Здравейте, от този месец сме на газово отопление с котел VIESSMANN VITODENS 100-W 26 KW ДВУКОНТУРЕН, сложен на остъклена тераса. Нямаме външен датчик за измерване на температурата. Отопляваме 4 стаи в изолирано жилище с двойна дограма. Обща квадратура 85 кв. В банята засега няма лира, в тоалетната също. Радиаторите са на Корадо ламаринени. На всички имаме термоглави. Имаме седмичен програматор, задала съм програма да поддържа 23 градуса и икономия на 21,5. Сложих го във всекидневната, която е външна стая и там радиаторът е на 5. Котлето е настроено на 60 градуса, днес го направих на 65, защото не достига зададената температура в стаите. В едната спалня термоглавата поддържа 20 градуса, в другата 21 градуса. Остават всекидневната и хола. Моля, за мнение, следя потреблението всеки ден и определено е високо, около 10 - 12 единици, а само хола се стопля, защото е южен и вътрешен. От фирмата, която монтира, ме увериха, че радиаторите са по-големи, предвидени със завишение за квадратурата на всяка стая. В кухнята - 25 квадрата - 3 ребра, 1,4 метра, хола - 20 квадрата - 2 ребра, дължина 2 метра. И в спалните и коридора изглеждат съобразени. Спалня - 16 квадрата с радиатор 2 ребра 1,6 метра, другата спалня 12 квадрата 2 ребра 1,4 метра радиатор, коридор 8 квадрата - радиатор 2 ребра 0,800 метра дължина на радиатора.
Какъв съвет ще ми дадете за градусите на котлето и защо не усещам реалната температура. Предвид завишените цени на газта, се притеснявам при много минусови температури какво потребление ще даде. Ще съм благодарна и на LazarGanev за коментар и съвет.
Какъв съвет ще ми дадете за градусите на котлето и защо не усещам реалната температура. Предвид завишените цени на газта, се притеснявам при много минусови температури какво потребление ще даде. Ще съм благодарна и на LazarGanev за коментар и съвет.