• 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 81
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
burkov - специалист
Аз съм с много малко вътрешно тяло, мисля 9ка беше. С 60 градуса на водата, духа равномерно и много топло. Може проблема наистина да е въздух в системата. Аз също пускам помпата на 3, но и на 1 грее много яко. А тръбичките със сигурност са доста малки.
sean-john - специалист
Значи сега пробвах отново...
Изкарах всичкия въздух си мисля и започна да топли доста добре... дори на най високата степен на вентилатора успява да духа леко топло.

Получи се следното на 70C входяща вода духа около 45-47C най близко до входа и около 42 в най далечната точка...това при температура на въздуха в помещението 15-тина градуса,което също е много важно.Незнам климатиците как са,защото нямам под ръка да му измеря Т с която духа на отопление или друг конвектор за тест...

Ако има някой колега с инфрачервен термометър и конвектор от климатик или обикновен климатик,ще е добре да направи подобен тест да видим в какви граници са нещата.
manobg - специалист
Аз монтирах една осака 17-ка и се видях в чудо. Хич не ще да върви водата. Когато отворих да видя, стесняват тръбите до 4мм. Общи 6 стеснени тръби през които водата явно не иска да циркулира. Сега се чудя какво да го правя, никога не съм се занимавал със запояване на медни тръби, но май ще ми се наложи. Дайте съвет какво да го правя, за да не го хвърлям.

Прикачен файл

IMG_20181227_170508.jpg
vlax - майстор
съб дек 29, 2018 4:46 pmmanobg написа:
Дайте съвет какво да го правя, за да не го хвърлям.
Приемам подаръци. :partyman:
nikolov333 - майстор
И климатиците си духат от 45-47 градуса до към 55гр.,така че температурата за мене си е окей..
съб дек 29, 2018 4:50 pmvlax написа:
съб дек 29, 2018 4:46 pmmanobg написа:
Дайте съвет какво да го правя, за да не го хвърлям.
Приемам подаръци. :partyman:
И от мъже ли?
sean-john - специалист
съб дек 29, 2018 4:53 pmnikolov333 написа:
И климатиците си духат от 45-47 градуса до към 55гр.,така че температурата за мене си е окей..
Благодаря,значи не е толкова зле положението...Ще потърся все пак някой да ми запои 12мм тръбичка на мястото на тънката,защото моя като го погледнах е с тип "колектор" който на око е 12мм и от него излизат 6мм към питата,а не както на колегата с такива стеснения.Трябва да има по голям ефект или ?
vlax - майстор
съб дек 29, 2018 4:56 pmТрифон П.Трифонов написа:
И от мъже ли?
И що пък не. :partyman:
manobg - специалист
Бе нали е форум за направи си сам, та ще трябва да се потрудя и поне 4 от 6-те кръга да оправя, само не знам как да свържа всички тръби в едно на края.
Последна промяна от manobg на съб дек 29, 2018 5:36 pm, променено общо 1 път.
съб дек 29, 2018 4:58 pmvlax написа:
съб дек 29, 2018 4:56 pmТрифон П.Трифонов написа:
И от мъже ли?
И що пък не. :partyman:
Имаш право да бъдеш какъвто си искаш. Важното е да се чувстваш удовлетворен.
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 81

Тема "Климатик свързан към парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: