• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
energo - специалист
чет дек 27, 2018 8:41 amsintris написа:
Според мен се опитваш да гориш камъни, ако всичко ти е наред с тягата на комина. Аз се отоплявам с бош 32 пълня бункера с 10кг руски въглища и чам, гори с едно зареждане между 10 и 12 часа на 70-72 и не на последно място сгурта я изхвърлям един път в седмицата!!! този пост не го пиша за да ти се фукам а да се замислиш за горивото.
Направо си „„гори„ камъни колегата...и аз съм с пернишки та знам как изглеждат!
gardenER-- - специалист
Винаги го паля с горно горене и го изчиствам. Поддържах го през нощта, за да следя положението..., но забравих да снимам.
Винаги слагам по следния начин:
В 00:00; 03:00/03:20 и в 06:00. Сутринта беше на 30 градуса, сложих дърва и го разпалих и преди да излезна за работа го напълних с въглища (4 лопатки)
vrangelov - специалист
чет дек 27, 2018 10:01 amgardenER-- написа:
...Сутринта беше на 30 градуса, сложих дърва и го разпалих и преди да излезна за работа го напълних с въглища (4 лопатки)
4 лопатки ми се струват много малко. Не събира ли повече?
Аз ли грешно те разбирам или първо палиш дървата и тогава слагаш въглища? На това не му се казва горно горене и твоят котел не е предвиден да гори така.
Направи това, което те посъветва @geniya и сподели резултата.
шоп - майстор
@gardenER--
продали са ти пернишки въглища, а са ти казали, че са бобовдолски. Убеден съм, видях сгурията ти.

Ето сгуртта и при мен. Пернишките при добро и качествено изгаряне се сбиват на шкали и буци.
Въглищата съм ги горил не в горелката ми, а в руски чугунен котел с горно горене и много силен вентилатор, защото са почти прах.

За да се грееш с тия въглища забрави да слагаш с лопатки. Пълниш целия котел наравно до долния край на горната вратичка. Върху тях весник и дървени подпалки и палиш весника.

Прикачен файл

SAM_9621.JPG

Прикачен файл

SAM_9620.JPG

Прикачен файл

SAM_9619.JPG
шоп - майстор
чет дек 27, 2018 6:56 amЖоро Георгиев написа:
ср дек 26, 2018 7:29 pmшоп написа:
Аз горя такива, не не се оплаквам, защото въглищата са почти пепелина и струват 60-80 лв тон.
Каква е тази цена?!?! В тия въглища има ли какво да гори?
Ми евтина пернишка пепелина. Фракция прах-грах:-) Преди години я изхвърляха, сега с тези автоматични котли я взимат оранжерии и сушилни и съответно цената е 60-80 лв тон според сезона и количеството.
Не знам как да кача клип как с вентилатор горят с мошност над 50 киловата в котел.

Прикачен файл

SAM_9623.JPG

Прикачен файл

SAM_9622.JPG
Жоро Георгиев - специалист
чет дек 27, 2018 11:50 amшоп написа:

Не знам как да кача клип как с вентилатор горят с мощност над 50 киловата в котел.
Това приложимо ли е в домашни условия. Без преработка на котела, VIADRUS в случая?
fbr - майстор
Шоп-е Екоенергията ти, гори ли ги тия въглища, че гледам поляците да се оплакват, тая сгур се натрупва върху чашката и задръства горелката.
gardenER-- - специалист
Рангелов, не ме разбра. Винаги го паля с горно горене, но реших през нощта да го поддържам и сутринта имаше доста жар, която нямаше къде да изхвърля, за това просто дозаредих котлето. Иначе тези четири лопатки ми се връзват на около кофа и половина от тези тип ракета.

Шопе, благодаря за снимките, именно на такива "шкали" стават въглищата. За пръв път видях тази глупост, от както взех тези въглища, сега след показаното от теб съм сигурен, че говорим за пернишки въглища... Доставчикът малко не си върза лъжите при последния ни разговор преди 1 месец, но след казаното от теб, няма да му вдигам повече... Оставам си на донбасеца, който гореше на камината ни дълго години... Днес ако успея да се прибера на време от работа, ще ида още днес да взема 2х25кг, пълня и ще го запаля към 10 вечерта, и дай боже да разнищим и този случай...
Иначе не знам кой каза да го напълня, жената винаги обич да го пълни към 16 часа, като се прибера го виждам пълен, но гори отново същото време, примерно макс 30 мин - 1 час повече
шоп - майстор
чет дек 27, 2018 12:07 pmЖоро Георгиев написа:
чет дек 27, 2018 11:50 amшоп написа:

Не знам как да кача клип как с вентилатор горят с мощност над 50 киловата в котел.
Това приложимо ли е в домашни условия. Без преработка на котела, VIADRUS в случая?
Разбира се, при мен е в дом. условия, не в промишлени :-) Снимките са от преди 3-4 минути

1200 литра буфер го загрявам от 20 до 70 градуса за час и малко. Вентилатора е димовентилатор...просто такъв имах под ръка. В случая не е всмукателен, а го ползвам като нагнетателен.

Прикачен файл

SAM_9626.JPG
SAM_9626.JPG (109.29 KиБ) Видяна 1995 пъти

Прикачен файл

SAM_9625.JPG
SAM_9625.JPG (109.71 KиБ) Видяна 1995 пъти

Прикачен файл

SAM_9624.JPG
SAM_9624.JPG (113.46 KиБ) Видяна 1995 пъти
чет дек 27, 2018 12:35 pmшоп написа:
...
1200 литра буфер го загрявам от 20 до 70 градуса за час и малко. Вентилатора е димовентилатор...просто такъв имах под ръка. В случая не е всмукателен, а го ползвам като нагнетателен.
Яко. Ако цифрите са точни- 46,52 kw/h
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Прекалено висок разход на Viadrus котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: