• 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
съб дек 29, 2018 4:07 pmВалтер Желязков написа:
Минава ли горелката често в поддържане, ако е да си оправи настройките в режим поддържане.
Не се разбира, първата част на изречението, въпрос ли е или...
Втората също трябва да се раздели с препинателен, та да е ясно.
Валтер Желязков - специалист
Благодаря за забележката.
Е, кажи кво е де, не ми забелязвай, че и на мен ми е интересно ко са случва с настройки на друг тип горелки!
Да "оправи" в каква посока? Да намали нещо или да го увеличи, или...?
Увеличава времето на подаване в поддържане или намалява времето между подаванията. Може да намали силата на вентилатора в поддържане или времето му на издухване.
Но така няма ли да увеличи мощността? В това топло време, сигурно на моменти идва в повече?
maistora1965 - специалист
съб дек 29, 2018 4:53 pmВалтер Желязков написа:
Увеличава времето на подаване в поддържане или намалява времето между подаванията. Може да намали силата на вентилатора в поддържане или времето му на издухване.
А ако го оставя само на подаване без да духа вентилатора или може да направи пуф без пламък.Сега отивам да снимам.
При тези горелки в поддържането няма горене, няма пламък. Идеята е да се поддържа необходимото ниво на гориво и въглени, че при влизане в работен режим, горенето да се възобнови максимално бързо. При въглищата е лесно, но при пелетите и тягата на комина оказва влияние на могилата в поддържане. Според мен има голяма мощност в режим на работа или завишена степен на вентилатора. Горелката му работи три минути, но колко почива? Може и хистерезиса да е малък. Всичко е строго индивидуално.
maistora1965 - специалист
Ето клипа настроиките са както следва подаване 7,5 секунди,изчакване 80 секунди мощност на вентилатора 34 процента. Работи 3 минути и почива 3 минути когато не е изключил стаиният тои спира само помпата за радиаторите.Когато спре почива между 10 и 15 минути зависи боилера как е. Идеи какво да променям променям снимам и качвам. Хистерезиса е 2 градуса.
Колко вата е вентилатора, пламъка е много дълъг? Сега на върха ли гори? С намаляване на вентилатора могилата трябва да се издигне. Намалявай с 1-2% и изчаквай да стабилизира.
съб дек 29, 2018 7:47 pmВалтер Желязков написа:
Колко вата е вентилатора, пламъка е много дълъг? Сега на върха ли гори? С намаляване на вентилатора могилата трябва да се издигне. Намалявай с 1-2% и изчаквай да стабилизира.
След колко време стабилизира?
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 51

Тема "Ретортна горелка vs специализирана горелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: