Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stridata - специалист
пон дек 31, 2018 12:56 pmgnt69 написа:
пон дек 31, 2018 11:39 amstridata написа:
Ако може някой да подскаже това нормално ли е? Какъв е смисъла от това гасене? Не знам кога и през колко време го прави, просто слизам и го виждам.
Почисти фотосензора и увеличи времето за липса на пламък и намали стойността.
От тук ли?
Изображение

пон дек 31, 2018 2:45 pmfilmatoplo написа:
Намали дозите на степените -подаването в секунди :wink:
За тези стойности ли става въпрос? И за трите мощности ли?
Изображение
Изображение
Изображение

И а питам тази стойност на Закъснение на шнека 01 ли трябва да е, че май без да искам я разместих?
Изображение
andy_forresite - майстор
Не познавам това управление, но не виждам какво има да пипаш точно в тези менюта. Търси някъде да пише хистерезис и го сложи на нула. Също изравни циклите на 45 секунди и на трите мощности. Намали три десети на мощност 1 (да стане 1.8 сек) и свали 1% вентилатора за нея.
А времето 10/90 (не 90/10 а 10/90) го направи 10/180.
Напиши какви настройки са ти за Поддържане.
Цикъла му е различен за трите мощности. Що не е 45 секунди?
Подаването се прави според необходимата мощност, градусите за сваляне на по малка мощност така, че да не достига зададените градуси, а вентилатора се наглася да е добро горенето- пламъка, освен ако не си плати за газ-анализатор.
Натурела– каквото и ново да направят, се е разбираемо.
markoscbr - специалист
пон дек 31, 2018 11:39 amstridata написа:
Темата е на доста професионално ниво, но трябва да има и новобрански въпроси :-D
Прави ми впечатление следният цикъл на моята горелка 20RB Star:
1. Достига 72гр. на котела при зададени 70 и влиза в режим Поддържане.
2. Температурата достига 67гр. и горелката влиза в режим Мощност 1 и започва да разпалва, и подава пелети, през това време температурата стига 64-65гр.
3. Точно в момента в който ще започне да гори пълноценно и всички настройки на вентилатори и т.н. влизат в оптимални параметри тя влиза в режим Гасене :?
4. Догаря пелетите като температурата се подържа на 64гр. почиства, зарежда и се изгасва и секунда по-късно влиза в режим Запалване :?
5. Намирал съм я и с температура на котела 76-77гр. при зададени 70? Разминаването м/у температурните показания на горелката и механичното на котела е 1-2гр.

Ако може някой да подскаже това нормално ли е? Какъв е смисъла от това гасене? Не знам кога и през колко време го прави, просто слизам и го виждам.
Колега смени си температурния датчик не е нормално да вдига повече от зададената температура така се бърка програмата.Като го свалиш огледай го да не би жиците да имат някакъв допир и от там всичко се бърка успех
пон дек 31, 2018 11:11 pmmarkoscbr написа:
...
Колега смени си температурния датчик не е нормално да вдига повече от зададената температура така се бърка програмата.Като го свалиш огледай го да не би жиците да имат някакъв допир и от там всичко се бърка успех
Маркони, нащибай дърва, в печката, баш преди да са припотиш, затвори клапите и виж термометъра дали няма да продължи нагоре.
Инерция. Нищо му няма на датчика. Филма предложи да си намали подаването.
Аз казвам– да го намали така, че дори да не достига заданието, не да го подминава, щот паницата пълна баш кога трябва да спира!

ЧНГ, Грейковци!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт яну 01, 2019 12:00 am, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
:drinkers: Заредихте ли чифтетата -321 огън -да ни е честита новата 2019 г . :partyman:
markoscbr - специалист
пон дек 31, 2018 11:34 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон дек 31, 2018 11:11 pmmarkoscbr написа:
...
Маркони, нащибай дърва, в печката, баш преди да са припотиш, затвори клапите и виж термометъра дали няма да продължи нагоре.
Инерция. Нищо му няма на датчика. Филма предложи да си намали подаването.
Аз казвам– да го намали така, че дори да не достига заданието, не да го подминава, щот паницата пълна баш кога трябва да спира!

ЧНГ, Грейковци!
Да ви е честита новата 2019год.на всички с пожелание от здраве да не се отървете.
Трифко аз не прочетох момчето да е казало че е затворил клапите а е снимал горелка ,на дърва е ясно че ще вдигне температура.Моята горелка например при зададени 70гр.т.на пелети вдига до 67и ги подържа взависимуст от разхода и си е на 1ва мощ.никога не е прехвърлила 75-6гр и тогава да се сети за режим подържане,аз така разбрах от писаното на момчето не съм :drinkers: защото съм на работа.Аз даже си мисля че не трябва да намали подаването на цикъла а да го увеличи защото той сега е задал различни времена а не равни по спомен на 2ра мощ.е задал 50сек може да зададе 53-4 така огъня ще намалее и ще превключи сама на 3та и така ще модолира без да влиза в поддържане, аз винаги казвам че всичко е индивидуално ,за мен ампулата за темп.е повредена :yawinkle:
вт яну 01, 2019 2:05 ammarkoscbr написа:

Да ви е честита новата 2019год.на всички с пожелание от здраве да не се отървете.
Трифко аз не прочетох момчето да е казало че е затворил клапите а ..................... :yawinkle:
Моооожееее. Опитах да дам пример, с печката.
За много години, здрави и силни!
filmatoplo - майстор
:-D Женааа де са кифтетата от снощи ,де скри ракиятааа :lol:
YordanTsvetkov - напреднал
ЧНГ и от мен. Ако горелката е в режим на паралелни помпи е нормално да двига над зададените градуси. Моята при зададени 68 стига до 83-84 гр. поради спирането на помпите и доизгарянето на пелетите в главата на горелката.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: