Най - вълнуващия въпрос зимно време.
burner - специалист
Хептен я оплетохте.
В настройките на Raij личи познанието. Може да не са меродавни за всеки, но нали все пак няма универсални настройки, защото всяка отоплителна систма е различна, както са различни и изискванията към нея. Лично аз имам какво да науча от него.
burner - специалист
нед дек 30, 2018 5:00 pmbmahob написа:
нед дек 30, 2018 4:46 pmRaij написа:
нед дек 30, 2018 3:26 pmbmahob написа:

Сериозен отговор искам :cool:
Да не се гаси в по топлото време. На мен 1-ва 2-ра и модулацията са с едни и същи стойности + хистерезис на камина 3 и след модулация 2гр. Според теб колко модулаций ползвам
Това че ти си направил така не е миродавно, повечето хора не си приравняват силта на тези степени а т.н модулация е степен равна на първа с поддържаща функция, аз така знам :-D
При Бърнит можеш да даваш на степените каквито си искаш стойности. По принцип проблемът е да осигуриш ниските стойности и да не прегрява и изключва. В това е майсторлъка. И всеки решава този проблем съобразно своите условия. Нагоре проблеми няма. Както и за тези, при които балансът им идва наготово, поради ред причини.
Големи специалисти станахме, време е да наемем хотел със зала за конференции и да направим ...симпозиум.:)
kali3896 - напреднал
Днес преди да запаля камината дигнах малко подаването над заводските настройки на 2и3та степен и със по 100 оборота вентилатора.Резултата е същия,62/63 градуса .Само дето ми се влоши горенето ,пламъка от жълт стана леко червен.Също и разхода се вдигна .
startx - специалист
нед дек 30, 2018 7:31 pmkali3896 написа:
Днес преди да запаля камината дигнах малко подаването над заводските настройки на 2и3та степен и със по 100 оборота вентилатора.Резултата е същия,62/63 градуса .Само дето ми се влоши горенето ,пламъка от жълт стана леко червен.Също и разхода се вдигна .
Пусни си настройките на TP01 , TP02 , TP04 - параметър ih24 ..
startx - специалист
нед дек 30, 2018 8:32 pmstartx написа:
нед дек 30, 2018 7:31 pmkali3896 написа:
Пусни си настройките на TP01 , TP02 , TP04 - параметър ih24 .. и колко киловата ти е камината какви радиатори имаш и квадратура
kali3896 - напреднал
CO1 -2 CO2-2 CO3-1 CO4-1,6 CO5-2,3 CO6-2,8 CO7-3,8 CO8-2,2 C11-1,2 U1-1600 U2-1650 U3-1000 U4-1180 U5-1220 U6-1250 U7-1380 U8-2000 -Ih-24 2
bmahob - майстор
нед дек 30, 2018 7:14 pmburner написа:
нед дек 30, 2018 5:00 pmbmahob написа:
нед дек 30, 2018 4:46 pmRaij написа:

Да не се гаси в по топлото време. На мен 1-ва 2-ра и модулацията са с едни и същи стойности + хистерезис на камина 3 и след модулация 2гр. Според теб колко модулаций ползвам
Това че ти си направил така не е миродавно, повечето хора не си приравняват силта на тези степени а т.н модулация е степен равна на първа с поддържаща функция, аз така знам :-D
При Бърнит можеш да даваш на степените каквито си искаш стойности. По принцип проблемът е да осигуриш ниските стойности и да не прегрява и изключва. В това е майсторлъка. И всеки решава този проблем съобразно своите условия. Нагоре проблеми няма. Както и за тези, при които балансът им идва наготово, поради ред причини.
Големи специалисти станахме, време е да наемем хотел със зала за конференции и да направим ...симпозиум.:)
Спирам да пиша тук споко, но като прочета некоя глупост и се не сдържам :-D лека и успех с бърнитите
kali3896 - напреднал
Отопляема площ 65 кв. Два панелни радиатора 1400/600, един 1000/600,един 400/900,голяма лира и бойлер 80л. Камина 13 кв.
nazista - напреднал
Здрасти
имам проблем с камина бърнит с вентилатор
без водна риза
изписва грешка 07 и не тръгва
Разглобих и я почистих вътре но не тръгва
Моля за помощ!
Raij - специалист
нед дек 30, 2018 9:20 pmnazista написа:
Здрасти
имам проблем с камина бърнит с вентилатор
без водна риза
изписва грешка 07 и не тръгва
Разглобих и я почистих вътре но не тръгва
Моля за помощ!
грешката е от енкодера изключи го от менюто да видим дали ще тръгне печката или разшавай кабелите му първо пипал ли си параметър Р25 или нещо друго

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: