но обезвъздушител - не
Lazar, били обяснил, къде и как се монтира обезвъздушителя на серпентината, че като дойдат у дъщерята да подвързват бойлера да зная какво да искам. Защото фирмата е една и съща.
Предварително благодаря!
Последна промяна от zhzh на съб дек 22, 2018 2:39 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 35

Тема "Газов котел Bosch Condens 2500W WBC 14-1" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: