• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Tzinata - специалист
вт яну 01, 2019 4:43 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт яну 01, 2019 4:25 pmшоп написа:
Трифон, прав си, сега забелязах, че помпи с означение
-4
-5
-6 и така нататъка при грундфос са наистина само двускоростни

помпите с означение
-40
-50
-60 и по- голям напор са с три скорости, а тези с ел. управление с 6-7 и много повече. :partyman:

Иначе за холендрите си се дава резбата на помпата UPBASIC 25-4 180 1×230 G1½

или UPBASIC 32-6 180 1×230 G2
или размера на фланците UPS50-60/2 F 3x400V PN6/10
Тука си прав, Шопе, но тръбата към самия холендър е 1 цол . 25-4 е 25 мм. , т.е 1цол на 0.4 бара .
Размерът на резбата на самият холендър е както казваш и според цялостното означение за продукта.
Човеко го интересува ако купи еди кво си, дали че стане на еди що си.
Отговорих така, че да му стане ясно.
Много уважавам и двама ви за това което правите във/за форума (даже котела ми е избран благодарение на колегата "шоп" 2015г.). Ама така и не разбрах:присъединителния размер (холендрите) на старата и новата помпа същите ли са или Не? Демек маха човека старата помпа и на нейните холендри слага новата :? . Поздрави
вт яну 01, 2019 7:44 pmTzinata написа:

Много уважавам и двама ви за това което правите във/за форума (даже котела ми е избран благодарение на колегата "шоп" 2015г.). Ама така и не разбрах:присъединителния размер (холендрите) на старата и новата помпа същите ли са или Не? Демек маха човека старата помпа и на нейните холендри слага новата :? . Поздрави
Не.
Всъщност, той, питащият, не уточнява с каква помпа ще заменя старата.
На холендрите на помпа 25-4 или 25-40 не става помпа 32-4,40,5,50,6,60 ......
4799inpl64 - специалист
вт яну 01, 2019 4:00 pmшоп написа:
То питането е за цоловете и помпа 25 е с присъединителен размер 1 1/2''
32 е с присединителен размер 2''

относно скоростите грундфос има богата гама продукти и не може да се конкретизира кардинално. Да кажем помпа 25-4 има и с 2 има и с 3 скорости ( UPBASIC и UPS)

http://tulips.bg/wp-content/uploads/201 ... TULIPS.pdf
Забравил си механото.Холендровите съединения за присъединяване на трьби са следващия размер на половинка,ако няма допълнителни изисквания,поне така беше едно време.Затова се чудехме,щото на 1/2 и на 3/4 гайката трябва да е на цол.
zz_stefanov - майстор
Аз като лаик по темата се явих в магазина със старата помпа, ако не я бях свалил щях да съм и снел точно размерите и така. :-D
вт яну 01, 2019 8:58 pmzz_stefanov написа:
Аз като лаик по темата се явих в магазина със старата помпа, ако не я бях свалил щях да съм и снел точно размерите и така. :-D
И ко излези? Пита ли за размери или ни та интирисува?
Не е ли по лесно да погледнеш табелката на помпата? Или със снимка на табелката, та в магазина?
Важното е, че се е получило, а нашия питащ го няма от вчера, да си погледне темата.
Сигурно е готов вече. То на студено кой ши го търпи?
zz_stefanov - майстор
Работата е свършена, помпата е монтирана Grundfos Alpha 2L :)
Автора не казва какво е направил.
  • 1
  • 2

Тема "въпрос за холендрите на помпа грундфос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: