Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ESPACE - майстор
чет яну 03, 2019 1:33 amarxd129 написа:
Сега се сетих нещо...
Абе ти май много обичаш да пишеш, темите ти не случайно стават по амнайсе страници. Искаше да подкараш помпата на 220, кратко и ясно. Дадох ти линк за захранване Dell 12V 18A. Не е евтино, няма и как да е при тези мощности които са ти нужни, стартови най вече. Финансови ограничения не си посочил. Сега някакви диоди, някакво захранване 4-5А вкарваш в играта. Кому са нужни тия заигравки? Няма ли да се появи един в тоя форум дето днес като му дадеш съвет утре да напише - послушах ви, всичко е ок? Да ама не, не стане ли темата 10 страници пълни с плява няма спирка.
ПП И на 19V ще работи компресора ти и то така както никога не е работил. Но не и с твоето зарядно - ще ти трябва 19V около 20-25А захранване
krasi92 - майстор
чет яну 03, 2019 1:33 amarxd129 написа:
Сега се сетих нещо... Имам един токоизправител за лаптоп. Доколкото си спомням - от 220 волта прави 19.5 волта, 4.6А.
19 волта, предполагам, ще са много за помпата ми. Затова - може ли да вържа последователно два светодиода по 3 волта и (пак последователно)помпата. Така помпата ще работи на 13 волта, нали? ... А дали ще работи? ... Или ще зяносам я помпата, я токоизправителя, я диодите. :?

Благодаря за компетентните ви отговори.
Ако искаш разрешение да свържеш по твоята схема-имаш го.Пиши за резултата после :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga:
DMN - майстор
arxd129 написа:
Имам един токоизправител за лаптоп. Доколкото си спомням - от 220 волта прави 19.5 волта, 4.6А.
19 волта, предполагам, ще са много за помпата ми. Затова - може ли да вържа последователно два светодиода по 3 волта и (пак последователно)помпата. Така помпата ще работи на 13 волта, нали? ... А дали ще работи? ... Или ще зяносам я помпата, я токоизправителя, я диодите.
Sorry, ама ти си егати случая. Явно си имаш причина да се подиграваш с хората тук.
:partyman:
Brassmonger - специалист
Може да го включи директно със зарядното , а тези 19 волта под товар ще спаднат. Само не се знае дали ще издържи на натоварването такова зарядно.
hidrazin - майстор
чет яну 03, 2019 10:17 pmBrassmonger написа:
..., а тези 19 волта под товар ще спаднат.
Намери си други занимания. Електротехниката и още повече електрониката са много далеч от теб...
Lisko - майстор
Мислех че съм писал преди.
Имам две такива помпи, но ползвам предимно едната. От години. Със захранване от компютър 12 волта 30 ампера. Захранването се ползва само и единствено за тази цел - да захранва помпичката.

Помпичката и захранването ми стоят перманентно в гаража. Ползвам ги за велосипедите. Редовно. И съм много доволен. Ако трябваше всеки път да включвам в колата, къде щеше да му излезе края.
Как се преработват компютърни захранвания за такива нужди пише на много места, предполагам че включително и в този форум, макар че аз не съм чел оттук. Общо взето е проста работа, само трябва да се намери едно съпротивление 10вата. Сигурно става и с крушка. Захранването не тръгва ако няма товар - затова.
Близко е до акъла, че помпичката дърпа най-много ток при пускане. Затова ако е студено времето се случва захранването да блокира (задейства му се защитата). Решението е да се държат на топло (или да се внася на топло 1 час преди употреба. Пробвано.
Тези помпи са перфектни за велосипеди и топки. За кола - леко изнервящо ако гумата е много мека, щото може да се наложи да правиш 1-2 почивки на помпичката. За дюшеци и други подобни големи обеми са абсолютно неподходящи тъй като цръцат по съвсем мъничко въздух.

На второ замисляне - то е проста работа преработката на захранването, ама не за чак за толкова неподготвени хора - имам предвид по-горе смешките за падането на 19те волта и светодиодите (светла им памет).
DMN - майстор
Lisko написа:
Ползвам ги за велосипедите. Редовно.
Лиско, за много години :) :partyman: .
Абе какви велосипедисти сте вий, бре(да ви почна аз) :-D ? Какви са тия електрически помпи, с които си помпите гумите на велосипеда, "излагате" се, да не би и велосипедите да са електрически :-D ? Ама хептен се разглезихте май. Ами то човек, ако се плаши от физическото усилие при ръчното надуване на гумите на велосипеда с помпа.... :) . Пък и ако се наложи смяна на спукана гума по пътя....де ще мъкнем електрическа помпа и ток :-D .
Ако гумите са на шосеен бегач обаче, донякъде е разбираемо, да се търси по-лесен вариант, щото им дават препоръчително макс. налягане до 7.7 бара, за сравнение - на автомобилите знаете колко е :) .
Прикачен файл:
P1150175.jpg
P1150175.jpg (73.23 KиБ) Видяна 1294 пъти
Тази гума ми е невъзможно да я надуя с обикновена ръчна помпа за велосипеди.
Използвам ръчна малка помпа, мисля че е двустъпална(не знам дали така се водят), и пак си е голям зор.
ben84 - специалист
Такъв китаец работи и с пернишко зарядно (мах. 6А), като на изхода имам амперметър, който по време на работа не е ЗАмерил повече от 3 ампера.
Lisko - майстор
DMN, живо-здраво, за много години!

Не знам от многото лепенки ли или от вентила, но гумите ми не държат много. На две седмици помпя.
То не е толкова страх от физическото усилие, колкото че
- Ръчната помпа ми е калпава
- Бързо се сгрявам и изпотявам. И после кофти да карам така.
- Ако е преди работа - отнема повече време от електриката и може да закъснея.
И не на последно място - човек като си направи някаква гъзария която работи добре, после кеф

110 psi ли виждам на твойта гума? Моите са от 40 до 55. А иначе манометъра на китаеца е разграфен до над 200. Дали може да ги докара - нямам идея. Но показанията са много грешни. Проверено с хубав манометър който струва двойно повече от помпата и нейния манометър. Примерно ако искам 45psi, трябва да показва 60.
gogo7777 - майстор
пет яну 04, 2019 7:37 pmben84 написа:
Такъв китаец работи и с пернишко зарядно (мах. 6А), като на изхода имам амперметър, който по време на работа не е ЗАмерил повече от 3 ампера.
Което ме навежда на мисълта, че амперметъра може да се разграфи и в килопаскали или бара за да показва и налягането при помпане. Примерно след 3 ампера скалата да е разграфена в паскали. :wink:

Тема "Помпа /китайче/ за гуми. И 220 V." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: