Най - вълнуващия въпрос зимно време.
krasi92 - майстор
Слагаики клингиритовото забравяш за проблемите по този възел.Има и силиконови но защо според вас изпускат след време.
ESPACE - майстор
Не знам защо си мислиш "че изпускат след време", няма такова нещо. Оригинално са си силиконови и такива трябва да бъдат. Относно клингеритовия уплътнител. Той уплътнява челно плоски повърхности. Въпросната редукция не е плоско чело, има канал. Няма нужда да се открива топлата вода, открита е отдавна. Използвайте това, което трябва, нагледал съм се на проблемни побългарени измишльотини!
Е да, ама старото беличко се одървило и получило течение.
След като се изясниха нещата, колко още да мъдреем? Сички сме с богат опит.
filmatoplo - майстор
Плоския клингирит е за между глидерите ,аз лично винаги шлайфам челата им и предварително мажа със силикон гарнитурката :wink: А за страничните тапи и щепсели -слагам Силиконовите гарнитурки ,които почти винаги си вървят в комплекта ,но се продават и отделно :wink: Някой без опит от страх да не стане нещо не ги претяга добре ,друг пък не си знае силата и ги пренатяга -и в двата случая ще текне веднага или след време :wink: .
bmahob - майстор
Тия не ща не се ли пристягат с динамометричен ключ за да няма изненади? Помня момчето дето ми сяързва сиситемата имаше такава тресчотка....
чет дек 27, 2018 10:46 ambmahob написа:
Тия не ща не се ли пристягат с динамометричен ключ за да няма изненади? Помня момчето дето ми сяързва сиситемата имаше такава тресчотка....
Е да де. Също като на ладата. Стягам докато ми изцъка лакътя, добавям още малко, според положението на Слънцето и ъгълът заклюючен между него и сянката му. После чакам в бокса и пия бира със страх. Се ги чупят и просълзяват.
sokolov.91 - майстор
Вие па се отнесохте... 4 страници за еднаа тапа. :?
чет дек 27, 2018 11:31 amsokolov.91 написа:
Вие па се отнесохте... 4 страници за еднаа тапа. :?
А тъй, кастряй на, чи са забрайхми! Пък и нали сми умни, та докат ги няма бабити.
Чакай да са сетя- ти в кой филм игра драматичния герой, чи ни ми иди!
И докат мисля, речи с ко да си пия уискиту, чи ми свърши ракията!
sokolov.91 - майстор
чет дек 27, 2018 12:09 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет дек 27, 2018 11:31 amsokolov.91 написа:
Чакай да са сетя- ти в кой филм игра драматичния герой, чи ни ми иди!
И докат мисля, речи с ко да си пия уискиту, чи ми свърши ракията!
Моя филм е сага. Не е Индийски сериал една тапа да се стяда 4 дена :wink:
Па относно уискито... според мене с уста ще е най-добре. :partyman: в комбинация със студен чай и някой друг бадем и шам фъстък е супер. :roll:
чет дек 27, 2018 12:38 pmsokolov.91 написа:
...
Моя филм е сага. Не е Индийски сериал една тапа да се стяда 4 дена :wink:
Па относно уискито... според мене с уста ще е най-добре. :partyman: в комбинация със студен чай и някой друг бадем и шам фъстък е супер. :roll:
Соколе, твоя филм почна като македонска песен за Крали Марко, мина през драматична постановка, после оперета, та до тука е "И те зели, харесали са и са зимали, пред Господ и закон (Боша и Сокола).
Та кък я мислиш ти, то туй резба уплътнение и ключ. Ред тряба да има.
Само студения чай изхвърлям. За другото са навих. Благодаря!

Тема "Кой ключ за стягане на уплътнителната гайка на радиатор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: