Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Varnap5 - специалист
А ти сигурен ли си че котела е viadrus.
До сега обикалях и аз но нощо подобно не излезе.Направи ми впечатление обаче че дръшките на вратите са по-странни,долната врата е по-малка от горната и едната тръба за водата ти е вързана отгорната страна на котела.Тези неща не ги видях никъде.
djefi - помощник
вт дек 25, 2018 11:13 am6osi6 написа:
вт дек 25, 2018 10:59 amdjefi написа:
мога да сменям времето за подаване на шнека , въздуха на вентилатора и температурата.Има и други параметри които не ги знам
Имаш минималното, което е нужно за управление на горелка.
Какъв е проблема?
Проблема е че не гори нормално. Днес почистих целия котел и фланеца отгоре и ще видим какво ще стане.
djefi - помощник
вт дек 25, 2018 12:20 pmVarnap5 написа:
До сега обикалях и аз но нощо подобно не излезе.Направи ми впечатление обаче че дръшките на вратите са по-странни,долната врата е по-малка от горната и едната тръба за водата ти е вързана отгорната страна на котела.Тези неща не ги видях никъде.
Не съм сигурен че е виадрус.Днес почистих целия котел и фланеца отгоре и ще видим какво ще стане.
djefi - помощник
вт дек 25, 2018 7:50 pmdjefi написа:
вт дек 25, 2018 12:20 pmVarnap5 написа:
Не съм сигурен че е виадрус.Днес почистих целия котел и фланеца отгоре и ще видим какво ще стане.
Благодаря!
Varnap5 - специалист
Опиши какво точно се случва.
Слаб огън
Пушек
Гори а не грее
djefi - помощник
вт дек 25, 2018 8:32 pmVarnap5 написа:
Опиши какво точно се случва.
Слаб огън
Пушек
Гори а не грее
Слаб огън.Пушек вътре в котела ,гори ама не вдига температурата.Днес като го почистих взе да гори малко по добре.утре ще го видя как е.
Varnap5 - специалист
При мен пушеше до скоро.Оказа се че вентилатора на комина е спрял.Бях стигнал до там че след един от взривовете събирах бориите из котелното.Получават се от този пушек който се трупа.Имаш ли вентилатор който да помага на комина.
djefi - помощник
вт дек 25, 2018 10:41 pmVarnap5 написа:
При мен пушеше до скоро.Оказа се че вентилатора на комина е спрял.Бях стигнал до там че след един от взривовете събирах бориите из котелното.Получават се от този пушек който се трупа.Имаш ли вентилатор който да помага на комина.
НЕ няма
Varnap5 - специалист
Това е от Maistora 1965
ок значи нямаш избор или взимаш това https://ij-group.com/magazin/drugi-prod ... %B2%D0%B5/ или поръчваш това https://motor-barbeque.com/bg/ventilato ... w/p76.html но тук трябва малко преправяне.Защото отвора му е ф 80.Даже сега видях че в мотор барбекю са пуснали и като този които ти посочих първо вече имаш избор решението е твое.
Това наистина ще подобри горенето.
Здравейте, чугунените плочи при преустройството трябва ли плътно да затварят? При мен накрая се получава едно празно разстояние от около 10 см. За Виадрус U22, 5 секции - 29 киловата, сложени са 1 крива и 2 прави.

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: