• 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 627
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
gnt69 - майстор
съб дек 15, 2018 10:17 pmДелян написа:
Тази есен и аз се отчетох с три дръвчета - праскова, череша и смокиня. Винаги садя овошки и лози есента и не съм имал пропуск. Чел съм само за ореха, че се сади пролетта. Защо, не знам...
Идеята е дръвчето/лозичката да изкара покоя си на открито, при естествени условия, и напролет да започне вегетацията си навреме, без излишен стрес от пресаждането.
Те дали при теб или при производителя все са извадени от есента. Аз също сея само есенно време и досега нямам пропуск. Тая година една круша не помня сорта ама август септември ще стане и една кайсия късна зрееща август пак не помня сорта. Две ябълки отрязах посети на сенчесто място и не дават плод а и една кайсия отрязах, беше взела да съхне. Лошото е че вече нямам място и тези последните дръвчета ги посадих с клизма и много мисъл. Всичко старо в имота съм го отрязал и засадил с нови дръвчета вече над 30 бр. не съм ги чел точно. Най старото е една слива Стенлей на 14 години и една ябълка а и Хинапа е на толкова. :partyman:
preslav - майстор
съб дек 15, 2018 10:17 pmДелян написа:
preslav, в какъв смисъл "не рискува" - торовете винаги трябва да се заорават/закопават в почвата, иначе изфирясват. Само не трябва да са в директен контакт с корените.
Една роза я уморих от престараване, уж малко кокоши тор сложих, уж го премесих с пръстта, уж не беше в директен контакт с корените ииии... Сега не съм само "насолил" с фосфорен тор, а го позарових околовръст - надявам се и аз да нямам проблем с есенното разсаждане, но ми беше интересно дали креновата система нараства и през зимата - на пролет ще вадя да гледам хахаха.
Иначе успех на всички засадили дръвчета тази година, а на пролет отново ще разпитвам за подрязването, че нещо са ми мътни там нещата - тази година, другата кайсия имаше цвят само по върховете, отдавам го на неправилно подрязване, а може и да е поради факта, че за първа година дава плод.
preslav - майстор
Аз май приключих за тази година - сварих ракията, извадих първото кисело зеле. Да е жива и здрава жената, че ме адка да правим нещата, в същност тя ги прави, а аз само по акълите ходя.
Да сте живи и здрави вие, дано сте доволни от постигнатото, да ви са весели и сити празниците, а от Февруари ще я мятаме пак, ще подсказваме, ще зарязваме, надявам се и да показваме.
Благодаря на споделилите полезни мнения, не се сърдя на "фукните" с техните произведения, който има вина да вдигне чаша за наздраве, който няма да заповяда - ракия не ми свиди, за вино ще помисля, че поне 3 сватби предстоят, а балтон с едно копче не се шие.
За мен годината беше точно както казваше един колега "кофти, кофти, ама пак добре".
Подсказвайте, споделяйте, не си яжте доматите сами, колкото и да са добри!
Сега е време за рецепти, Банска капама, Зелеви сарми, Генерал със зеле Г-н Свински, миш-маш по Божествен начин, зрял фасул по хайдушки и т.н.
Последно правих горчица, а с горчицата майонеза с горчица, но рецептите при интерес.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед дек 16, 2018 6:18 ampreslav написа:

Една роза я уморих от престараване, уж малко .... уж не ....
Каква бе розата, че то може да е от нея, не от обгрижването...
kr1100 - майстор
Вчера ден за разпускне и плаж. Малко ходене 2х7км в гората, плаж,топване на крачката в морето. Барбекю . Днес работа - малко поливане в оранжерията на салаткен , лул,чесън , репички. Донабучих балучки за допълване.За работа в градината не става - кално. Но пък понапъних бидоня с меки мушмули и райски ябълки , а и си домъкнах 2 цигулки към къщи за печене. Лоша работа много намаляха от 63 бр останаха само 29 бр. Кокерозавъра яде колкото мен тиквите :mrgreen:
Последна промяна от kr1100 на вт дек 25, 2018 2:10 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пон дек 24, 2018 5:38 pmkr1100 написа:
.... Кокерозавъра яде колкото мен тквите :mrgreen:
Не знам дали си пробвал, но кокер яде всичко и по много. Не си хаби тиквите, не са му полезни. Яде и сере (полезно за почвата) Храни го с кучешка храна. Имах, та знам :-)
kr1100 - майстор
[quote=n_a
Не знам дали си пробвал, но кокер яде всичко и по много. Не си хаби тиквите, не са му полезни. Яде и сере (полезно за почвата) Храни го с кучешка храна. Имах, та знам :-)
[/quote]
Моя е на 13г + години и е на диетична храна. Знам ,че ядат всичко и то по много :-D Има си и консерви и суха храна. Тиквите за разнообразие.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
вт дек 25, 2018 2:12 pmkr1100 написа:
... :-D ...
:heart:
Честита Коледа, градинари и градинарки!

........хихиихиии...

Имах една Суза, американска кокерка, крадеше от градината домати.
Andri01 - майстор
вт дек 25, 2018 8:42 pmn_a написа:
вт дек 25, 2018 2:12 pmkr1100 написа:
... :-D ...
:heart:
Eй,я тези неща в друг сайт,че тука ако погледнат"домашните ви любимци" / двукраките/: и ще има.... :axe:
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 627

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: