Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Tzinata - специалист
Има тема за Виадрус. Прочети я на 2 на 3 но моето мнение е че иска доста тунинг, иначе не е лош котел.
Аз съм с чугунен "Карпат" и горелка Грейко поради същата причина като теб (Да си горя дръвца когато искам). Да ама не,откакто съм го сложил едно дърво не съм изгорил, да не говорим за въглища.
И да ти кажа сега съм пред дилема дали да не го сменя с един Грейко чисто пелетен. Карпата е хубав котел , както се изрази един колега "върха в чугунолеенето" , но като дойде време за чистене ставам черен целия.
Грейко са сложили едни пружини в тръбите хем за почистване хем за турболатори. Така хем се увеличава КПД ,хем се чисти лесно.
Така че, земи си Грейко и си гледай кефа.
Бъди сигурен че няма да е само 1 чувал повече изгорени пелети разликата има и други недостатъци Виадруса.
нед дек 30, 2018 11:40 pmburd написа:
Минавам на тоя етап често от там и не ми е проблем. На тоя етап ми трябва нещо просто , пък дали за 10 дена ще изгори още чувал пелети не е страшно. И без това след 10г ще е за коша, ако не е чугун. Не,че и той не гние...

Може и да е Грейко надокрай. Гледам сте доволни.
Ако си писюрин, може и след 2 г. да е за коша. Чел съм за над 15 годишни Дакони на въглища и без разните му чикии като термостати на помпи, трипътни......майни...
Моя е на 3 г. Бошчанци. Ми ку му ударя парцала и за ноф ша мини.
Ти нали ни смяташ посрещаш третото хилядолетие?!!
Ади, жив здрав и добър избор?
6osi6 - майстор
пон дек 31, 2018 5:50 pmTzinata написа:
...дали да не го сменя с един Грейко чисто пелетен.
Не е добре котелът да се омазва с нагар от дърва.
Пелетен Грейко с турбулатрите ще му излезе по-евтин от качествен полски котел.
http://shopeee.com/s/mtr
Този Мултимакс, с голяма камера за дърва и въртяща се решетка, е 5000 лева.
filmatoplo - майстор
Питащия да се запретне и да си направи комбинацията :wink:
burd - специалист
пон дек 31, 2018 6:44 pmfilmatoplo написа:
Питащия да се запретне и да си направи комбинацията :wink:
3 дена четене ... От видариус на пелети, през разход, през това и онова.... Реших,че ще е Грейко. Комплект. И без това имам и подово да навръзвам, имам и други неща в последствие да слагам, но живи и здрави ще го купя него у сред лето с 1-2 тона пелети.
Притеснява ме местния дилър- супер неучтиви и неотговарящ беше. Само да стигна лятото до там- имам щрангове, само трябват 3 помпи ( базова за бойлера , 25-40 за радиаторите,че са 2 етажа и 32-60 за подовото ) един вентил( на колко трябва да му е връщащата вода,че тоя каза,че директно се слагал без арматура ? ) . Подготвям всичко, пазаря го,иде,слага предпазния, 2-3 м тръба и е в играта.
И без това са изравнени цените. Всичко е до към 4 Бона в комбинация. После се надявам да няма драма.
Весело посрещане и наздраве от мен
:drinkers: :drinkers: :supz:
filmatoplo - майстор
:) Каква мощност избра ,новото управление ли ,вай- фай ще има ли :? :)
burd - специалист
пон дек 31, 2018 7:09 pmfilmatoplo написа:
:) Каква мощност избра ,новото управление ли ,вай- фай ще има ли :? :)
Е то за 80кв и , евентуално някога още 30 подово ще е 20ката. Няма как по- малко.

Ново управление- гледах го че си тъпичък- по температура си гони и, ако има какво да му каже макс да изгаси горелката или да си спре помпата- ни вентили управлява, ни гявол. Пролетта да сложа плочки и врати и ще го купувам.

Вай вай ?
prascho - майстор
Мисълта е изпреварила пръстите при писането и някой ще се обиди :). Ви фи е безжичен достъп на кирилица :)
Помпите могат да бъдат UPS2. Трипътния:
– система с буфер, трипътния на 60.
– без буфер 50 или 55 градса. Можеш да прочетеш и за четирипътен, но там някой спец трябва да ти направи схемата.
Общо взето, колкото и подготвен да си мисля, че съм, такова смесено отопление бих поверил на специалист.
ico_3 - специалист
Да ползвам и аз темата в момента се отоплявам с Viadrus U22D 30 кв качен на кутия с горелка Greyko rb20.Въпроса ми е следния ако реша да сменя Viadrusa мога ли да си купя само котел Greyko без горелка понеже си имам 😁И в сайта на Greyko в секцията котли има две разнивидности пелетен и комбиниран котел като и двата са Expert имат ли наякакви констеуктивни разлики?

Тема "Видариус, Дефро или Грейко ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: