съб дек 15, 2018 10:17 pmДелян написа: Тази есен и аз се отчетох с три дръвчета - праскова, череша и смокиня. Винаги садя овошки и лози есента и не съм имал пропуск. Чел съм само за ореха, че се сади пролетта. Защо, не знам...Те дали при теб или при производителя все са извадени от есента. Аз също сея само есенно време и досега нямам пропуск. Тая година една круша не помня сорта ама август септември ще стане и една кайсия късна зрееща август пак не помня сорта. Две ябълки отрязах посети на сенчесто място и не дават плод а и една кайсия отрязах, беше взела да съхне. Лошото е че вече нямам място и тези последните дръвчета ги посадих с клизма и много мисъл. Всичко старо в имота съм го отрязал и засадил с нови дръвчета вече над 30 бр. не съм ги чел точно. Най старото е една слива Стенлей на 14 години и една ябълка а и Хинапа е на толкова.
Идеята е дръвчето/лозичката да изкара покоя си на открито, при естествени условия, и напролет да започне вегетацията си навреме, без излишен стрес от пресаждането.