Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
Тоа филм да не стане сериал :-D :drinkers: Весела Коледа
filmatoplo - майстор
:) То не пиене ама го прикрих така :lol:
markoscbr - специалист
Здравейте момчета честита Коледа на всички съфорумци.От изгорелите вече 400кг.чамови пелети забелязвам че пепелта която изхвърлям през 3-4 дни от пепелника е тешка и другото образува се една слепнала къдрева шлака това нормално ли е.Питам защото за 1ви път горя чамови пелети забелязвам цвета на пелети една торба тъмни една светли може би е от различен материал а иначе са калорични и горят добре.Весело прекарване на Новата Година :partyman:
шоп - майстор
нед дек 23, 2018 9:38 amfilmatoplo написа:
Имам буфер 800 л :wink: ако на някой му потрябва .
Филме, ако е неръждаем имам интерес.
шоп - майстор
пет дек 28, 2018 5:59 pmfilmatoplo написа:
Черна стомана . :)
Изгубих интерес:-)
Имам доста познати с протекли бойлери и буфери. Следя постоянно нета и той е пълен с протекли и изгърмяли емайлирани, черни, стъклокерамични, анодни и т.н. съоражения. Нови с цена + 1300 лв, а протеки и за 200 няма кой да ги купи:-)
https://www.olx.bg/ad/300-litrov-boyler ... a2919c2d39
filmatoplo - майстор
Имаше и неръждаем -но съфорумец го купи :wink: .
stridata - специалист
Темата е на доста професионално ниво, но трябва да има и новобрански въпроси :-D
Прави ми впечатление следният цикъл на моята горелка 20RB Star:
1. Достига 72гр. на котела при зададени 70 и влиза в режим Поддържане.
2. Температурата достига 67гр. и горелката влиза в режим Мощност 1 и започва да разпалва, и подава пелети, през това време температурата стига 64-65гр.
3. Точно в момента в който ще започне да гори пълноценно и всички настройки на вентилатори и т.н. влизат в оптимални параметри тя влиза в режим Гасене :?
4. Догаря пелетите като температурата се подържа на 64гр. почиства, зарежда и се изгасва и секунда по-късно влиза в режим Запалване :?
5. Намирал съм я и с температура на котела 76-77гр. при зададени 70? Разминаването м/у температурните показания на горелката и механичното на котела е 1-2гр.

Ако може някой да подскаже това нормално ли е? Какъв е смисъла от това гасене? Не знам кога и през колко време го прави, просто слизам и го виждам.
gnt69 - майстор
пон дек 31, 2018 11:39 amstridata написа:
Ако може някой да подскаже това нормално ли е? Какъв е смисъла от това гасене? Не знам кога и през колко време го прави, просто слизам и го виждам.
Почисти фотосензора и увеличи времето за липса на пламък и намали стойността.
filmatoplo - майстор
Намали дозите на степените -подаването в секунди :wink:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: