Е добре де, тези тонове пелети в комина ли излитат? И откога е така? От миналата година ли все я тъпчеш с пелети и тя си стои на едно място, или това стана напоследък?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
burner
- специалист
155 мнения в "Пелетна камина Golden Fire PS24, 24кВт - впечатления"
Здравей те колеги имам горелка Golden fireGF48 от вчера ми изписва грешка Er47 Грешка в енкодера на шнека. Моля за помощ
нед мар 25, 2018 9:16 pmasco написа: Аз съм с GF18 и топля около 100 квадрата без проблем. До тук съм изгорил около 3,5 тона.здравей понякога ми дава грешка висои димни газове какво да направя комина си дърпа в апартамент съм на 1ви етаж не съм в централния комин панелка е благодаря ти
Камината е добра. Колегата най-вероятно не си е настроил заданието на температурата на водата във водната риза.
Вдигни заданието на 65 градуса. По подразбиране е 55.
dbgpafo
- помощник
вт дек 12, 2017 6:50 pmRumen72 написа:Здравей.Отключвам с код 69,ровя каквото ще ровя и заключвам с 0. Как точно модулира под зададената температура ?dbgpafo написа:Здравейте,Ако е управление като това дето пита на коя степен е /Унипел/ , значи си ровил в сервизните менюта вкарвал си кодове и си променял стойности и след това си я накарал да модулира отгоре на зададената температура - има два начина единият е да модулира под зададената температура и да я достига - другият е да модулира НАД зададената температура / да я подминава с 2 до 5 градуса / именно този режим си избрал, затова модулира на +2 гр.
Искам да попитам и при вас ли камината(Марели Ps24) преминава на първа степен само и единствено като е +2 градуса от зададената вода? Без стаен термостат съм.
Успехи
пон яну 22, 2018 12:17 pmdimo81 написа: Здравейте,123456789 e кода
Някой има ли инструкции за монтажници, сервизна документация ПЕЛЕТНА КАМИНА GOLDEN FIRE GF24
или кода за тези настройки http://dox.abv.bg/files/dw?a=ead786cacf
Rumen72
- специалист
вт дек 11, 2018 7:57 pmdbgpafo написа:При много голям ъгъл на мощностната характеристика-няма как. Намали ъгълът на правата - т.е. да има плавно покачване на мощности от 1, 2, 3вт дек 12, 2017 6:50 pmRumen72 написа:Здравей.Отключвам с код 69,ровя каквото ще ровя и заключвам с 0. Как точно модулира под зададената температура ?dbgpafo написа:Здравейте,Ако е управление като това дето пита на коя степен е /Унипел/ , значи си ровил в сервизните менюта вкарвал си кодове и си променял стойности и след това си я накарал да модулира отгоре на зададената температура - има два начина единият е да модулира под зададената температура и да я достига - другият е да модулира НАД зададената температура / да я подминава с 2 до 5 градуса / именно този режим си избрал, затова модулира на +2 гр.
Искам да попитам и при вас ли камината(Марели Ps24) преминава на първа степен само и единствено като е +2 градуса от зададената вода? Без стаен термостат съм.
Успехи
Здравейте!
Включвам се в темата за пелетната камина Марели PS24. Имам я от няколко месеца и вече имам проблем.
Прочетох повечето статии в този форум и съм очарован от техническата грамотност на много потребители. И тъй като от фирмата производител ме мотаят с обслужване и настройки, се обръщам към вас!
При първото стартиране на камината на дисплея изписва Тестване, последвано от Сонд. Този, който ми я монтира обясни, че камината тества всички налични сонди, но четейки оскъдното упътване виждам, че това означава проблем с някоя сонда. Управлението на камината е от т.нар. "нови управления"

Основния проблем, който ме притеснява, е че камината понякога не пали повторно след влизане в режим на готовност, а само върти шнека, който се задръства с пелети. Вече няколко месеца наблюдения и не мога да разбера на какво се дължи. Тествал съм я на различни температури на термостата и положението е същото. Понякога като влезе в Режим готов и температурата почне да спада, изписва Тестване, Сонд, Запалване и всичко се случва както трябва. Но в повечето случаи от Режим готов директно минава в режим Работа, без дори да светне индикатора, че запалката е включена. И започва едно препълване с пелети, които не са запалени и на няколко пъти шнека блокира от пресовани пелети. Което означава, че аз не мога да оставя камината без надзор. Защото като се случи това, изгасям камината и отново я включвам, след което може няколко цикъла всичко да е наред, докато изведнъж отново не пали и всичко се повтаря!
Така че ви моля за съвет какво мога да направя докато от сервиза се наканят да дойдат. Не съм пипал никакви кодове ( от страх, че ще отпадне гаранцията), и камината работи с "фабрични настройки". Ще съм благодарен на мненията от хора, които разбират за какво става дума!
Благодаря предварително!
Включвам се в темата за пелетната камина Марели PS24. Имам я от няколко месеца и вече имам проблем.
Прочетох повечето статии в този форум и съм очарован от техническата грамотност на много потребители. И тъй като от фирмата производител ме мотаят с обслужване и настройки, се обръщам към вас!
При първото стартиране на камината на дисплея изписва Тестване, последвано от Сонд. Този, който ми я монтира обясни, че камината тества всички налични сонди, но четейки оскъдното упътване виждам, че това означава проблем с някоя сонда. Управлението на камината е от т.нар. "нови управления"
Основния проблем, който ме притеснява, е че камината понякога не пали повторно след влизане в режим на готовност, а само върти шнека, който се задръства с пелети. Вече няколко месеца наблюдения и не мога да разбера на какво се дължи. Тествал съм я на различни температури на термостата и положението е същото. Понякога като влезе в Режим готов и температурата почне да спада, изписва Тестване, Сонд, Запалване и всичко се случва както трябва. Но в повечето случаи от Режим готов директно минава в режим Работа, без дори да светне индикатора, че запалката е включена. И започва едно препълване с пелети, които не са запалени и на няколко пъти шнека блокира от пресовани пелети. Което означава, че аз не мога да оставя камината без надзор. Защото като се случи това, изгасям камината и отново я включвам, след което може няколко цикъла всичко да е наред, докато изведнъж отново не пали и всичко се повтаря!
Така че ви моля за съвет какво мога да направя докато от сервиза се наканят да дойдат. Не съм пипал никакви кодове ( от страх, че ще отпадне гаранцията), и камината работи с "фабрични настройки". Ще съм благодарен на мненията от хора, които разбират за какво става дума!
Благодаря предварително!
dbgpafo
- помощник
съб дек 29, 2018 10:04 pmRumen72 написа:Много ти благодаря, има резултат. 3-та степен явно е била надута излишно. В момента пробвам първа да е 1 сек , а трета 2 сек, като пуска през интервал от 15 секунди. Пелетите са иглолистни 4.6kw/h.вт дек 11, 2018 7:57 pmdbgpafo написа:При много голям ъгъл на мощностната характеристика-няма как. Намали ъгълът на правата - т.е. да има плавно покачване на мощности от 1, 2, 3вт дек 12, 2017 6:50 pmRumen72 написа:Здравей.Отключвам с код 69,ровя каквото ще ровя и заключвам с 0. Как точно модулира под зададената температура ?
Ако е управление като това дето пита на коя степен е /Унипел/ , значи си ровил в сервизните менюта вкарвал си кодове и си променял стойности и след това си я накарал да модулира отгоре на зададената температура - има два начина единият е да модулира под зададената температура и да я достига - другият е да модулира НАД зададената температура / да я подминава с 2 до 5 градуса / именно този режим си избрал, затова модулира на +2 гр.
Успехи
Rumen72
- специалист
нед яну 06, 2019 8:12 pmsevie1982 написа: Здравейте!Проблевът ти е в комина, или по точно там се крие кюча за палатката. Обяснявам, камината е така програмирана, че след режим готовнос и след като има по висока температура на симните газове от програмираните, смята, че все още има горене и преминава в режим работа, като се мъчи да разпали съществуващият огън и да продължи да работи/затона не ти се вкючва и запалката/. Причините са, че ко/у/минът ти не тегли достатъчно и остават димни газове с по висока температура ог пржграмираните за откриване на огън. Решението : има три варианта 1 - виждаш колко са димните газове и задаваш по висока стойност за откриване на пламък. 2-забранаваш на контролера да минава от готовност дириктно в работа, има опция да минава задължително през гасене и тогава да пали отново /и двата начина са с програмиране на контролера и трялва да се направят от някой който разбира, иначе има опасност от осиране на програмата или взрив от ненормално палене/
Благодаря предварително!
Третият начин е най удачен - отвори си клапата на кумина или си изчисти същият!
Успех!
Rumen72 , благодаря за ценния отговор и съвет!
Признавам, досега не се бях сещал да гледам температурата на димните газове в режим готовност и дали има връзка между нея и повторното палене. Ще наблюдавам, но си мисля, че не е това проблема. Моите доводи са следните:
1. Понякога режим готовност трае около 30 минути при температура на термостата например 55 г. За тези 30 минути и толкова сравнително ниска температура на термостата би трябвало температурата на димните газове да не е висока. Но камината не винаги включва запалката. Понякога си пали.
2. Понякога режим готовност трае около 5-6 мин ( особено ако се ползва бойлера и температурата на системата спадне бързо). Когато искам да отоплявам и бойлера, термостата е настроен на 65 г. Камината достига 66, влиза в режим готовност, жената пуска толпата вода, температурата спада до 63 и камината пали. Всичко това трае 5-6 мин ( според мен недостатъчно време за спадане на температурата на димните газове). Но камината пали.
Но ще наблюдавам тепърва за всеки конкретен случай какви са показанията на димните газове.
В настройките има един код Th02 - температура на димни газове за работа на запалката. При мен е настроена стойност 70. Това би трябвало да означава, че ако димните газове са с температура над 70 гр. - запалката няма да работи защото ще си мисли, че има огън, правилно ли съм те разбрал? Ще опитам да увелича тази стойност и ще видя какво ще стане. Th 28 - Контрол на температурата на отработените газове в Готовност - вероятно и този показател трябва да се пипне малко. Но едно по едно.
Запушване на комина или липсваща тяга засега ги изключвам, защото преди сезона в блока почистиха комина, тествахме тягата по стария начин ( със запален вестник
) и все пак до момента съм изгорил не повече от 300 кг пелети, горенето ми е перфектно, с малко пепел, без шлака, пелетите са букови, изгарят напълно, по отворите над горелката почти няма отложени нагари, а фин бял прах. А проблема го имаше от самото начало на експлоатацията на камината.
Показател V12 - Мощност на вентилатора в режим на готовност вероятно също би бил от полза?
С две думи - интересно е човек да разсъждава и да общува с умни и разсъждаващи хора около себе си!
Rumen72, благодаря още веднъж и като пробвам с новите настройки ще пиша, за да може и колегите да знаят какво би ги очаквало и как да се справят!
Поздрави!
Признавам, досега не се бях сещал да гледам температурата на димните газове в режим готовност и дали има връзка между нея и повторното палене. Ще наблюдавам, но си мисля, че не е това проблема. Моите доводи са следните:
1. Понякога режим готовност трае около 30 минути при температура на термостата например 55 г. За тези 30 минути и толкова сравнително ниска температура на термостата би трябвало температурата на димните газове да не е висока. Но камината не винаги включва запалката. Понякога си пали.
2. Понякога режим готовност трае около 5-6 мин ( особено ако се ползва бойлера и температурата на системата спадне бързо). Когато искам да отоплявам и бойлера, термостата е настроен на 65 г. Камината достига 66, влиза в режим готовност, жената пуска толпата вода, температурата спада до 63 и камината пали. Всичко това трае 5-6 мин ( според мен недостатъчно време за спадане на температурата на димните газове). Но камината пали.
Но ще наблюдавам тепърва за всеки конкретен случай какви са показанията на димните газове.
В настройките има един код Th02 - температура на димни газове за работа на запалката. При мен е настроена стойност 70. Това би трябвало да означава, че ако димните газове са с температура над 70 гр. - запалката няма да работи защото ще си мисли, че има огън, правилно ли съм те разбрал? Ще опитам да увелича тази стойност и ще видя какво ще стане. Th 28 - Контрол на температурата на отработените газове в Готовност - вероятно и този показател трябва да се пипне малко. Но едно по едно.
Запушване на комина или липсваща тяга засега ги изключвам, защото преди сезона в блока почистиха комина, тествахме тягата по стария начин ( със запален вестник

Показател V12 - Мощност на вентилатора в режим на готовност вероятно също би бил от полза?

С две думи - интересно е човек да разсъждава и да общува с умни и разсъждаващи хора около себе си!
Rumen72, благодаря още веднъж и като пробвам с новите настройки ще пиша, за да може и колегите да знаят какво би ги очаквало и как да се справят!
Поздрави!

Тема "Пелетна камина Golden Fire PS24, 24кВт - впечатления" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература