• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 35
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пон дек 24, 2018 9:34 pmzhzh написа:
...
Имам случай с чисто нов котел. Пълня и стрелката не мръдва. Празня, развивам, фокус-мокус, стопанина духва (на манометъра) и готово. Боклуче на дупката (на манометъра).
Карай масата, че не остана! Празник е.
Наздраве!
zhzh - напреднал
пон дек 24, 2018 10:20 pmТрифон П.Трифонов написа:
...
Имам случай с чисто нов котел. Пълня и стрелката не мръдва. Празня, развивам, фокус-мокус, стопанина духва (на манометъра) и готово. Боклуче на дупката (на манометъра).
Наздраве!
Нямам в предвид манометъра, с който се измерва налягането в съда, а този на котела, който показва налягането в системата.
Наздраве на всички! И весели празници!
пон дек 24, 2018 10:30 pmzhzh написа:
...
Наздраве!
Нямам в предвид манометъра, с който се измерва налягането в съда, а този на котела, който показва налягането в системата.
Наздраве на всички! И весели празници!
Как пък си помисли, че за друг манометър пиша? Прочети пак и ако все още не е ясно, да знаеш, че точно за котелния манометър пиша!
andy_forresite - майстор
Zhzh, не вярвам налягането от водопроводната мрежа у вас да е до 1.4 атмосфери. За нов манометър си.
zhzh - напреднал
Честита Коледа на всички! Много здраве, любов, пари и сбъднати мечти!
... Празня, развивам, фокус-мокус, стопанина духва (на манометъра) и готово. Боклуче на дупката (на манометъра).
Вината е в мен. Много ясно си го написал, ама аз съм го прочел по диагонала.

andy, налягането във водопровода си е добре. След като прочетох твоя пост и този на Трифон се сещам, че първият път като идва техника тръбичката на манометъра се беше запушила с котлени образования. Оправи се за известно време. Вторият път се оказа, че и разширителя е изпуснал. Напомпи го на 1 бар, както го дават по книжка. Ама сега пак има проблеми. В момента не знам какво е налягането в системата. Както ви казах дори и да допълня или да изпусна малко от радиатор, стрелката си стои на 1.4, а преди реагираше моментално. Но засега отоплението си работи. Явно през лятото ще се сменя разширител или манометър, а може и двете.
filmatoplo - майстор
Манометрите не са скъпи ,както и този може да се почисти и подхода към него . :wink:
sokolov.91 - майстор
Честита Коледа!
Прави ми впечатление откакто понижих налягането в системата от 1.5 бара на 1.2, че радиаторите на 50 градуса не са сякаш толкова топли както преди. Аз ли си въобразявам или..?
вт дек 25, 2018 4:16 pmsokolov.91 написа:
Честита Коледа!
Прави ми впечатление откакто понижих налягането в системата от 1.5 бара на 1.2, че радиаторите на 50 градуса не са сякаш толкова топли както преди. Аз ли си въобразявам или..?
Фнушаваш си даже.
Термоглави имаш ли, чи забрайх?
Не пипай радиатора, а гледай термометъра в стаята!
filmatoplo - майстор
:) Цапни го на 2 да усетиш разликата .шегувам се ей :wink: :partyman:
sokolov.91 - майстор
Явно така ми се струва...
Имам термоглави на 3 от 5 радиатора.
:partyman:
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23