Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Raij - специалист
разберете ,че модулацията НЕ Е създадена за работна степен а за предпазна. Повярвайте ,че ако ви изгаря по 500гр. на час и ви е топло няма да мислите за модулацията. преди мисли за модулация изолация, :? даже и рима има.
bmahob - майстор
съб дек 29, 2018 11:44 pmRaij написа:
разберете ,че модулацията НЕ Е създадена за работна степен а за предпазна. Повярвайте ,че ако ви изгаря по 500гр. на час и ви е топло няма да мислите за модулацията. преди мисли за модулация изолация, :? даже и рима има.
:? И от какво пази чи ме разбрах???
Krustio96 - помощник
съб дек 29, 2018 9:16 pmstartx написа:
съб дек 29, 2018 9:06 pmkali3896 написа:
Здравейте.Става въпрос за БУРНИТ 13кв.При зададени 65 градуса на водата достига до 62 , 63 и не мърда от там ,на А режим.При което работи на 3 или 2
ра степен .Въпроса , ми е дали с настройки ще може да се вдигне с 1 градус водата,при което камината ,ще мине на 1ва степен .Температура в стаите 24 градуса , термоглави на повечето радиатори.

1. Или подаването на пелети ти е намалено в тези степени от заводските или с ти кофти пелетите (дълги солети) и прави шнека празни обороти и неравномерен огън с което не мърдаш от градусите. 2.имаш загуби и някой рдиатор наваксва (отдава) главата не нмаля притока иамината не достига градусите! 3. Камината ти не е оразмерена спрямо квадратурата и радиаторите( което не е мн
голям проблем ама трябва да се бутнат настройките на камината в минималните мощности )
как да се справя има ли някакъф варянт да комуникирам със вас по телефона или скайп
за да се видят защото аз съм от град пирдоп.
burner - специалист
Здравейте.Става въпрос за БУРНИТ 13кв.При зададени 65 градуса на водата достига до 62 , 63 и не мърда от там ,на А режим.При което работи на 3 или 2
ра степен .Въпроса , ми е дали с настройки ще може да се вдигне с 1 градус водата,при което камината ,ще мине на 1ва степен .Температура в стаите 24 градуса , термоглави на повечето радиатори.
Камината ти работи точно както трябва. Сменява степените два градуса преди да достигне зададената температура, както е според заводските настройки. Като стане по-топло, ще качи с един градус и ще ти включи и първа степен. Бъди доволен, че не ти прегрява и не изключва. Не пипай нищо.
Raij - специалист
съб дек 29, 2018 11:48 pmbmahob написа:
Сериозен злобен или ироничен отговор искаш че не разбрах :?
seiko72 - специалист
съб дек 29, 2018 9:46 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб дек 29, 2018 9:29 pmseiko72 написа:
намали една от термо главите и ще си догониш температурата на камината и няма нищо това не е фатално направи си 2 и 3 да ти модулират и всичко ще е наред.
Е като намали, една от термоглавите, работата на камината ще "заспи", а температурата в стаята къде ще иде? Нали това е най важното?!!!
напротив няма да заспи а ще вдигне желаната температура ,а ако иска 24 гр нека да увеличи подаване на 2 и 3 степен и разхода ще е голям така е според мен.
нед дек 30, 2018 12:51 pmseiko72 написа:
...
напротив няма да заспи а ще вдигне желаната температура ,а ако иска 24 гр нека да увеличи подаване на 2 и 3 степен и разхода ще е голям така е според мен.
За мен, най важна е желаната температура, в стаята. Щом тя се достига, с приемлива температура на водата, нещата са наред. Няма да стоя на студено, само за да си достига печката някакви нейни градуси.
Правилната логика за настройка на контролера е да не си достига с няколко градуса зададената температура на водата. По добре да работи постоянно, отколкото да пали и гаси често. По добре за разход и запалка. По добре и за комфорта в помещенията.
Инак може да ползва таймерите и да се пали по график.
bmahob - майстор
нед дек 30, 2018 11:14 amRaij написа:
Сериозен отговор искам :cool:
Raij - специалист
нед дек 30, 2018 3:26 pmbmahob написа:

Да не се гаси в по топлото време. На мен 1-ва 2-ра и модулацията са с едни и същи стойности + хистерезис на камина 3 и след модулация 2гр. Според теб колко модулаций ползвам
bmahob - майстор
нед дек 30, 2018 4:46 pmRaij написа:
нед дек 30, 2018 3:26 pmbmahob написа:

Да не се гаси в по топлото време. На мен 1-ва 2-ра и модулацията са с едни и същи стойности + хистерезис на камина 3 и след модулация 2гр. Според теб колко модулаций ползвам
Това че ти си направил така не е миродавно, повечето хора не си приравняват силта на тези степени а т.н модулация е степен равна на първа с поддържаща функция, аз така знам :-D

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: